{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

College i USA

Studere på college i USA
College i USA

Studer på et College i USA

Å ta et år eller to på college i USA vil gi deg en helt unik studieopplevelse og passer perfekt for deg som enda ikke er helt sikker på hva du har lyst til å studere.

Snakk med oss om College

Som student på college i USA får du en unik mulighet til å teste ut ulike fag, få inspirasjon til framtidige karrierevalg og finne ut hva du kunne tenke deg å studere videre. Du har muligheten til å få den ekte amerikanske college-opplevelsen, en opplevelse for livet - akkurat som på film! Du bli kjent med den amerikanske kulturen fra innsiden og får leve den ekte amerikanske drømmen.

Hvor kan jeg studere på college i USA?

Vi sender studenter til følgende colleges i USA:

Hvilke opptakskrav må oppfylles for å komme inn på college i USA?

  • Du skal være fylt 18 år
  • Du må ha fullført videregående.
  • Du har et gjennomsnittlig karaktersnitt for opptak.
  • Du har 4 eller bedre i engelsk fra videregående skole, eller du tar en språktest som IELTS eller TOEFL.

Hva er egentlig et college?

Det er ikke mulig å oversette begrepet college direkte til norsk, da det ikke finnes en tilsvarende utdanning i Norge. Et college er ikke helt det samme som en høyskole eller et universitet. College er mer som et slags forberedende studium før man begynner på universitetet. Etter videregående starter derfor mange amerikanske studenter på college før de overfører til et universitet. I løpet av de to-tre årene på college kan man oppnå en Associate Degree som du bruker til å søke videre til et universitet. College er en slags halvlang høyere utdanning og som gir deg muligheten til å søke om overføring til tredje året av en bachelorgrad på hvilket som helst universitet i USA - avhengig av karakterer og major.

Fordelen med college er at du får muligheten til å prøve ut forskjellige fag før du bestemmer deg for hva du har lyst til å studere videre. Du tar som regel såkalte general education-fag i løpet av tiden på college. Dette kan typisk være generelle innføringsfag i sammfunnsfag, humaniora, realfag, kommunikasjon og amerikansk historie. Les mer om det amerikanske utdanningssystemet her.

En annen fordel med college er at de har lavere skolepenger enn universiteter og det kan derfor lønne seg å ta to år på college før man søker om overføring til et universitet. Vær oppmerksom på at du må jobbe målrettet mot en transfer for å klare det på to år.

Bit deg merke i at NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) ikke godkjenner første året i USA som høyere utdanning. Noe som betyr at hvis man starter på en Associate Degree og avslutter etter ett år, vil man ikke kunne søke om innpassing i en norsk grad.

Hva kan jeg studere på college i USA?

Alle av våre college tilbyr et bredt utvalg av fag, så her skorter det ikke på valgmulighetene! Mange velger å studere fag som det kan være vanskelig å komme inn på i Norge. Andre velger å ta fag som ikke tilbys så mange steder i Norge. Mange søker seg derfor til college i USA for å kunne følge drømmen om å studere fag innen blant annet mote, musikk, drama/teater, filmproduksjon, interiør, design og foto. Utvalget er stor og er du usikker på hva du skal velge kan du ta kontakt med KILROYs studieveiledere, som tilbyr gratis studieveiledning til alle som drømmer om å studere på college i USA.

Hvordan er studenthverdagen på college i USA?

På college i USA får du oppleve den ekte amerikanske college-atmosfæren som du kjenner fra amerikanske college-filmer og tv-serier. Du bor tett på skolen og har tilgang til et bredt utvalg av fritidsaktiviteter, enten du vil spille amerikansk fotball, være cheerleader eller drive på med noe helt annet. I helgene er det også mye du kan finne på - ta en tur inn til en av storbyene i nærheten, dra på konsert, sjekk ut nattelivet eller ta en mini-roadtrip! Mulighetene er mange, og du kommer garantert ikke til å kjede deg som college-student i USA!

Gir Lånekassen støtte til å gå på college i USA?

Du har mulighet til støtte i USA så sant utdanningsinstitusjonen har en regional akkreditering. Med andre ord, du kan få støtte fra Lånekassen for å studere på våre college i USA.

Hvor bor man mens man går på college?

Hvor du bor når du går på college i USA avhenger av hvor du ønsker å studere. Blant våre samarbeidscolleger i USA er det kun Hillsborough Community College og Green River College som tilbyr egne studentboliger på campus. Santa Barbara City College, Santa Monica College og Berkley College har ikke egne studentboliger, men hjelper deg gjerne med å finne et sted å bo i nærheten av campus, enten du ønsker å bo alene eller i kollektiv. Du kan lese mer om de ulike boalternativer under sidene til hvert enkelt college.

Hvor mye koster det å gå på college i USA?

Din største utgift når du går på college i USA er studieavgiften som starter på rundt 32.000 NOK pr. semester. I tillegg til studieavgiften kommer utgifter til bolig, levekostnader, forsikring, flybilletter osv. Vil du ha et mer nøyaktig anslag over utgifter pr. semester kan du ta kontakt med en av våre studieveiledere, så setter de sammen et budsjettanslag til deg, basert på hvilken skole du ønsker å søke på. Vi gir deg også hjelp og veiledning når du skal søke om visum og velge forsikring. Vi er dessuten spesialister på å finne billige flybilletter og kan derfor hjelpe deg med å gjøre reisen til studiestedet billigere.

Jeg har flere spørsmål om college i USA - hva gjør jeg?

Våre dyktige studieveiledere står alltid klare til å svare på dine spørsmål og hjelper deg gladelig med tips og veiledning til valg av college. Du velger selv om du vil sende oss en e-post, avtale et møte eller ringe oss. Du kan også sende oss en melding via chatboksen nederst på siden. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Book gratis studieveiledning

Søk

Vil du vite mer?

Personlig studieveiledning

Vi svarer på alle spørsmål du måtte ha om å studere i utlandet. Vår hjelp er helt gratis og det finnes ingen dumme spørsmål! Les mer om gratis personlig studieveiledning her.
Studieveiledning

Finansiering

Et studieopphold i utlandet bringer med seg kostnader. Lurer du på hvordan du kan finansiere dine studier i utlandet? Les mer her.
Finansiering

Tester

Til enkelte studier og universiteter kan det kreves at du gjennomfører en språktest og/eller en annen opptaksprøve. Les mer om de ulike testene her.
Testoversikt

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...