Å jobbe som frivillig i utlandet gir deg en unik mulighet til å gjøre en forskjell i verden mens du samtidig får oppleve nye kulturer og destinasjoner. Vi stiller svært høye krav til våre partnere, og de blir nøye vurdert før vi inngår noe som helst samarbeid. Reiser du med oss kan du være trygg på at prosjektet du skal jobbe på har langsiktige mål og kommer de lokale til gode. Om du vil jobbe som frivillig som en del av en jorden rundt-reise eller som en frittstående opplevelse, så tilbyr vi frivillig arbeid i utlandet innen: samfunnsarbeid, naturvern, marin bevaring og dyrevern. Klikk deg inn på linkene nedenfor for å lese mer om de ulike prosjektene.
Hvor kan jeg jobbe som frivillig?
Våre prosjekter finner du i Afrika, Mellom-Amerika, Asia, Sør-Amerika og Europa. Prosjektene varer fra 1 uke og opp til 30 uker. Hvor lenge du vil bli utover minimumstiden er opp til deg, men vårt inntrykk er at jo lengre du blir, jo mer får du ut av oppholdet. Dersom du blir lengre vil du nemlig få større ansvar i takt med at du får større forståelse for prosjektet. Planlegger du å jobbe med barn anbefaler vi at du blir på prosjektet i minimum 4 uker.
Er frivillig arbeid i utlandet noe for meg?
Det første spørsmålet du bør stille deg selv når du vurderer å reise til utlandet for å jobbe som frivillig er: Hvorfor vil jeg gjøre dette? Det er viktig å innse at dette ikke er en ren ferie, men en jobb. Det er forventet at du jobber hver dag (som regel ikke i helgene) og at du er interessert i det du jobber med.
Hvilke egenskaper bør man ha som frivillig?
De fleste av våre prosjekter krever ingen forkunnskaper. Det viktigste er at man er villig til å jobbe hardt, har et åpent sinn og en fleksibel holdning. Du må være forberedt på at hverdagen som venter deg som frivillig er ganske forskjellig fra den du er vant med hjemmefra. De fleste prosjektene vi samarbeider med drives av lokale frivillige organisasjoner og er derfor ikke alltid like velorganiserte. Du bør derfor være oppmerksom på at det kan hende at et prosjekt blir oppløst fra den ene dagen til den neste, avhengig av hva som skjer i landet. I slike tilfeller vi du risikere å måtte bytte til et annet tilsvarende prosjekt.
Språkkunnskaper
Hovedsakelig kreves det ingen språkkunnskaper utover engelsk for å kunne jobbe på våre prosjekter. Unntaket er prosjektene vi har i Sør- og Mellom-Amerika. Her kreves det som regel at man har grunnleggende ferdigheter i spansk eller portugisisk. I de aller fleste tilfeller vil du ha mulighet for å ta språkkurs i forkant av eller underveis i det frivillige arbeidet.
Hvorfor skal man betale for å jobbe som frivillig?
Det du betaler for er med til å dekke følgende:
- Overnatting
- Måltider
- 24-timers assistanse om noe skulle skje
- Koordineringskostnader knyttet til prosjektet
- Lokal transport til og fra prosjektet
- Donasjon til prosjektet
- Administrasjon av prosjektet
Hva inngår i prosjektene?
Overnatting er alltid inkludert i prisen og holder som regel en enkel standard. Vanligvis sover dere i køyesenger i en sovesal på et hostell eller et eget hus for frivillige. I enkelte tilfeller vil det også være mulig å velge å bo hos en vertsfamilie eller på tomannsrom.
Måltider er stort sett alltid inkludert. Noen prosjekter inkluderer alle måltider, mens andre kun inkluderer noen (f.eks. frokost og middag). Maten som serveres er enkel og typisk for det lokale området. Har du noen spesielle matallergier eller lignende er det viktig at du melder fra om dette på forhånd.
Transport mellom innkvartering og prosjektet er som regel inkludert, men det kan finnes unntak. Vanligvis er også transport fra flyplassen til prosjektet inkludert.
Ettersom det er variasjoner mellom de ulike landene og de forskjellige prosjekter bør du sjekke med våre reisespesialister hva som er inkludert i akkurat det prosjektet du er interessert i.
Må man ha en spesiell utdannelse eller arbeidserfaring for å kunne jobbe som frivillig?
Nei, nesten alle kan bidra med en hjelpende hånd. Fortell oss likevel gjerne hva du studerer eller hva slags arbeidserfaring du har, så kan vi prøve å finne et frivillig prosjekt som passer med dine ferdigheter.
Bør jeg ta med meg penger eller gaver til prosjektet?
Ikke ta med penger som gave. Om du ønsker å gi noe er det bedre å ta med klær, penner, skriveblokker eller engelske bøker. Et annet alternativ er å bidra til å kjøpe inn materiell etter at du har kommet fram. På denne måten kan du støtte den lokale økonomien samtidig som du gir noe som du på vet kommer til å være nyttig for prosjektet. Underveis i arbeidet med prosjektet kan du snakke med din lokale koordinator om mer langsiktig støtte dersom det er noe du kunne tenke deg.
Kan man ikke bare reise avsted og fikse alt der?
Det kan du selvfølgelig gjøre, men det er ikke noe vi anbefaler. Når du reiser utenom KILROY og ikke kjenner prosjektet på forhånd, kan det være vanskelig å vite om prosjektet faktisk er legitimt. Du har ingen garanti for at prosjektet holder det det lover, samtidig som det er vanskelig å vite om prosjektet er utviklet med hensyn til lokale behov. Reiser du med KILROY kan du derimot være trygg på at prosjektet du skal jobbe på har langsiktige mål og kommer de lokale til gode. Vi gir deg dessuten støtte dersom noe skulle gå galt, både før, under og etter oppholdet.
Book et møte og få hjelp til planleggingen