{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Tre fantastiske ruter du bør vurdere på en road trip gjennom New Zealand

New Zealand Arthurs Pass Beautiful View

Nordøya, sørøya eller begge?

New Zealand, med sine nydelige landskap, snødekte topper og uberørte innsjøer, er det perfekte stedet for eventyrlystne sjeler og road trip-entusiaster. Mange lurer på hvilken reiserute som er best om man skal få med seg det absolutt beste av New Zealand. Sannheten er at vi har mer enn én fin rute - men alt avhenger av hvor mye tid du har tilgjengelig og hvor langt du ønsker å kjøre. I dette innlegget sammenligner vi våre favoritt-roadtrips gjennom New Zealand: Én for Nordøya, én for Sørøya og én som kombinerer begge til en skikkelig “Best of”-reiserute. Fest setebeltet og bli med oss når vi tar deg igjennom tre uforglemmelige ruter som vil etterlate deg målløs.

Road Trip – NZ North Island (2000 1300) BG

Road Trip på Nordøya

  • Anbefalt reiselengde: rundt 3 uker
  • Kilometer på veien: rundt 2700km

Vi starter nord på New Zealand med en episk reiserute som gir deg det beste av Nordøya. I løpet av cirka 3 uker får du utforske alle de kule stedene som finnes her (og stol på oss, det er mange av dem!).

Start og avslutt road trip’en din i Auckland. Ta det med ro og oppdag hva byen har å by på før du legger ut på veien i din egen campervan (som er inkludert i reiseforslaget). Denne road trip-ruten har mange kule stopp underveis. Du kjører fra Auckland til Paihia og Kaitaia i nord, hvor du finner mengder av sandstrender, vakre klipper og flotte dykkesteder. Og la oss ikke glemme Maori-kulturen, som har sterke røtter her, spesielt i Kaitaia. Fra den øvre delen av Nordøya vil du sakte, men sikkert kjøre ned til Wellington via noen av New Zealands absolutte høydepunkter, inkludert Waitomo-grottene og Tongariro nasjonalpark, med sine fantastiske vulkanske landskap og dype blå kraterinnsjøer.

Når du kommer til Wellington, New Zealands hovedstad, står det en rekke turistattraksjoner på agendaen (som f.eks. Te Papa Tongarewa-museet (som er gratis) og kanskje taubanen som fører opp til åsen med utsikt over byen), i tillegg til gode restauranter – som man gjerne forventer av en skikkelig hovedstad. Etter Wellington er det på tide å fortsette turen mot østkysten av Nordøya, passere art deco-byen Napier og Gisborne, som er et bar stopp for deg som vil surfe. De neste stoppene på ruten din er like spennende, med Hobbitons grønne åser og hytter (ja, de fra Ringenes Herre), og Rotorua, der geotermisk aktivitet skaper et mektig og spesielt landskap fylt med dampende innsjøer og geysirer. Her kan du virkelig se den massive mangfoldigheten New Zealand har å by på – du bør ikke gå glipp av disse stoppene!

Noen av stikkordene for denne reiseruten er natur, vannsport og Maori-kultur. Opplev noen av de varme kildene, besøk fantastiske vulkaner og geotermiske områder. I tillegg får du sjansen til å oppleve den fantastiske Maori-kulturen på nært hold!

 

Sjekk ut vår reiseforslag på nordaøya på New Zealand

 

Road Trip – NZ South Island (2000 1300) BG

Road Trip på sørøya

  • Anbefalt reiselengde: 3-4 uker
  • Kilometer på veien: rundt 2700km

 

En road trip på Sørøya i New Zealand er en fantastisk opplevelse: fjellkjeder, gylne strender, isbreer, regnskoger, fjorder, ekstremsport og hvaltitting. Få den ultimate Sørøya-opplevelsen på denne fantastiske road trip’en!

 

Vi starter kjøreturen på Sørøya i Christchurch, som er kjent for sine vakre hager og livlige kunstscene. Utforsk den botaniske hagen, gå langs Avon-elven og besøk Quake City Museum for å lære om byens motstandskraft etter det ødeleggende jordskjelvet i 2011. Etter å ha forlatt byen, stopper du på innom mange steder. Vi anbefaler at du besøker Kaikoura for hvalsafari og vinregionen Marlborough (for hvem liker ikke et godt glass vin?) på veien til  Abel Tasman nasjonalpark. I dette kystparadiset møte de gylne strendene, frodige skoger. Gå Abel Tasman Coast Track, padle i krystallklart vann og se sel og delfiner langs kysten.

 

Sakte, men sikkert, på vei sørover igjen, kommer du til Franz Josef-breen - et fantastisk syn. Ta en guidet bretur, slapp av i de varme kildene etter en lang dag og beundre de isblå massene som stirrer deg i ansiktet. Via Wanaka ender du opp i Milford Sound, som er en av de mest fortryllende stedene på denne jorda. Fjorden her er ikke bare omgitt av snødekte fjell (i deler av året), men har også regnskog, fossefall, delfiner og pingvin kolonier. Det er vanskelig å overgå Milford Sound, men neste stopp er like spennende, fordi det er New Zealands eventyrhovedstad, og kanskje til og med verdens! Strikkhopp fra Kawarau-broen, prøv vannsport på Lake Wakatipu og prøv paragliding her.

 

Via Invercargill gjør du deg klar til å ta fergen til Stewart Island, en avsidesliggende perle. Grunnen til hvorfor vi foreslår å dra hele denne veien er Rakiura nasjonalpark. Her får du fantastiske turstier, mange forskjellige fugler og en sjanse til å se den unnvikende kiwifuglen (selv om vi må innrømme at dette er ganske vanskelig). Etter å ha sett hvordan livet på New Zealands øyer er, gjenstår det bare noen få stopp på reiseruten, blant annet Dunedin – som er kjent for sin skotske arv og storslagent studentliv. Besøk Otago Peninsula om du vil komme tett på albatrosskolonier, pingviner og en fantastisk kystutsikt. Vi har ikke noen problemer med å forstå hvorfor skottene likte seg så godt her. Det siste stoppet på denne ruten er Lake Tekapo, som er så blå at det nesten gjør vondt i øynene. Om dagen er det utrolig pittoresk her, men vi anbefaler deg å speide etter stjernene i Dark Sky Reserve om natten. Det er en fredelig avslutning på din road trip i New Zealand, men den kommer til å gjøre at du får lyst på mer!

Road Trip – NZ North + South Island (2000 1300) BG

Road Trip på nord- og sørøya

  • Anbefalt reiselengde:: minimum 3 uker, men vi anbefaler at du blir lengre!
  • Kilometer på veien: rundt 3700km

 

Denne episke road trip’en er i bunn og grunn en cocktail av de beste høydepunktene fra de to reiserutene ovenfor. Vi guider deg gjennom alt det beste New Zealands to hovedøyer har å by på i tre uker eller (helst) mer. Vi har inkludert noen av de viktigste stoppene på denne ruten, men hvis du har mer enn 3 uker, er det mye mer å se underveis - eller så kan du kan velge å bli litt lenger på hvert av stoppene.

Opplev høyfjellsenger, gamle isbreer og snødekte fjell mens du besøker fantastiske filminnspillingssteder, aktiviteter fra Midgard og mye mer. Opplev den vennlige kiwi-gjestfriheten på sitt beste og ta et dypdykk i det aller beste av New Zealand med denne omfattende reiseruten for din road trip i New Zealand.

Du starter eventyret i Christchurch og avslutter i Auckland. Hvis du tar denne road trip’en i denne rekkefølgen, slipper du unna enveisgebyr på den totale kostnaden din (det vil nemlig være et gebyr hvis du kjører motsatt vei), fordi de fleste starter i Auckland og avslutter i Christchurch som betyr at flere leiebiler må returneres til Auckland.

Noen av stoppene på vårt ruteforslag er faktisk unike for denne reiseruten, selv om du selvfølgelig også kan legge dem til i forslagene for Nord- eller Sørøya ovenfor. For eksempel så elsker vi Poor Knights Islands, som er en fantastisk øygruppe som er kåret til en av verdens 10 beste dykkesteder av ingen ringere enn Jacques Cousteau. Dette er et skikkelig spesielt sted hvor du ikke bare kan prøve grottedykking, men også se mange hvaler og delfiner. På Sørøya er et av høydepunktene Arthurs Pass nasjonalpark, som er perfekt for deg som like fjellturer men også deg som klatrer. Landskapet her er både frodig og steinete på en og samme tid, noe som gjør det til et av de beste stedene i de sørlige New Zealand-alpene.

Som du har sett ovenfor, så kan du enkelt tilbringe 3 uker kun på én av øyene, men vi har satt sammen en “best of”-cocktail som dekker begge øyene på omtrent samme tid. Har du mer tid tilgjengelig? Supert! Da får du enda mer tid til å utforske.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...