{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.
Gutt på en gård i Australia på Working Holiday

Working Holiday i Australia

Er du mellom 18 og 31 år og på utkikk etter eventyr? Dra på Working Holiday i Australia! Dette vidunderlige landet er et paradis for backpackere og med et Working Holiday-visum kan du reise rundt og oppleve Australia mens du tjener penger.

Spør oss om Working Holiday

En trygg start

Vi anbefaler at du starter din Working Holiday i Australia med en av våre startpakker. Da får du en trygg og enkel start på reisen og får hjelp til å opprette australsk bankkonto, ordne skattekort og fikse det nødvendige papirarbeidet som må på plass før du kan begynne å jobbe. Pakkene inkluderer også henting på flyplassen og overnatting de første dagene.

Vi tilbyr startpakker i følgende byer i Australia:

FAQ: Under finner du svar på spørsmål om visum, jobber, lønn, skatt og planleggingen av ditt opphold i Australia

Visum

  1. Hva må jeg vite om et Working Holiday-visum i Australia?
    Du må være mellom 18 og 31 år* og befinne deg utenfor Australia når du søker og får innvilget søknaden. Du kan ikke ha med deg barn på reise med et Working Holiday-visum. Du kan ikke søke dersom du har hatt et Working Holiday-visum i Australia tidligere.

    *Australske myndigheter vurderer å heve aldersgrensen opp til 35 år, men ingenting har blitt avgjort her og enn så lenge er det 18-31 år som gjelder.

  2. Hvor lenge varer visumet?
    Visumet er gyldig i ett år fra du ankommer Australia, men du må reise inn til Australia innen ett år etter at du har mottatt visumet. Du kan derimot reise fritt inn og ut av Australia så lenge ditt visum er gyldig.

  3. Hva koster et Working Holiday-visum til Australia?
    Visumet koster 635 AUD (ca. 4.531 NOK).
    Merk: beløpet kan ikke refunderes etter at du har søkt.

  4. Hvordan søker jeg?
    Vi kan hjelpe deg med å søke om et Working Holiday-visum i Australia eller så kan du gjøre det på egenhånd via ambassadens nettside. Her kan du søke om Working Holiday-visum til Australia

  5. Kan jeg studere på et Working Holiday-visum?
    Du kan studere i opptil 4 måneder på et Working Holiday-visum. Visumet er derimot ikke egnet for deg som ønsker å studere fulltid i Australia. Drømmer du om å studere i Australia? Les mer her.

  6. Kan jeg bli lenger enn 12 måneder?
    Når du ankommer Australia får du 12 måneders oppholdstillatelse. Hvis du ønsket å forlenge visumet ditt for å bli i Australia i mer enn ett år, ville du normalt måtte fullføre 3 måneders spesifisert arbeid i et landlig område, også kjent som gårdsarbeid. Du kan fortsatt gjøre dette, men fra 22. juni 2021 kan Working Holiday reisene også velge å jobbe med turisme eller gjestfrihet i det nordlige og mer avsidesliggende (eller svært avsidesliggende) Australia. Denne typen arbeidet vil bli regnet som «spesifisert arbeid» som lar deg kavlifisere for et andre eller tredje arbeidsferievisum. Men det er en hake: dette betyr at reisende som for øyeblikket er i Australia på Working Holiday-visum, nå kan jobbe i en bar, som en utendørs instruktør, i et galleri eller på et hotell for å forlenge visumet sitt - så lenge du jobber og bor i en avsidesliggende region i Australia. Dette alternativet vil også være tilgjengelig for nye Working Holiday-søknader som søker seg inn fra mars 2022. Lær om hva som klassifiseres som 'spesifisert arbeid' her.

Arbeid

  1. Hva slags type jobber kan jeg forvente å få?
    Med et Working Holiday-visum kan du jobbe med hva som helst, inkludert fulltidsstillinger, deltidsstillinger, casual, skift og frivillig arbeid. Det er spesielt gode muligheter for å få jobb innen turisme, jordbruk og restaurant- & barbransjen. Dersom du vil jobbe innen helsesektoren, på skoler eller i barnehager må du huske å ta med røntgenbilder og bevis på helsesjekk.
  2. Hvor kan jeg søke etter ledige jobber i Australia?
    Våre Working Holiday-pakker gir tilgang til jobbsøker-portaler på nett som du kan benytte deg av. I tillegg får du rådgivning og tips om hvor det kan finnes ledige jobber.
  3. Våre beste tips for å skaffe seg jobb i Australia
    Du har fått visumet, nå trenger du bare en jobb! Her er våre beste tips til å skaffe seg en jobb i Australia:
  • Tenk på hvilke ferdigheter og kvalifikasjoner du har.
  • Mange drømmer om å være den kule bartenderen på det hippeste utestedet, men kanskje det ikke er noe for deg?Hvis du har erfaring som bartender, husk at i Australia trenger du et 'RSA certificate' for å arbeide i barer. Vårt team i Australia kan hjelpe deg med det.
  • Skaff deg så mye arbeidserfaring som mulig før du reiser og finpuss din CV. Jo mer forarbeid du gjør, desto raskere finner du en jobb.
  • Gi et godt inntrykk på jobbintervjuer. Møt til avtalt tid, gjør research og vær forberedt.
  • Prøv noe nytt! Det finnes så mange forskjellige yrker og muligheter dersom du er villig til å gi det en sjanse. Hva med å jobbe som vannsklie-tester?
  • Planlegg tiden din. Tenk på hvor mye tid du ønsker å bruke på arbeid og hvor mye fritid du vil ha. Dette er ditt eventyr Down Under – utnytt det!
  • Spar opp litt penger før du reiser. Det er ikke morsomt å måtte stresse med å finne en jobb allerede første dag.

Lønn og skatt

  1. Hvor mye kan jeg forvente å tjene?
    Det er vanskelig å si nøyaktig hvor mye du kommer til å tjene, men i Australia har man fastsatt lover som regulerer lønnsstruktur og vilkår ved ulike typer arbeid. Du finner eksempler på forskjellige lønnsnivåer på tvers av ulike bransjer her: Fair Work Ombudsman.
  2. Skattekort og skatt
    Husk at du også skal betale skatt av alt du tjener. Som Working Holiday-arbeider skal du betale 15% skatt på lønn opptil AUD 45.000. Vær dog oppmerksom på at dersom arbeidsgiver ikke er registert til å ansette Working Holiday-arbeidere, er skatteprosenten på 32,5%.
    Du blir også nødt til å opprette en australsk bankkonto og skaffe deg et skattenummer. Bestiller du en av våre startpakker får du hjelp til dette og annet nødvendig papirarbeid.
  3. Hvor mye penger må jeg ha spart opp på forhånd?
    Når du søker om Working Holiday-visum til Australia må du kunne bekrefte at du har nok økonomiske midler til å forsørge deg selv under første dele av oppholdet. Størrelsen på dette beløpet varierer, så hør med en av våre reisespesialister for oppdatert informasjon.

Planlegging

  1. Hvordan går jeg frem for å planlegge en Working Holiday-reise?
    Når du har bestemt deg for at du skal reise på Working Holiday bør du først sjekke at du oppfyller kravene for visum og innreise. Tenk også på når du vil reise, hvor lenge du vil være borte, hvilken by du ønsker å starte eventyret i og eventuelle spørsmål du måtte ha. Deretter kan du kontakte en av våre reisespesialister, som hjelper deg med hele prosessen!
  2. Når kan jeg reise?
    Du kan reise når du vil, så lenge du reiser inn til Australia innen ett år etter at du har mottatt visumet. Vi anbefaler deg å reise utenom store høytider, da prisene går opp og det blir vanskeligere å booke hotell for korte perioder. Om du er opptatt av været kan det være lurt å ta en kikk på Asutralias klimasoner, for å se hvor det er best i ulike tider på året.
  3. Hva slags flybillett skal jeg kjøpe?
    Det kreves at du enten har en returbillett hjem fra Australia, billett videre til et annet land eller at du har nok midler til å kunne kjøpe en billett hjem etter endt opphold. Flybilletter er alltid lurt å bestille i god tid for å få best pris. Vi hjelper deg med å finne de beste billettene.
  4. Trenger jeg reiseforsikring?
    Ja! Det er veldig viktig at du har en god reiseforsikring for hele tiden du skal være borte. Vi samarbeider med Gouda reiseforsikring – les mer om forsikring her.

Annet

  1. Er det trygt å reise alene?
    De aller fleste som reiser på Working Holiday til Australia reiser alene. Du blir fort kjent med nye mennesker gjennom jobben, på hostell der det ofte er mange backpackere. Du kan selvfølgelig reise sammen med andre, men vi arrangerer ikke fellesreiser fra Norge med Working Holiday i Australia.
  2. Hvordan bor man?
    Det er mange muligheter og helt opp til deg hva du ønsker. Mange reiser mye rundt og har kortere opphold på ulike steder og da er hostell et godt alternativ. Du kan også leie rom i en leilighet eller slå deg sammen med noen andre i et bofellesskap. Prisene varierer fra sted til sted og område, for eksempel om du bor sentralt eller i utkanten av byen.
  3. Hvordan kommer jeg meg rundt i Australia?
    Det er mange måter å reise rundt på. En enkel og rimelig måte er med et fleksibelt "hop on hop off"-busspass. Disse passene er gyldige i 12 måneder og finnes i flere varianter, f.eks fra Sydney til Cairns. Alternativt kan du kjøpe et kilometer-pass som gir deg mulighet til å reise både frem og tilbake. Om du vil reise over en lenger periode er leie av bil eller campervan en veldig kul måte å oppleve Australia på.
  4. Surfing i Australia
    Surfing + Australia = sant! Hvis du fortsatt er litt usikker på hva du vil og hvor du skal starte, kan surfekurs være et godt sted å begynne. Der lærer du å surfe eller finpusser teknikken, du møte mange folk og delta på ulike aktiviteter som blir arrangert.
  5. Opplevelser i Australia med KILROY
    Vi har også mange kule opplevelsesturer som du kan kombinere med Working Holiday. På disse turene vil du møte andre backpackere og oppleve alt det kule Australia har å by på. Sjekk ut opplevelsesturer i Australia.

Har du lyst til å dra på Working Holiday i Australia? Kontakt oss!

alt

Design din egen reise

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...