{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

10 gode tips til planlegging av en Jorden Rundt-reise

sea-view-guy-planning-change-flightticket-or-products-cover

Skal du reise jorden rundt?

Det finnes ikke noe bedre enn å legge ut på en fremmed, men spennende, eventyrrik og fantastisk Jorden Rundt-reise. Du vil oppdage nye sider av deg selv, få nye venner og forrykende mange nye opplevelser. Planleggingen av reisen er halve moroa, men det er mye å tenke på. Hvor lenge skal du reise? Budsjetter? Hvilke steder vil du innom? Vaksiner? Visum? Forsikring? Her har du 10 gode tips til planlegging av en Jorden Rundt-reise!

1. Start planleggingen tidlig

Drømmer du om å reise Jorden Rundt er det bare å sette i gang med planleggingen tidlig. Jo tidligere, jo bedre! Vi anbefaler at du starter med både planlegging og bestilling hele 8-10 måneder før avreise. En fin start er å bestille et møte med en av våre Jorden Rundt-spesialister. Da kan du sette deg ned med noen som har allerede har reist og gjort det du ønsker å oppleve. Vi gir deg gode råd rundt alt det praktiske før og underveis på reisen inkludert info om vær og klima, finansiering, reisebudsjett og mye, mye mer.

2. Ikke gap over for mye

Vi kjenner oss godt igjen i følelsen av å ville oppleve absolutt alt, men mer tid på færre steder gir deg ofte en mye bedre opplevelse. Legg inn rikelig med tid til å oppleve det du vil på de forskjellige destinasjonene du ønsker å reise til. Prioriter opplevelser og aktiviteter fremfor å fly innom flest mulig land.

3. Kombiner reise på egenhånd med organiserte turer

En vellykket Jorden Rundt-reise er gjerne en kombinasjon av det å reise rundt på egen hånd, men også å være med på noen organiserte turer underveis. Mens friheten til å reise alene er en herlig følelse kan du være sikker på at du får med deg alle høydepunkter, både de store turistattraksjonene og de skjulte perlene, på en organisert tur. Kanskje du har lyst til å starte eventyret med et surfekurs, et dykkerkurs eller noe annet spennende?

4. Legg inn noen strekninger uten flybilletter

Noe av sjarmen ved å reise er å benytte seg av ymse lokale transportmidler. Du trenger ikke fly mellom alle destinasjonene du skal innom. Såkalte "open jaws" der du flyr inn til en destinasjon og videre fra en annen, er svært populære. På den måten slipper du også å reise tilbake til der du kom fra for å fly videre!

5. Ta hensyn til vær og klima

Uansett om du er avhengig av sol og strand, en skiboms på jakt etter snø, eller en surfer på jakt etter den perfekte bølgen, er det helt nødvendig og planlegge reisen ut ifra de forskjellige sesongene rundt omkring i verden. Slik kan du komme til de destinasjonene du vil og få de opplevelsene du er på jakt etter, helt uten å risikere vær som ikke tillater de aktivitetene du ønsker. Det er ikke kult å få ferien sin skylt vekk av regnsesonger!

Lapaz Costarica

6. Pass på budsjettet - Ha penger til aktiviteter underveis

Et reisebudsjett er ekstremt individuelt. En ting er kostnadene før du reiser, som flybilletter, vaksiner, forsikring etc., men det er ekstremt vanskelig å vite konkret hvor mye penger du kommer til å bruke underveis. De aller fleste ender nok også opp med å bruke mer penger enn planlagt. Et av våre viktigste tips er at du i alle fall sørger for å ha nok penger til å være med på aktiviteter underveis. Les mer om våre budsjettips her!

7. Aldri reis uten reiseforsikring

Det er noen som tenker at det er like greit å reise uten reiseforsikring, men du bør ALDRI dra på tur uten å ha reiseforsikringen i orden. Det er ikke verdt risikoen det fører med seg. Forsikringen bør dekke ekstremsport/risikoaktiviteter som surfing, dykking, fallskjermhopping, strikkhopping etc.. Du skal jo få noen adrenalinkick underveis!

8. Ikke vær redd for å reise alene

Å reise på egenhånd er en stor utfordring. Du må ta alle avgjørelser på egenhånd, og skulle det oppstå noen problemer har du bare deg selv å lene deg på. På den andre siden kan du reise akkurat dit du vil, når du vil, uten å ha noen å forholde deg til. Du oppnår en ekstra følelse av frihet! Videre vil du også møte en hel haug av andre mennesker som også reiser på egenhånd. Ukjente, men hyggelige og kule mennesker som alle blir "tvunget" til å være mer åpne enn om man skulle reist med venner. Mange som reiser rundt alene ender faktisk opp med å ikke være alene et sekund da de stadig møter andre reisende som er ute etter akkurat det samme. Drømmer du om å reise Jorden Rundt, men leter etter noen å reise sammen med kan også våre Tripmates "jorda rundt"-reiser være en spennende mulighet!

9. Billig reiseutstyr fra Chillout

Skal du på Jorden Rundt-reise trenger du garantert reiseutstyr, være seg ny ryggsekk, silkelakenpose, lommelykt eller guide bøker. Som KILROY-kunde får du hele 15% rabatt på alt reiseutstyr hos Chillout. For å kunne benytte rabatten oppgir du rabattkode KILR12 samt bookingreferanse din fra KILROY når du handler på chillout.no. Rabatten gjelder også i Chillouts butikker i Oslo og Bergen.

10. Reis lett

”Less is more” er et klassisk uttrykk. Det har aldri vært mer sant enn når det kommer til å pakke ryggsekken for en Jorden Rundt-reise. Pakk sekken din med alt det du tror du får brukt for. Ta så 2/3 ut av sekken igjen og du er klar. Det er frustrerende å reise rundt med alt for tung ryggsekk i tillegg kommer du garantert til å kjøpe med deg litt av hvert underveis. Og skulle du glemme noe får du tak i det aller, aller meste i andre land også. Som regel også langt billigere.

Drømmer du om å reise jorden rundt? Kontakt oss idag, så hjelper vi deg med planleggingen.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...