{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

5 hjemsøkte steder i verden du bør besøke

general-inspirational-haunted-house-night-street

Fikk du ikke nok på Halloween?

Backpacking i Asia eller surfing i Australia er sikkert hyggelig det. Er du derimot åpen for å utforske uforklarlige, paranormale hendelser på spøkelsesbåter eller hjemsøkte spøkelsesslott i bortgjemte deler av verden, sjekk ut disse fem destinasjonene.

1. Queen Mary, California

Reis til California med KILROY

Skipet Queen Mary, som ble kåret til en av de mest hjemsøkte stedene i verden av Time Magazine, ble bygget på 1930-tallet og seilte mellom Storbritannia og USA helt frem til dets siste seiltur i 1967. Det luksuriøse skipet ble brukt av de rike og berømte, men også av militærtropper som skulle hjelpe til med å kjempe mot nazistene under krigen. I dag er det et hotell og museum til vanns i Long Beach, California. Det finnes mange historier og bilder av mistenkelig ting folk har sett ombord. Blant de 49 mystiske dødsfallene på skipet skal visstnok «Den hvite dame» være en av de som går igjen etter seg. Hun sjekket inn, men sjekket aldri ut igjen, og hjemsøker gangene iført en hvit kjole. Andre forteller om mystiske dunke- og knurrelyder om natten eller lyden av barn, som druknet i bassengene om bord på 40-tallet, rope etter foreldrene sine. Dette er bare noen av de mange ubehagelige hendelsene folk har opplevd på skipet, og dersom du bestemmer deg for å sjekke inn på her, må du nok regne med å sove litt dårlig.

2. Bhangarh Fort, India

Reis til India med KILROY

Fortet som ble bygget på 1600-tallet i delstaten Rajasthan i India er kjent for å ha en uhyggelig atmosfære ved seg, og det er forbudt å besøke det på kveldstid. Området har en tung, nesten ond tilstedeværelse, og lufta sies å ha en svimlende, dyster følelse. Lokalbefolkningen forteller at det føles som om noen iakttar deg og følger med på hvert steg du tar, og at de som har våget seg inn i ruinene på kveldstid aldri har kommet tilbake, eller returnerer med hukommelsestap og problemer med å forklare hva som har skjedd. Det sies at stedet en gang var et vakkert område med et yrende liv, men at det ble oppslukt av ondskap og miserable hendelser, som var så fatale at det aldri ble det samme igjen.

3. Castle of Good Hope, Sør-Afrika

Reis til Sør-Afrika med KILROY

Slottet, som ble bygget av Det nederlandske ostindiske kompani på 1600-tallet, er Sør-Afrikas eldste bygg. De mange overnaturlige hendelsene, som dateres helt tilbake til 1915, består av redselsfulle skrik, lyden av fotsteg og underlige stemmer, i tillegg til at klokken i klokketårnet ringer av seg selv. Så ille er det at vaktene som jobber ved slottet kaller kveldsskiftet for «spøkelsesskiftet». Slottet ble brukt til både politisk og militær aktivitet, men også til redselsfull tortur og henrettelser. Folk som har jobbet og bodd i slottet forteller at de har sett og hørt noe gå i gangene, og til og med snakket med noen eller noe som ikke skulle vært der. En gjenganger er også at de merker en tunghet på kroppen, som om noe prøver å suge dem inn.

4. Monte Cristo Homestead, Australia

Reis til Australia med KILROY

Monte Cristo sies å være det mest hjemsøkte huset i Australia. Og med god grunn. Dette er huset hvor et barn ble kastet ned trappene, hushjelpen hoppet fra balkongen og en stallgutt ble brent til døde i sin egen seng. Som om ikke dette var nok går visstnok også en mentalt forstyrret mann ved navn Harold igjen etter seg og vandrer rundt på eiendommen. Han satt lenket fast i 40 år i huset til herren sin og ble funnet sammen med sin mors døde kropp. Derfra ble han sendt videre til et sinnssykehus hvor han døde kort tid etterpå. Det sies at du fremdeles kan høre lyden av lenker gjennom gangene. I dag er huset gjort om til en bed and breakfast, hvor du kan få frokosten din servert sammen med en iskald porsjon grøsselige spøkelseshistorier.

5. Isla de las Muñecas, Mexico

Reis til Mexico med KILROY

Øya, som ble kunstig laget av Aztekerne, er frodig og minner nærmest om en jungel på avstand. Kommer du nærmere, vil du legge merke til alle dukkene som henger overalt. På snorer, i trær, i busker, spikret til hytter og festet på stokker. Det er nettopp derfor denne øya i Mexico har fått navnet Isla de las Muñecas, eller Island of the Dolls. Det var en mann ved navn Don Julian, som forlot familien sin og flyttet til øya en gang på 1950-tallet, som startet det hele. Det sies at han fant en druknet jente i en av kanalene ved øya, og at han begynte med å henge opp dukkene for å beskytte seg selv mot de onde åndene. Folk forteller at de har hørt dukkene le, og blant de mange historiene som blir fortalt om øya sies det at hver individuelle dukke er hjemsøkt av et barn. Det blir også sagt at dukkene beveger på seg, og ofte blir funnet på helt andre steder. Besøker du øya, har du mulighet til å henge opp dukker å tilføre til samlingen. Kanskje det kan hjelpe med å holde ondskapen på avstand…

alt

Design din egen reiserute

Deisgn din egen reiserute med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...