{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

De 8 beste stedene i verden å dykke med haier

white-shark-cover

Hei hai!

Det er få ting som kan sammenlignes med den følelsen man får når man dykker ned til verdenen som befinner seg under havets overflate. Det er dog én ting å dykke rundt blant verdens vakreste korallrev, men noe helt annet når man befinner seg i det store dype blå med noen av klodens mest skremmende skapninger: nemlig haier!

Så hvis du ønsker å utfordre skjebnen og teste nervene dine, får du her de 8 beste stedene i verden hvor du kan dykke med hai. Bare husk at haien ofte er et misforstått dyr som relativt sjeldent går til angrep på mennesker, men all dykning foregår naturligvis under sikre forhold med profesjonelle dykkere tilstede. Rekkefølgen på stedene i listen er for øvrig tilfeldig, og ikke rangert.  

1. Cat Islands, Bahamas

I det rolige vannet rundt Cat Island, som er en av øyene tilhørende Bahamas, er det gode levevilkår for haier. Her er det spesielt den hvittippede revhaien som er verdt å få med seg. Men også nurse-haier (sykepleierhai på norsk) og tigerhaier befinner seg i området. 

2. Isla Mujeres, Cancun, Mexico

Isla Mujeres utenfor Cancun i Mexico er verdensberømt for sin store konsentrasjon av hvalhaier, som for øvrig er verdens største hai. I perioden mellom juni og september valfarter flere hundre haier til et område litt nord for Isla Mejures, blant annet for å nyte det planktonfylte havet. Her kan du med andre ord komme veldig tett på de gigantiske skapningene.

dykking med hvalhai

3. Guadelupe, Mexico

Den lille vulkanøyen Guadelupe utenfor Mexicos vestkyst, har noe av det klareste vann i verden, spesielt når det skal spottes store hvithaier. Med omtrent 40 meters sikt er det ikke noe problem å få øye på det enorme rovdyret. Ingen tvil om at det kan være temmelig fryktinngytende å være så tett på en hvithai, men for en opplevelse!

4. Wilmington, North Carolina, USA

Utenfor byen Wilmington i den amerikanske staten North Carolina på østkysten av USA ligger vraket av det gamle skipet The Hyde. Skipet ble sunket i 1988 for å fungere som et kunstig rev, og er i dag hjemsted for mange sandtigerhaier.

5. Tiger Beach, Bahamas

Drøye 30 kilometer vest for kysten av Grand Bahamas Island finner du dykkerstedet Tiger Beach. Stedet ble først oppdaget så sent som i 1980 og er i dag ekstremt populær blant dykkere på grunn av den enorme mengden tigerhaier som holder til her. Man er nærmest garantert å komme helt tett på disse fascinerende dyrene. Men ta det rolig, de blir 'bare' opptil 5 meter lange...

Dykking med hai på Bahamas

6. Cocos Island, Costa Rica

Cocos Island, som ligger hele 550 kilometer vest for Costa Rica, er et sant dykkerparadis hvis man vil dykke med haier. Den største attraksjonen i marineparken er hammerhaiene, som ofte kommer i gigantiske stimer - noen ganger bestående av flere hundre haier!

7. Gansbaai, Sør-Afrika

I Sør-Afrika finner du en av verdens kanskje mest populære dykkersteder når det kommer til dykking med den fryktinngytende hvithaien. Her kan du 'stå' ansikt til ansikt med dødens gap. Disse haiene er ikke til å spøke med.

8. Fish Rock Cave, Australia

Et par kilometer ut fra den australske østkysten finner du Fish Rock Cave. En stor klippeformet øy som under havoverflaten har en grotte på hele 125 meter som gjennomborer klippeøyen. Denne grotten er veldig populær blant dykkere som i overveiende grad får selskap av sandtigerhaier. 

Hvor går ditt neste dykkereventyr?

Vi kan hjelpe med spennende dykkereiser til alle, uansett nivå. Vi tilbyr både dykkerkurs og sertifisering for både nybegynnere og de mer avanserte og dypere dykk. Skriv til oss hvis du vil oppleve verden under havets overflate, så skal vi guide deg til de beste dykkestedene uansett hvor hen i verden du vil reise til!

Spør oss om dykkereiser

alt

Design din egen reiserute

Deisgn din egen reiserute med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...