{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

De beste aktivitetene på Filippinene (utenom dykking)

Traditional Fishing Boats On A Sandy Beach In The Philippines

Veldig mange reiser til Filippinene for å lære seg å dykke - men det finnes så mye mer du bør oppleve!

Filippinene er et tropisk paradis med et hav av aktiviteter for unge backpackere. Fra surfing på noen av verdens beste strender til episke naturopplevelser – her er det noe for enhver smak. Fordi Filippinene er en øy-nasjon med mye vann og selvfølgelig et bra marint liv, er dykking en av de mest populære aktivitetene her. Men i dette blogginnlegget har vi lyst til å vise deg at det finnes mange andre ting her som kan gjøre turen din uforglemmelig. Les videre om du kunne tenkt deg å vite våre favoritter på Filippinene (bortsett fra dykking). Uansett om du er en eventyrlysten person eller en strandelsker, så kan vi garantere at du finner noe i denne artikkelen som får deg til å ville pakke baggen og reise av gårde i morgen!

el-nido-palawan-philippines-boats-cover
Har du sjekket ut dette reiseforslaget enda?
Hvis svaret er nei, bør du definitivt sjekke det ut. Og husk: alle våre reiseforslag er bare eksempler på turer. Vi kan tilpasse reisen etter dine ønsker, med tusenvis av produkter, de beste flyreisene, fantastiske stopp underveis og de beste aktivitetene. Send oss en mail, så starter vi reiseplanleggingen din med en gang!
Tropiske Filippinene

Det er så mye å oppleve på Palawan

En av de mest populære øyene på Filippinene er Palawan. Øya er ikke bare kjent for dykking, men også for sine fantastiske strender og digg mat - som gjør dette til det perfekte stedet for å lade batteriene. Men det er også mye du kan finne på her! Vi tar deg igjennom noen av våre personlige favoritter på Palawan og vi starter med Puerto Princesa, en koselig by med masse å se og gjøre. Byen har en bra matscene og en utrolig fin strandpromenade som er full av folk om kveldene. Her finner du alt fra restauranter til barer. Om kveldene ser de lokale som spiller basketball og gateleverandørene som prater høylytt – dette er med på å  skape en avslappet atmosfære som får deg til å føle deg hjemme. På dagtid skjer det ikke så mye her, men det kan virke som om halve byen henger her på kveldene. Det er også noen skikkelige barer i byen med ganske bra uteliv. Om du er glad i å danse, så er det ikke manko på lokale som kunne tenkt seg å svinge litt!

På den nordlige siden av Puerto Princesa ligger det et lite lokalt vietnamesisk samfunn kalt Vietville. Vietville er kjent for sin gjestfrihet og har en veldig bra og bærekraftig restaurant. På denne restauranten er til og med sugerørene er laget av kaffegrut og maisskall. De bruker også poser laget av et interessant materiale som brytes ned når det kommer i kontakt med varmt vann og etterlater seg nesten ingenting igjen. Posene ser ut som vanlige plastposer som du legger grønnsakene dine i på supermarkedet, men de er fullstendig nedbrytbare. Ganske kult! Dette er jo med på å styrke Filippinene som en destinasjon som fokuserer på økoturisme! Maten her er fantastisk og det er kult å gå rundt i den lille vietnamesiske landsbyen i midt i ingenmannsland.

Bare en kort kjøretur nord for byen finner du Mt. Magarwak. Det er en god 45-60 minutters tur til toppen, med utsikt over bukten og de vakre øyene. Ser du den andre veien, får du lye på de grønne åsene på Palawan. Utsikten her er helt fantastisk. Vår anbefaling er å bli med på soloppgangsturen, som vil si at du starter turen i mørket med en lommelykt i hånden og når du når toppen, vil solen begynne å stige opp fra bukta – det er et utrolig syn som alle bør få med seg. Finnes det noe bedre sted å spise frokosten sin? I tillegg så har du fordelen av at temperaturen er mer behagelige om morgen sammenlignet med senere på dagen når det er mye, mye varmere og klammere

 

The stunning view from Mt. Magarwak on Palawan in the Philippines

De beste strendene i nærheten av Puerto Princesa

Har du lyst til å oppleve en litt mer avsidesliggende strand bør du sjekke ut Nagtabon Beach. Den ligger på den motsatte kysten og det tar cirka 1-1,5 time å kjøre fra Puerto Princesa. Stranden er en stor sandstrand uten noen form for steiner, så du trenge rikke ta med badeskoene! Her finner du også noen små beach shacks som selger litt mat og drikke – som alltid smaker best på stranden, ikke sant? Det beste er at det nesten bare er lokale her, så du får følelsen av hvordan den faktiske kulturen er her. Om du er heldig og været er på din side, så kan du også få surfet her! Du kan leie et surfebrett fra den lille surfe shop’en på stranda og om du trenger litt hjelp så kan de også bidra med en surfe time eller to. Da vi var der, så vi tre europeiske jenter som tok seg en time – og bortsett fra oss, så var de også de eneste turistene på hele stranden. Alle de lokale surfet eller slappet av ved en av strandhyttene, spiste mat og drakk øl. Det er et fantastisk sted som vi faktisk får litt vondt av å skrive om, for da får vi det kanskje ikke for oss selv neste gang.

Om du klarer å dra fra denne stranden (det er det ikke sikkert du får lyst til), så finner du den lille koselige landsbyen Sabang litt lenger nord. Dette er også et bra sted å besøke om du liker fantastiske sandstrender (uten steiner i vannet). Litt utenfor byen kan du også oppleve undergrunns elven. Det er en ganske stor turistattraksjon, men den er også ganske kul. Du seiler i en liten longtail båt inn i et enormt underjordisk hulesystem med et veldig spektakulært økosystem. Er du i området, foreslår vi at du sjekker det ut!

People swimming near huts out in the clear waters of Palawan in the Philippines

Hvorfor du definitivt bør besøke El Nido

El Nido er et morsomt og pittoresk reisemål på Filippinene. Det er en liten by på den nordlige spissen av Palawan hvor du kan se og gjøre masse forskjellig. El Nido har en ganske livlig vibe, litt som Kuta på Bali, men med mindre folk. Hva med å teste ut øyhopping og snorkling i det klare blå vannet mens du beundrer de fargerike fiskene og korallrevene? Har du lyst til å se noe mer spektakulært under vann, kan du hoppe på båten til Coron, som har noen av de beste snorklingstedene i landet.

Et av stedene som «må sees» på El Nido er Big Lagoon på Miniloc Island. Den inngår i nesten alle øyhoppingsturer og er en turistattraksjon, men det er det GOD grunn til. Når du kommer dit, hopper dere ned i kajakker fra båten og padler inn i lagunen. Lagunen er omgitt av 50 meter høye kalksteinsklipper og vannet er krystallklart. Dette får du spesielt sett når du padler gjennom noen av de grunnere områdene i lagunen. Det er rett og slett et utrolig fint sted. Big Lagoon er derimot ikke det eneste stedet som man bør sjekke ut i Bacuit Bay. Du kan også besøke andre laguner og strender, som Small Lagoon og Snake Island - som er like vakre og rolige.

Kayak with two people in it on really clear blue water, surrounded by high cliffs with green vegetation in the Philippines
Person Scuba Diving With A Sea Turtle In The Philippines
Men hva om jeg vil dykke på Filippinene?
Selvfølgelig vil du det! Det er en av de aller beste stedene på jorden for å lære seg å dykke og vi vil absolutt anbefale deg å prøve det. Dette innlegget er ikke ment for å skremme deg fra å dykke her, den er hovedsakelig ment for å vise deg hvor mye Filippinene har å tilby i tillegg til dykking. Enten du er en erfaren dykker eller en komplett nybegynner, så har vi flere aktiviteter til deg! Vi kan også by på et frivillighetsprosjekt innen marinbiologi for de av dere som ønsker å fortsette å dykke over en lengre periode. Utforsk alle aktivitetene våre via lenken nedenfor.
Filippinene

De beste tingene å gjøre i Cebu

Cebu City, som ligger i den sentrale Visayas-regionen på Filippinene, er en populær turistdestinasjon kjent for sine uberørte strender, rike historie og livlige kultur. De fleste turister som besøker Cebu City bor på Mactan Island, som er knyttet til Cebu City via noen broer. Mactan Island er hjem til  noen av de beste strendene og overnattingsstedene i Cebu City. Tar du turen til Cebu, anbefales det å ha minst en dag eller to på Mactan Island før du beveger deg sørover.

Cebu City blir ofte sammenlignet med et "mini Manila" og er ikke alles kopp med te, men byen kan by på noen interessante severdigheter, som for eksempel Taoist Temple, som gir en panoramautsikt over byen. Moalboal, som ligger på vestsiden av Cebu Island, er en koselig by med omfattende backpacker-vibe der hosteler og dykkersentre ligger spredt rundt. Moalboal har flere fine snorkling- og dykkemuligheter og er et veldig fint sted å bo i noen dager (selv om du kun vil oppleve det for stemningens skyld).

Lenger sør for Moalboal, finner du Kawasan Falls, som er et populært sted for turister og kan skryte av vakre fossefall og juving. Ziplinen på Kawasan Falls er nesten 1 km lang og tar omtrent 50 sekunder å fullføre. Etter ziplinen kan du jo for eksempel begi deg ut på litt juving, som innebærer å gå gjennom en elv med klippehopp på 5m, 7m og 10m langs veien. Det er også noen fine fossefall underveis hvor du kan hoppe gjennom selve fossen og svømme rundt. Klikk her for å se våre aktiviteter i Cebu – Sjekk ut Cebu explorer-programmet, som har mange aktiviteter inkludert (til en god pris)!

Wide boats with a green roof on a river on Cebu island

Bohol er et lite stykke paradis

We know: Bohol er stedet hvor de berømte sjokoladeåsene kan sees. Men visste du at denne tropiske øya også har noen av de beste strendene på Filippinene? Vår personlige favoritt: hopp over de turistifiserte strendene på Panglao og dra til Anda Beach på den sørøstlige siden av Bohol. Den er avsidesliggende, vakker og det perfekte stedet å slappe av og sole seg under noen svaiende palmetrær. Det høres vel ikke feil ut?

Når du har ladet batteriene og vil være litt mer aktiv så foreslår vi at du sjekker ut de berømte Chocolate Hills, som er en geologisk formasjon bestående av rundt 1 200 åser som strekker seg over et område på 50 kvadratkilometer. Åsene er oppkalt etter sitt «sjokoladeaktige» utseende i tørrsesongen og regnes som Bohols hovedattraksjon. En av de beste turstiene du kan ta på Filippinene er i dette området. Chocolate Hills-stien er cirka 4,5 kilometer lang og tar omtrent en time å fullføre (da regner vi ikke med alle foto-stoppene dine underveis). Stien starter nær Cabacnitan barneskole langs Loay Interior Road og byr på flere fine utsikter over de berømte sjokoladeåsene. Har du lyst til å fortsette turen, kan vi anbefale Banat-i Hill-stien i Tagbilaran. Denne stien er ikke veldig lang og kan fullføres på under en time, men den spektakulære utsikten over det store Boholhavet, øyene Mindanao, Negros og Siquijor og stredet til Panglao-øya er rett og slett fantastisk.

Får du lyst på en pause fra fotturene, kan du besøke Dimiao Twin Waterfalls, som ligger i byen Dimiao. Disse fossene er omgitt av frodig grønn vegetasjon og har en fredelig og rolig vibe. Kunne du tenkt deg noe mer spenstig? Ja, da bør du prøve nattkajakkturen, som lar deg oppleve mangroveskogene på Bohol om natten. Turen ledes av erfarne guider som tar deg gjennom de smale kanalene i skogen, der du kan se ildfluer og andre nattlige skapninger underveis.

White sandy beach with a very clear light blue ocean, and in the background the jungle starts with palm trees and other vegetation.

Utenfor allfarvei i Filippinene: Mindanao

Selv om det er den nest største øya på Filippinene, så drar ikke folk flest til Mindanao. Som for oss er helt uforståelig, for her er det flere fantastiske steder å besøke. Enchanted River i Hinatuan er verdt å nevne: Elven er kjent for sitt krystallklare vann og om man tror på vandrerhistoriene er det også hjem til noen mystiske skapninger. Her kan du svømme, snorkle og dykke og det er også noen veldig fine fossefall i nærheten!

Har du lyst til å bruke kroppen litt mer, kan du ta turen opp til toppen av Mt. Apo, det høyeste fjellet på Filippinene. Det ligger i Davao City, på den sørlige kysten av Mindanao. Det er et perfekt sted for deg som liker fjellturer og byr på fantastisk utsikt over det landskapet rundt. Klatringen til toppen er utfordrende, men givende og utsikten du får ved soloppgang og solnedgang vil få deg til å føle deg på toppen av verden.

Et annet herlig syn er Tinuy-an Falls i Bislig by. Fossen har tre nivåer og en bredde på 95 meter. Den kalles ofte "Filippinenes Niagara Falls" og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor når man står der. Vannet er ganske kraftig og du kan føle det i ansiktet ditt. Får du lyst til å komme enda litt nærmere på fossen kan du hoppe på en bambusflåte eller svømme i de naturlige bassengene nederst.

Dette er teknisk sett ikke på Mindanao, men absolutt nært nok: øya Camiguin. Denne øya er hjemsted for flere varme kilder som sies å ha terapeutiske egenskaper. Den mest kjente er Ardent Hot Springs, som har en temperatur på rundt 40 grader Celsius. Det er veldig avslappende å ligge i det varme vannet og nyte utsikten. Vil du ha en øy med flere strender, foreslår vi Samal. Samal ligger rett utenfor kysten av Davao by og har noe av det klareste vannene vi har sett. Strendene er perfekte og det er også snorklingen!

Guy in his swimshorts standing on rocks near a waterfall in Hinatuan, on Mindanao in the Philippines

Lyst på en reise "less ordinary"?

Nå har vi tatt for oss noen av våre favoritter på Filippinene og spørsmålet er: ble du gira? Hvis vi fikk det til å rykke litt i reisefoten, så bør du sjekke ut oversikten vår over alt du kan gjøre på Filippinene. Trenger du hjelp til å planlegge turen? Ja, da er det bare til å ta kontakt med oss!

Snakk med oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...