{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

13 grunner til at hjernen din har godt av å reise

Friends On Rooftop

Visste du at det er sunt å reise? Vi har alltid visst at det er sunt å reise ut i verden, oppleve nye ting og utvide horisonten - endelig får vi også støtte fra vitenskapen! Her kan du lese om 13 positive effekter reising har på hjernen din.

1. Du blir mer kreativ

På reise har du kanskje prøvd å tilpasse deg de lokales kultur og livsstil? Om du gjør dette over lengre tid viser forskning at hjernen automatisk begynner å tenke annerledes, og finner alternative måter å gjøre ting på enn hva vi er vant til. Det kalles 'kognitiv fleksibilitet', og jo mer av dette du har, desto mer kreativ er du.

2. Du får sterkere tillit til andre

Når man ser alt det gode som eksisterer i verden, blir hjernen din flinkere til å se det gode i mennesker som ikke er like deg selv, og du vil lettere få tillit til andre.

Friends Watching Sunset

3. Du blir en problemløser

Studier viser at ca. 20% av de som har bodd, studert eller reist over lengre tid i utlandet, har større sannsynlighet for å løse en spesifikk oppgave, enn de som har blitt hjemme. Grunnen til dette er som i punkt nr.1, at hjernen din har lært å tenke alternativt gjennom møte med andre typer mennesker og kulturer.

4. Du blir mer ydmyk

På reise får du mange overveldende opplevelser, i møte med spektakulær natur og unike kulturer. Ved å reise utvider du din horisont, og opplever alt det utrolige som finnes der ute, som for eksempel Taj Mahal i India eller Grand Canyon i USA. Du får et større perspektiv på ting, og ikke minst en forståelse for at verden dreier seg om så mye mer en hverdagens små bagateller.

5. Du blir mer åpen for nye ting

På reise treffer du mange mennesker som virker helt ulike deg selv og din omgangskrets. Det du ofte finner ut, er hvor utrolig kult det er henge med folk som nettop er vidt forskjellige fra deg selv. Du lærer nye måter å tenke på, som gjør at du igjen vil åpne deg mer opp for nye tanker og nye handligner. Det er en egenskap du kommer til å ta med deg videre, selv når reisen er over.

6. Du blir skarpere

Forskning viser at dine sanser blir betydelig forsterket av å bruke tid i naturen, noe som igjen bidrar til å gjøre deg skarpere. Det er faktisk bevist at å se på et bilde av natur i 40 sekunder vil forbedre både din evne til å fokusere, og din prestasjon hvis du blir utfordret. Så, her er et bilde av Iguazu Falls i Argentina - værsågod!

Iguazu Falls Argentina | KILROY

7. Du har lettere for å finne deg selv

Når du begir deg ut på reise setter du ditt vanlige liv og hverdag på pause, og får det både geografisk og metaforisk sett på avstand. Potensielt kan det å observere livet ditt på avstand, gjøre deg mer bevisst på hvor du er på vei, og i hvilken retning du ønsker å gå videre i livet.

8. Du blir tøffere

Dykking og fallskjermhopping er obligatoriske aktiviteter på reise for mange, selv for de med frykt for dype vann og den verste høydeskrekken. Det er helt normalt, og bevist at hvis du reiser mer, blir du mer fryktløs.

diving-general- (1)

9. Du blir gladere

Nei, det er ikke snakk om gleden av å sitte med en Piña Colada i sanden på Fiji, langt unna kjedelige forelesninger. Forskning viser nemlig at å glede seg frem til en opplevelse, som for eksempel en fremtidig reise, gjør deg mye gladere enn du bli av materielle ting, som for eksempel en nylig innkjøpt vinterjakke.

10. Du blir forfremmet på jobb

Vi kan ikke akkurat garantere for dette, men forskning viser at de som benytter ALLE sine fridager har 6,5% større sannsynlighet for å bli forfremmet. Like a boss!

11. Du blir mer tålmodig

Har du opplevd å stå i verdens lengste kø på vei til sikkerhetskontrollen på flyplassen? Eller tatt lokatransport i Asia? Eller brukt 45 mislykkede førsøk på å ta en bølge på surfekurs? Da kan du glede deg over at alle disse opplevelsene er med på å gjøre deg til et mer tålmodig menneske.

surfing-general-2-cover

12. Du takler kjipe situasjoner bedre

Uansett om du strøk på eksamen, mistet mobilen din i vannet, ble dumpa av kjæresten eller ikke fikk drømmejobben, hjelper det å reise. Når du befinner deg i nye omgivelser, tvinger du hjernen til å skru av "autopiloten", og du får mer kontakt med følelsene dine. De blir dermed enklere å bearbeide.

13. Du føler deg mer levende

Følelsen du får på vei ut av flyet, når alt du klarer å tenke på er alle opplevelsene som venter der ute. Følelsen av den ultimate frihet! Hvorfor gjør du ikke dette oftere? Hvor fett er ikke livet ditt akkurat nå. It's science!

Har hjernen din godt av en reise?

Selv om vi ikke kan reise akkurat nå, så kan vi drømme! Snakk med oss om en reise du planlegger.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...