{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

9 fantastiske stopp på road trip i Australia

australia-road-trip-cover

9 anbefalte stopp på road trip fra Cairns til Brisbane

En av de mest populære rutene for en road trip i Australia er å kjøre fra Cairns til Brisbane. Denne turen langs østkysten byr på noen av Australias absolutte høydepunkter, med fantastiske opplevelser i vente, både for strandløven og den mer eventyrlystne. Gjør deg klar for spektakulære strender, snorkling i korallrev, fallskjermhopping og rafting, for å nevne noe!

1. Cairns

Start road trip-eventyret i Cairns, kjent for sitt deilige klima og sin fantastiske beliggenhet. Cairns er Australias 14. mest befolkede by, og et perfekt startsted enten du skal på en road trip, eller bare vil oppleve noe av det spennende Australia har å by på. Innenfor kort avstand ligger både nasjonalparker og korallrevet Great Barrier Reef. Før du tar av sted bør du også sjekke ut byen Cairns i seg selv, som byr på mange gode barer, restauranter og et livlig uteliv.

2. Great Barrier Reef

Det kjente, fargerike revet Great Barrier Reef er verdens største korallrev, og strekker seg 2300 km langs Queenslands kyst. Store deler av revet er beskyttet av The Great Barrier Reef Marine Park, noe som bidrar til å holde det fri fra for stor menneskelig påvirkning. En snorkle- eller dykketur byr garantert på spektakulære opplevelser, og muligheten til å se det fantastiske livet under vann. Du kan starte fra flere flotte steder for å utforske revet, som for eksempel Cairns, Mission Beach, Port Douglas og Whitsundays. Fra noen av stedene kan du legge ut på seiltur og utforske Great Barrier Reef fra båt. Garantert en uforglemmelig opplevelse til sjøs! 

3. Mission Beach

Mission Beach er en avslappende strandby bestående av de 4 landsbyene South Mission Beach, Wongaling Beach, North Mission Beach og Bingil Bay. De små byene er bundet sammen av en deilig 14 km lang strandlinje som strekker seg fra Kennedy Bay i Sør til Garners Beach i nord. Byen er perfekt for avslapping, men byr også på spennende aktiviteter som fallskjermhopping, rafting, snorkling, sykkelturer og flotte nasjonalparker. For ikke å glemme kunst og kultur! Det er bare å glede seg.

4. Townsville

I Townsville trenger du ikke å bekymre deg for været. Byen, som er Australias 13. mest befolkede, har nemlig over 300 soldager i året! Her står eventyrene i kø. Prøv kitesurfing, legg ut på en båttur, besøk museer eller Jezzine Barracks, et utendørs galleri. Søker du naturopplevelser bør du dra til fjellandsbyen Paluma hvor du kan nyte fantastiske, verdensarvlistede omgivelser som for eksempel spektakulære fossefall. Kort oppsummert vil du nok neppe gå tom for ting å gjøre her. Mulighetene for gode matopplevelser fortjener også en shoutout. Hva med å nyte solnedgangen og en deilig middag på en restaurant ved havet? Townsville kryr av spennende spisesteder!

5. Airlie Beach og the Whitsundays

Airlie Beach byr på et fantastisk utvalg turer og aktiviteter, og er et supert startpunkt om du har planer om å utforske Great Barrier Reef eller besøke the Whitsundays. Noe du forøvrig absolutt burde! På Arlie Beach finnes muligheter som seiling, kajakking, snorking, dykking, golf og sykling. Med andre ord vil du nødig kjede deg her. Her finnes også flere gode restauranter og caféer, og deilige strender dersom du er ute etter fullstendig avslapping.

Whitsunday islands, på norsk kalt pinseøyene, består av 74 øyer og ligger midt I hjertet av Great Barrier Reef. Mange av disse er ubebodde, og utforskes vanligvis på en seiltur som lar deg oppleve de fantastiske øyene og områdene rundt på en helt perfekt måte. La deg fortrylle av helt magiske steder både under og over vann, og sørg for å legge et stopp til Whitehaven beach, som flere ganger har blitt kåret til en av verdens vakreste strender. Når du har vært der forstår du hvorfor!

6. Hervey Bay

Bukten Hervey Bay er en by i Fraser Coast regionen, og et perfekt startsted for din kommende utflukt til K'gari (Fraser Island). En av de mest populære attraksjonene her er «Whale Watching», hvor du kan nyte synet av de majestetiske hvaldyrene. Merk at dette er sesongbasert, så dersom hvalsafari står på attraksjonslisten din bør du ta turen mellom juli og oktober. Utover dette byr Hervey Bay på vakre strender, idylliske Urangan Pier, botanisk hage, markeder og gode spisesteder.

australia-hervey-bay-cover

7. K'gari (Fraser Island)

En 45 minutters båttur fra Hervey Bay tar deg ut til verdens største strandøy, K'gari (Fraser Island). Til tross for at hele øya er av sand byr den på et frodig miljø med et rikt dyre- og planteliv hvor trærne vokser rett opp av sanden. Fraser Island er 123 km lang og 22 km bred, med fascinerende innsjøer dannet av nedbør som treffer sanden. Det er ikke rart at øya er på listen over verdensarvsteder. Her kan du legge ut på vandring i regnskogen, langs den vakre stranden eller bade i deilig ferskvann. Gå ikke glipp av Maheno Shipwreck, bading i Champagne Pools eller hai-spotting ved Indian Heads! Du kan også hive deg med på fisking, four-wheel-driving, hvalsafari og mange andre spennende aktiviteter.

australia-fraser-island-crab-kiss

8. Noosa

Legg et stopp innom Noosa før du ankommer Brisbane. I Noosa finner du vakre strender, innsjøer og nasjonalparker, og er du keen på noe mer aktivt kan du lære å surfe, paddleboarde, padle kajakk eller legge ut på en svømmetur med majestetiske hvaler (mellom juli og oktober). Det er ikke unormalt å spotte koalaer eller skilpadder rundt omkring, men dersom du er interessert i å tilbringe en hel dag blant spennende, eksotiske dyr ligger Australia Zoo bare en times kjøretur unna. Noosa er også kjent for sine mange fantastiske restauranter som ofte ligger til på vakre lokasjoner, hvor du kan høre bølgeskvulp og nyte utsikt over havet mens du inntar et deilig måltid.

9. Brisbane

Avslutt road trip’en i Brisbane, hovedstaten i Queensland og Australias 3. største by, med hele 2 millioner innbyggere. Her er det med andre ord mye som foregår, og er du lei av strand- og slaraffenliv kan du nå nyte litt storbyfølelse. Hiv deg med på byvandring hvor du kan bli bedre kjent med byens gatekunst, arkitektur og folkeliv, besøk Goma (the Gallery of Modern Art), sjekk ut utelivet eller bruk det siste av reisebudsjettet på shopping. Har du enda ikke fått nok av actionfylte aktiviteter finner du selvsagt også mange muligheter for det her, som for eksempel tur i luftballong, surfing på sanddyner på Moreton Island eller rappellering ned Kangaroo Point Cliffs.

Ønsker du å forlenge turen etter at du har ankommet Brisbane? Legg 77 km ekstra bak deg langs Gold Coast og besøk velkjente Surfers Paradise for litt ekstra australsk idyll! Merk at denne road trip-ruten også byr på mange andre spennende steder langs veien og imellom de nevnte stoppestedene. Ta kontakt med en av våre reisespesialister for tips og inspirasjon til din road trip i Australia!

Kontakt oss

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...