{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Våre topp 10 fjellturer rundt i verden

Chile Patagonia Torres Del Paine Monte Fitz Roy Girl

Drømmer du deg bort til majestetiske fjelltopper og rå landskap? Det gjør vi!

Står Afrikas høyeste fjell på din bucketlist eller kanskje en tur gjennom magiske Patagonia? Vi har samlet 10 av våre anbefalte fjellturer rundt om i verden. Sjekk de ut da vel, kanskje du blir inspirert til ditt neste trekking eventyr!

Nepal Himalayas Annapurna Circuit Trek

Nepal: Annapurna Sanctuary

Annapurna er et 55 km langt fjellmassiv i Nepal som byr på en av verdens vakreste fjellturer. Dalen er omkranset av 10 fjell på over 6.000 meter med Annapurna 1 på hele 8.091 meter som det høyeste! Det er vanlig å bruke ca. 10 dager på turen om man går hele ruten og inkluderer Annapurna Basecamp som ligger på 4.130 meter over havet. Ruten går gjennom mange sjarmerende små landsbyer omgitt av snøkledde fjelltopper, dype daler og fjellpass med spektakulær natur. Turen starter og ender i Pokhara eller Katmandu og den beste tiden for trekking i Nepal er vår og høst - da får du best utsikt og unngår monsunen.

Les mer om denne turen

Africa Marocco Atlas Mountains

Marokko: Klatre Mount MT Toubkal

Hva med å klarte Nord-Afrikas høyeste fjell på hele 4.167moh? Dette er en tur de fleste i god form helt fint klarer å gjennomføre og selve trekken tar kun 2-4 dager litt avhengig av rutevalg. For å unngå høydesyke kan det være lurt å ikke ta den korteste ruten slik at kroppen blir vant til høyden. Du vil oppleve flotte Berberlandsbyer på veien, tradisjonell hjemmelaget mat og utsikten på toppen over Atlasfjellene med Sahara i sør, er ubeskrivelig vakker! Temperaturen på toppen kan være helt ned i minus 10 grader så du er nødt til å ha med deg varme klær. Turen starter og ender i Marrakech hvor du også flyr inn og ut av.

Les mer om denne turen

Chile Patagonia Torres Del Paine Laguna Torres Couple

Chile: Torres Del Paine Full Circuit Trek

En av de vakreste fjellturene i verden finner du i Chile! Med dramatiske fjell som ser ut som de er tatt ut fra en Ringenes Herre film, dype innsjøer og isbreer. Den mest populære ruten kalles «The Full Circuit» eller O-trek og tar 9 dager og er 130 km lang. Høydepunktet er Las Torres med de tre tårnene og den turkise lagunen nedenfor. Absolutt noe man bør få med seg en gang i løpet av livet! Overnatting på selve trekken skjer i telt og det anbefales å gjøre turen med guide slik at telt, utstyr og mat er inkludert. Sesongen i Patagonia er fra november til mars og selve turen starter og ender i Puerto Natales. 

Les mer om turen

Mont Blanc Nature Reserve Aiguilles Rouges France

Italia, Frankrike & Sveits: Fjelltur rundt Mont Blanc

Dette er en klassiker blant fotturer i Europa og går innom både Italia, Frankrike og Sveits! Toppen ligger i Frankrike på 4.810 meter over havet og er Vest-Europas høyeste fjell. Den vanligste ruten tar mellom 6-8 dager med dagsettapper på rundt 8-timer og ofte 1.000 høydemeter oppstigning. Dette krever at man er i relativt god form. Overnatting finnes i ulike varianter med alt fra fine hoteller til enkle vertshus. Ruten går over høye fjellpass, dype daler og du får utsikt til isbreer underveis, Turen starter og ender i Chamonix, så det er enklest med fly til Genève og videre med tog i ca. 3 timer til fjellbyen; Chamonix.

Les mer om fjelltur rundt Mont Blanc

Malaysia Borneo Mount Kinabalu Summit

Malaysia: Mount Kinabalu

Å oppleve soloppgangen på et av Sørøst-Asias høyeste fjell med månen som går ned bak deg, kan fort overskygge alle andre soloppganger du har opplevd! Mt Kinabalu i den Malaysiske delen av Borneo er 4.095 moh. og er tur du fint kan gjøre unna på 2 dager. På dag 1 går man opp til Laban Rata som er en tur på ca. 4-5 timer, hvor man overnatter i fjellhytter. På turen beveger man seg gjennom mange ulike vegetasjonssoner og endrer til slutt opp i et alpint terreng. På dag 2 står man opp klokken 02.00 på natten og begynner på en 4 timers tur oppover, slik at man er på toppen til solen står opp! Borneo har også vakre strender, gode dykkemuligheter, fantastisk dyreliv og flott regnskog!

Les mer om Mount Kinabalu

Colombia La Ciudad Perdida Lost City Trek

Colombia: Lost City Trek

Alle vil vel oppleve en uoppdaget region før masseturismen overtar? The Lost City Trek eller Ciudad Perdida ligger ved den karibiske kysten i Colombia rett sør for Tayrona National park i Sierra Nevada fjellene og omtales ofte som Colombias «Inca Trail». Denne mellom 4-5 dagers turen på 44 km tar deg igjennom regnskog, elver, spektakulære fjell og du bor i enkle jungelhytter langs ruten, mens du spiser tradisjonell colombiansk mat. Du passerer tradisjonelle indianske landsbyer langs ruten og treffer urbefolkningen underveis i deres tradisjonelle klær før du til slutt ender opp i Ciudad Perdida. Selve byen var forlatt i over 400 år før den ble gjenoppdaget på 70-tallet. Området har siden 2007 vært et trygt sted for turister å ferdes, da gerilja og kokain relaterte aktiviteter er histore. Etter turen anbefales det å ta noen dager ved strendene i Tayrona National park.

Les mer om The Lost City Trek

Tanzania Kilimanjaro Elephants

Tanzania: Kilimanjaro

En tur opp til Afrikas høyeste fjell på 5.895 moh. er en drøm mange sitter med! Opplev fem ulike klimasoner på vei mot toppen, isbreer, vulkankrater og ikke minst soloppgangen og utsikten fra det høyeste punktet; Uhuru Peak. Turen er utfordrende, men tilfredsstillelsen ved å nå toppen overskygger helt klart all svetten du har brukt på vei opp! Det finnes 6 ulike ruter mot toppen med ulik vanskelighetsgrad og disse kan ta fra 5-14 dager. Jo lengre tid du setter av til turen, jo større sjanse er det for å nå toppen - da kroppen har lengre tid til å venne seg til høyden. En tur til Kilimanjaro er perfekt å kombinere med en safari og noen dager med avslapping på Zanzibar for å hvile ut etterpå!

Les mer om denne turen

Spain Pyrenees View From The Pic De L'infern

Spania: De spanske Pyreneene

Hva med en tur gjennom de spanske Pyreneene fra Atlanterhavet til Middelhavet fra kyst til kyst? Ruten GR 11 eller Gran Recorrido 11 som den også heter, er 840 km lang og tar mellom 45-60 dager å gå. Turen starter i Irun, rett øst for San Sebastian og ender i Cabo de Creus, hvor Pyreneene stuper ned i Middelhavet ikke langt fra den pittoreske kunstnerbyen Cadaques. Her opplever man fantastisk natur, pittoreske fjellandsbyer og dype daler. Har man ikke masse tid er det selvfølgelig mulig å gå deler av denne turen. Overnatting skjer i landsbyer, telt eller små fjellhytter underveis på turen.

France Corsica GR20 Trek Campsite Petra Piana

Korsika: Gå Korsika på langs

GR 20 som ruten kalles, er 18 mil lang og på 12-15 dager konsumerer du hele 12.000 høydemeter. Dette er en av de tøffeste Grande Randonnee (betyr lang vandring) rutene i Europa, så her må man være i god fysisk form. Ruten byr på fantastisk utsikt mot kysten, klippevegger, pinjeskoger og vakre sjøer. Dagsettappene er på mellom 4-10 timer per dag og man kan overnatte i turisthytter underveis, hvor de også serverer mat. Det er lurt å reservere på forhånd da de i høysesong ofte kan være fullbooket. Det er også mulig å ha med telt, men da man må campe på oppmerkede områder ved hyttene. Høysesongen er fra juni til august, men den beste tiden er september; da dagtemperaturen ikke er så høy og det er mindre folk på hyttene. Etter en tøff tur som denne, kan vi anbefale et besøk til Sardinia for å slappe av med litt sol og strandliv!

Peru Inca Trail Machu Picchu

Peru: Inca Trail til Machu Picchu

Den 44 km lange verdenskjente og ikoniske fjellturen starter utenfor byen Ollantaytambo i Peru og ender ved soloppgang på Sun Gate ved inngangen til Machu Picchu, etter 4 dagers trekking. Dette er Sør-Amerikas største attraksjon og står på listen til de fleste reiseglade i verden over ting man vil oppleve. På veien opp ser man mange gamle incaruiner, frodige daler, passerer 3 fjellpass hvor det høyeste er over 4.200 moh. Turen er gjennomførbar for de aller fleste så lenge man tar det rolig, slik at kroppen tilpasser seg høyden. For å kunne gå incatrail trenger man "trekking tillatelse", noe man kun får gjennom å gjøre trekkingen via en turoperatør. Dette for å hindre at stien blir ødelagt av for mange turister. Det anbefales å booke tur mange måneder i forveien. Overnatting skjer i små camper underveis hvor mat blir tilberedt av kokker. Beste tid på året er fra mai til november. I februar er dessverre stien stengt.

Les mer om Inca Trail til Machu Picchu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...