{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Når er det best å reise til Thailand

chiang-mai-thailand-tuktuk-road-banner

Finn ut når det er best å reise til Thailand: en guide til vær & aktiviteter

Vil du vite når det er best å reise til Thailand? Ja, da har du kommet til rett sted! Uansett om du er mest på jakt etter den beste tiden for å ligge på solfylte strender, når det er regnsesong i Thailand, når de fargerike festivalene skjer eller hvordan temperaturen i Thailand er på forskjellige tidspunkt – we’ve got you covered! Ta en titt på vår guide for å planlegge den perfekte turen innenfor sesong og det du er mest opptatt av, da blir turen ren perfeksjon.

Phi Phi Beach Thailand
Sjekk ut alle aktivitetene og opplevelsene som vi kan tilby i Thailand
Nå som du holder på å bestemme deg for når du skal dra til Thailand, er det kanskje greit å vite litt om hvilke aktiviteter du kan bli med på. Thailand er et utrolig mangfoldig land, som gjør at det er et hav av ting du kan finne på. Fra dykkerkurs til frivillig arbeid, trening, trekking, yoga og street food-turer – mulighetene er MANGE. Sjekk ut alle våre fantastiske aktiviteter via knappen nedenfor.
Sjekk ut hva vi tilbyr i Thailand

Litt kort om når bør du reise til Thailand

I denne guiden tar vi et ganske grundig dykk inn i alle aspekter av hva som ville være det perfekte tidspunktet å fly til Thailand på. Her er de viktigste tingene du bør huske på.

 • Thailand har tre distinkte sesonger: kjølig (nov-feb), som byr på behagelig vær som passer fint om du vil få med deg en del attraksjoner og festivaler; varm (mar-mai), er når temperaturene er på sitt høyeste og da kan det være lurt å henge ved kysten eller ute på øyene; og grønn (mai-okt), som er regntiden i Thailand, men som igjen byr på frodige landskap og en billigere reise.

 • Det er også viktig å ta hensyn til regionene når det kommer til temperaturer og regnsesong. Nordlige Thailand er best i den kjølige sesongen, for deg som liker trekking og kulturelle festivaler. Vil du helst oppleve de vakre strendene, så kan været avhenge av om du er på  østkysten eller vestkysten, fordi de har forskjellige værmønstre basert på sesongene.

 • Selv om regntiden i Thailand høres mindre fristende ut, kan den allikevel by på en helt unik reiseopplevelse (hvis du er godt forberedt). Det å reise i skuldersesongen (apr-jun og sep-okt) kan også gi deg flere fordeler som bra vær, færre folkemengder og lavere pris.
Elephant walking down a muddy road through the forests in Thailand

En oversikt over klimaet i Thailand

Thailands klima, akkurat som landet selv, har et herlig mangfold. Klimaet er påvirket av tre hovedsesonger: den kjølige sesongen, den varme sesongen, og den våte (eller grønne) sesongen, og hver av disse sesongene kan by på unike opplevelser og måter å utforske denne sørøstasiatiske perlen på. Uansett hvilken sesong du velger å reise til Thailand i, så må du forvente høye temperaturer og variasjoner i nedbør - som påvirker klimamønstrene.

Den kjølige sesongen, startet av nordøstmonsunen, byr på kjøligere temperaturer og mindre nedbør, mens i den varme sesongen kan du se temperaturene stige til 37°C i nord og den grønne sesongen byr på høy luftfuktighet og kraftige regnskyll, spesielt i september og oktober. Men hva betyr hver sesong for dine reiseplaner? Vi tar en gjennomgang av hva hver sesong har å tilby.

Den kjølig sesongen (november-februar)

Fra november til februar dominerer den kjølige sesongen og regnes for mange å være det beste tidspunktet å besøke Thailand på. I Thailand er dette høysesong for turisme, fordi folk flest velger å reise i denne perioden. Sesongen byr på kjøligere temperaturer, levelig luftfuktighet og redusert nedbør, som igjen sikrer deg en behagelig tur. Når november går over til desember, forblir været behagelig med typisk stigende temperaturer. Dette er en fin tid for å besøke noen av de thailandske øyene i Andamanhavet eller Koh Samui, for eksempel.

I løpet av denne sesongen har du også mulighet for å bli med på flere morsomme aktiviteter i Bangkok. Det tørre været i Thailand gjør det til et ideelt tidspunkt for å utforske landets vakre strender når klimaet forblir behagelig med temperaturer som varierer fra 29°C til 34°C.

Varm sesong (mars-mai)

Når den kjølige sesongen avtar, går Thailand inn i den varme sesongen fra mars til mai. Dette er en tid på året hvor temperaturene kan stige, der man i april ofte kan oppleve en noe klam varme og temperaturer som når 35°C. Men ikke la denne varmen skremme deg! Det er en veldig fin tid for å besøke kystområdene, hvor du kan få avkjølt deg i vannet.

Et av de absolutt store høydepunktene i denne varme sesongen er Songkran-festivalen, det thailandske nyåret, som finner sted tidlig i april. Dette er en kulturell og begivenhetsrik festival som arrangeres over hele landet. Denne store «vannkrigen» symboliserer å vaske bort uflaksen fra det foregående året. Du burde absolutt få med deg denne levende festivalen og samtidig få et innblikk i den thailandske kulturen.

Grønn sesong (mai/juni-oktober)

Den grønne sesongen i Thailand, også kjent som den regntunge eller 'monsun' sesongen, strekker seg fra mai til oktober og kjennetegnes av kraftige, men ujevne regnskyll tidlig i sesongen, med mer vedvarende nedbør i de senere månedene. Likevel kan den grønne sesongen by på sin egen unike sjarm. Det thailandske landskapet er på sitt frodigste under den grønne sesongen og viser seg fra sin beste side for fotografi-entusiaster. Så, når er det regntid i Thailand? Det er under denne vakre grønne sesongen.

I løpet av den grønne sesongen er prisene for innenlands flyvninger og overnatting litt billigere enn vanlig, som gjør det til en mer budsjettvennlig tid for backpackere som vil utforske Thailand. Øyer som Ko Samui i Thailandbukten har en tendens til å motta moderat nedbør under den grønne sesongen som gjør at du får en roligere og mindre overfylt strandferie.

Asia Thailand Umphan Trek Group Cover

Besøke Nordlige Thailand: Chiang Mai og videre

Nordlige Thailand er en skattkiste av fantastiske landskap, trekking muligheter og kulturelle opplevelser, som er best å oppleve i  løpet av den kjølige sesongen. I løpet av denne tiden kan besøkende observere utallige blomstringer, som for eksempel de ville Himalaya-kirsebærblomstene i Chiang Mais regioner som Khun Chang Khien, Doi Inthanon og Doi Angkhang. Denne blomstringen gjør det spesielt fint for deg som kunne tenkt deg å gå noen fjellturer i nordlige Thailand.

Dette er noen av de fantastiske landskapene i nordlige Thailand som bør besøkes:

 • Doi Inthanon
 • Doi Chiang Dao
 • Phu Chi Fa
 • De fjellrike provinsene Phayao og Nan

I tillegg arrangeres den årlige Chiang Mai Flower Festival i dette området. Festivalen skjer den første helgen i februar og viser en gateparade med blomsterflåter, kulturelle show og byr på noen ekstra festligheter på steder som Three Kings Monument og Thapae Gate.

Øyhopping i Thailand

Det er ikke mangel på øy-opplevelser i Thailand og de beste tidspunktene for å besøke varierer mellom øyene på østkysten, som Koh Samui og Koh Tao, og øyene på vestkysten som Phuket. For øyene i Andamanhavet, også på Thailands vestkyst, er vintermånedene fra november til februar ideelle for dykking og snorkling på bakgrunn av de ideelle værforholdene.

Det skal også nevnes at øyene på østkysten som for eksempel Koh Samui byr på behagelig vær hele året, med minimal nedbør i januar og februar og en tørr sesong som strekker seg fra desember til august. Koh Tao har de beste varme og tørre værforholdene fra februar til mai, som også gjør øya til et perfekt valg for dykkeentusiaster.

koh-samui-thailand-beach-resort-palm-trees-cover

Kulturelle opplevelser og festivaler per måned

Det skjer noe hele tiden i Thailand – året rundt. Det er kanskje ikke så rart med et land som er så rikt på kultur og tradisjoner. Thailands januar starter med Bo Sang Umbrella og Sankhampaeng Handicrafts Festival i Chiang Mai, hvor det vises frem lokal kunst og håndverk. Når februar kommer, feires Chiang Mai Flower Festival med blomstrende parader og konkurranser.

I april våkner landet til liv med Songkran-festivalen, den tradisjonelle thailandske nyttårsfestivalen, der folk samles til en stor vannkrig. Når vi beveger oss inn i den andre halvparten av året, lyser Ubon Ratchathani Candle Festival og Pai Jazz & Blues Festival opp juli, etterfulgt av Por Tor Festival, eller Hungry Ghost Festival, i august.

Når året går mot slutten, inkluderer november-festlighetene Yi Peng Lantern Festival i Chiang Mai og den internasjonalt anerkjente Loy Krathong. Desember er stappet med arrangementer, inkludert Glorious of Ayutthaya Fair, River Kwai Bridge Festival, kongens fødselsdagsfeiringer, mange julearrangementer og nyttårsfeiringer.

A golden Buddha carried through the crowds during the Songkran festival in Thailand

Fordeler med skuldersesongen

Skuldersesongen i Thailand strekker seg fra april til juni og kommer tilbake igjen i oktober. Disse månedene gir deg en balanse mellom gunstig vær og færre turister som vil se det samme som deg. Vil du ha litt mer avstand fra de store folkemengdene og samtidig ha fint vær, så burde kanskje dette være tiden du planlegger å besøke Thailand.

Å reise til Thailand i skuldersesongen har flere fordeler sammenlignet med høysesongen:

 • Færre folkemengder, noe som gjør det enklere å nyte populære områder og attraksjoner uten lange køer

 • Lavere priser for overnatting, mat og turer

 • Mer tilgjengelighet for bestillinger i siste-liten

Tips til deg som reiser i regnsesongen

Selv om under regntiden kanskje ikke er det folk flest velger, kan det å besøke Thailand på denne tiden fortsatt være en spesiell opplevelse om du er godt forberedt. Her er noen tips som gjør at du er både komfortable og trygg:

 • Pakk med deg en vanntett jakke eller poncho.
 • Bruk klær som tørker raskt.
 • Bruk vanntette poser eller etuier for elektroniske ting og viktige dokumenter.
 • Ha med deg en paraply.
 • Bruk sko med godt grep.
 • Tar du med deg dette, kan du nyte turen til Thailand selv i regntiden.

Det er viktig å ha en litt fleksibel reiseplan i regntiden, fordi mange aktiviteter kan bli forstyrret av regn. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å navigere gjennom regntiden:

 • Sjekk jevnlig værvarselet og vær forberedt på mulige endringer i transportplanene på grunn av regnet.
 • Velg overnattingssteder med gode innendørs fasiliteter, slik at du har et komfortabelt sted å bo hvis det regner.
 • Sett av litt ekstra reisetid for det er generelt tregere veiforhold i regntiden.
Phi Phi Island Longtail Boat Thailand

Planlegge strandferien i Thailand

Skal du planlegge en strandferie i Thailand, er det lurt å se på de regionale værmønstrene for stedene du ønsker å reise til. Den kjølige sesongen er ideell for å besøke Thailands vestkyst med Phuket, Krabi og Phi Phi-øyene på grunn av de rolige sjø forholdene, mens Thailands østkyst kan by på alternative strender.

I løpet av den grønne sesongen er strendene på Golfkysten, inkludert Chumphon, Hua Hin og Ko Samui, solfylte og veldig godt egnet for en avslappende strandferie, spesielt fra mai til juli. Vanntemperaturene rundt Thailands strender ligger på behagelige 30°C (86°F), som vil si at det er deilig å bade året rundt.

Dyreliv, økoturisme og frivillig arbeid

Fra november til april, som er den tørre sesongen har du en ideell mulighet for å se på dyrelivet i Thailands nasjonalparker, når dyrene samles rundt vannkildene. Khao Yai nasjonalpark er mest besøkt i den tørre sesongen når elefanter er aktive og lettere å oppdage.

Kaeng Krachan nasjonalpark er hjem for en rik variasjon av fugler, men du har også sjans til å se sjeldne dyr som tigre og asiatisk svartbjørn. Parken er litt mer avsidesliggende og krever vanligvis en organisert tur. Regntiden i Thailand byr på unike fotomuligheter med sine frodige landskap og fulle fossefall, som for eksempel i Khao Sam Roi Yot nasjonalpark.

Etiske møter med dyrelivet er mulig å få til. Som for eksempel med elefanter som har blitt reddet. Du kan jobbe som frivillig på et prosjekt, som for Elephant Rescue and Education Centre som er en av våre samarbeidspartnere. Her kan du hjelpe til med å ta vare på disse majestetiske skapningene i et miljø som sikrer elefantenes velvære og som garantert gir deg en uforglemmelig opplevelse.

Sai Yok National Park River And Waterfall

Oppsummert: det er alltid en god grunn til å reise til Thailand!

Fra den kjølige brisen i den kjølige sesongen til det fuktige regnet i den grønne sesongen, de stigende temperaturene i den varme sesongen til det mildere været i skuldersesongen, Thailand har så mange forskjellige opplevelser å by på – så her er det noe for enhver smak! Enten du ønsker å utforske de fantastiske landskapene i nordlige Thailand, ha en deilig strandferie på Golfkysten, fordype deg i lokal kultur og festivaler, eller møte dyreliv i landets nasjonalparker, så finnes det ingen feil tid å besøke Thailand. Det handler kun om hav du vil ah ut av reisen din. Så pakk sekken din, Thailand venter!

Snakk med oss om en reise til Thailand

Ofte stilte spørsmål:

Dette er noen av de mest stilte spørsmålene når det kommer til den beste tiden å besøke Thailand.

 

Hvilken måned er den beste for å dra til Thailand?

Det beste tidspunktet å besøke Thailand er fra november til februar for solfylt, tørt vær som ikke er for varmt. Mai og juni er også bra hvis du ikke har noe imot sporadiske regnbyger.

Hvilken måned er den verste måneden å besøke Thailand?

Det er egentlig ingen dårlig måned å besøke Thailand, men hvis vi måtte velge en, ville det være mars eller april. Disse månedene er fortsatt fine for strandferier på øyer som Phuket, men det kan bli veldig varmt i byene. Hvis du reiser i mars eller april, sørg for å planlegge deretter og pakk godt med solkrem og lette, pustende klær.

Når er regntiden i Thailand?

Regntiden i Thailand, også kjent som monsunsesongen, skjer mellom juli og oktober. Den kjennetegnes av kraftig, men ujevn nedbør i begynnelsen, som blir mer vedvarende mot slutten.

Når er det billigst å dra til Thailand?

Den billigste tiden å dra til Thailand er i lavsesongen, som er fra tidlig juli til september. Dette er når du kan finne de største rabattene på fly, overnatting og turer.

Hvordan er været under den varme sesongen i Thailand?

Den varme sesongen i Thailand, fra mars til mai, har høye temperaturer, ofte opp mot 35°C i april. Dette er en fin tid å besøke kystområder og være i vannet.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...