{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

10 av verdens mest skjulte skatter

kiribati-oceania-tropical-island-view

Har du lyst til å drømme deg bort til verdens skjulte skatter?

Da bør du lese videre, for i denne listen har vi samlet 10 destinasjoner som ligger milevis utenfor allfarvei. Dette er noen av de mest avsidesliggende destinasjonene i verden, så gjør deg klar for et ekte backpackereventyr!

1. Pitcairn Island

Pitcairn Island ligger langt ute på havet. Nærmere bestemt i Stillehavet, ca. midt mellom New Zealand og Peru. Øyas totalt 56 innbyggere er alle etterkommere etter en gruppe sjømenn som begikk mytteri på skipet HMS Bounty i 1789. Øya er åpen for besøkende turister, men det er ingen enkel oppgave å komme seg hit: Først må du komme deg til Tahiti, før du hopper på et lokalfly til Mangareva (flyet går en gang i uken). Herfra må du ta båt til Rikitea der du kan gå ombord på fraktbåten Claymore II (avgang en gang hver 3. måned), før du etter en 32 timers båttur til slutt ankommer Pitcairn Island. God tur!

2.  Tristan da Cunha

Tristan da Cunha er en øygruppe som består av de fire øyene Tristan da Cunha, Nightingale, Inaccessible, and Gough Island. De to sistnevnte har fått en plass på UNESCOs verdensarvliste, takket være det UNESCO beskriver som "high scenic qualities with spectacular sea-cliffs." Øygruppen er en del av Storbritannia, noe man ikke blir overrasket over når man hører det offisielle navnet på hovedstaden: Edinburgh of the Seven Seas. Og komme seg til Tristan da Cunha er hakket enklere enn Pitcairn Islands. Fly til Cape Town og kom deg på en av fiskebåtene som går utover en gang i blant og tar 5-6 dager.

3. Grise Fiord

Ja, det offisielle engelske navnet for denne canadiske inuittlandsbyen er Grise Fiord! Det er en liten inuittlandsby (100 innbyggere) som ligger på Ellesmere Island (som i sin tur ligger i enden av Nansen Sound) og er Canadas nordligste permanente bosetning. Som du sikkert skjønner har det altså vært noen nordmenn inne i bildet her. Grise Fiord ble nemlig navngitt av polfareren Otto Sverdrup som syntes at hvalrossene i område hørtes ut som griser. Bedøm selv her!

4. Påskeøya

Fordi man hører så mye om Påskeøya er det mange som ikke er klar over hvor avsidesliggende denne øya faktisk er. Påskeøyas nærmeste befolkede nabo er nemlig nr. 1 på lista, selveste Pitcairns Island, som ligger hele 2075 kilometer unna Påskeøya. Nærmeste fastland er Chile, som ligger 3512 kilometer unna. Det er likevel verdt den lange reisen når du først kommer fram og får se de enorme Moai-statuene med egne øyne. De er virkelig et fascinerende og imponerende syn!

5. Kerguelen

Kerguelen også kjent som Desolation Islands, i Det indiske hav er en av verdens mest avsidesliggende steder. Nærmeste nabo ligger 450 kilometer unna og er den ubebodde øygruppen med det morsomme navnet Heard Island and McDonald Islands. Du skal reise hele 3300 kilometer for å komme til nærmeste befolkede sted. Øygruppene er hovedsakelig befolket av sjøfugler, pingiver og sel, i tillegg til en og annen forsker.

6. Nauru

Nauru er verdens minst besøkte land og er en bitteliten paradisøy kjent under det passende navnet "Pleasant Island". Med kun 160 besøkende i året er det gode sjanser for at du får oppleve noe så sjeldent som et øyparadis klinisk renset for andre turister. Dette er verdens minste republikk, men det er likevel nok å ta seg til her, du kan blant annet snorkle, bade, slappe av på stranda eller se australsk fotball sammen med de lokale.

nauru mikronesia

7. Macquarie Island

Macquarie Island ligger mellom New Zealand og Antarktis, og er befolket av et titalls forskere som bemanner den Australske basen på øya. Forskerne utgjør kun et mindretall, for det som gjør denne øya så kul, er at den under hekketiden huser hele verdens populasjon av hvitkinnpingvin. I "høysesongen" innebærer det at det befinner seg nesten 2 millioner pingiver på øya!

8. Kiribati

Øystaten Kiribati ligger i Stillehavet, tett på ekvator og består av til sammen 32 atoller spredt over 3.500.000 km². Øyriket ligger intet mindre enn en 5-timers flytur fra Hawaii og ligger dermed langt ute på havet. Kiribati ble tidligere delt i to av datolinjen, noe som innebar at det til enhver tid var to forskjellige dager på øyriket. Dette ble endret i 1995, da hele Kiribati ble trukket øst for datolinjen, og øyriket kan i dag skilte med tittelen: Verdens vestligste land!

Kiribati

9. Kaffeklubben Ø

Enda et eksempel på en skandinav som har vært på tur og funnet på morsomme navn. Denne øya ligger helt på nordspissen av Grønland og er jordas nordligste landområde. Øya er altså oppkalt etter en kaffeklubb, nærmere bestemt kaffeklubben på Mineralogisk Museum i København. Øya er ikke bebodd, så har du lyst til å møte folk bør du heller reise til Ittoqqortoormiit - den mest avsidesliggende bosetningen på Grønland. 

10. Socotra

Øya og øygruppen Socotra er en del av Yemen og ligger 240 kilometer øst for Afrikas horn. Socotra blir ofte beskrevet som "the most alien-looking place on Earth" og hele en tredjedel av øygruppens planter og dyr er endemiske for Socotra, noe som betyr at de ikke finnes noe annet sted på jorden. Her kan du blant annet oppleve merkelige trær med tilsvarende merkelige navn, som f. eks. "Dragon's Blood Tree" (over) og "Cucumber Tree". 

alt

Design din egen reise

Design din egen reise med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det?

Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg. 

 

Sett i gang

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...