{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

10 rare og bisarre matretter du finner rundt omkring i verden

herbs-in-india-cover (1)

Noen gang sett en tarantella og tenkt "la oss slenge denne på grillen"? Ikke? 

Ingen tvil om at det å prøve den lokale maten er en stor del av det å reise. Så mange nye smaksopplevelser! Kanskje kommer du over en av disse neste gang du er ute på reise?

1. Tunfiskøyeepler, Japan

Tunfisk er en populær fisk å bruke i Japan. Så populær at til og med øyeeplene tas i bruk og selges til en billig penge på fiskemarkedene. Disse kan kokes, krydres med litt hvitløk eller soyasaus og vips; så har du noe å knaske på! Smaken skal visst minne om blekksprut...

Si ja til Japan, reis med KILROY!

2. Frityrstekte tarantellaer, Kambodsja

Vil du komme over frykten din for edderkopper? Hva med å spise de til lunsj? Tarantellaer ble først introdusert som mat under kommuniststyret i landet på 70-tallet, da folk sultet og ikke hadde annet å spise. Dette ble etterhvert mer og mer populært, og i dag får du servert friterte tarantellaer rundt omkring i hele Kambodsja. Det sies at de smaker litt som krabbe.

Oppdag Kambodsja med KILROY!

3. Suppe av mauregg, Laos

I Laos kan du bestille en suppe kalt Gaeng Kai Mot Daeng. Du vil da få servert suppe laget av maur, mauregg og maurembryo. Det skal visstnok være ganske syrlig, men smakfullt, og smake litt som reke.

Dra på rundreise i Asia med KILROY!

4. Elgnese i gelè, Canada

Kan jeg friste Dem med litt elgnese? I Canada fant de ut at dersom man koker nese av elg sammen med litt løk og urter, fjerner håret og deretter koker det igjen kan man visst få en slags matrett? 

Studere i Canada med KILROY?

5. Markspist ost, Italia

Mmm, markspist ost! I Italia har de en ost som heter Casu marzu, ellers kjent som "råtten ost". Det er den italienske osten Pecorino, laget av sauemelk, som blir brukt. Og den skal være muggen. Veldig muggen. Hvis ikke det skulle være nok, lar de deretter osten stå i et mørkt rom i flere måneder slik at fluer kan legge egg og larver kan grave seg rundt og legge igjen avføring. Det er sånn den får sin skarpe smak! På grunn av alt dette, er ikke akkurat denne osten lett å få tak i og EU har lagt ned et forbud mot den på grunn av de helsemessige farene ved å spise den. 

Oppdag verden med KILROY!

6. Tusenårsegg, Kina

Hardkokt eller bløtkokt? I Kina blir egg dekket i leire, aske og salt og ligger i flere måneder for å godgjøre seg. På denne tiden rekker plommen å bli helt grønn og det skal visstnok lukte ganske så stramt. 

Klar for å oppleve Kina med KILROY?

7. Maissot, Mexico

Helt fra gammelt av har meksikanere frydet seg over en type sopp som får mais til å vokse ut tumor-lignende hvite og svarte utvekster. De kaller det huitlacoche, og det sies å ha en søtlig, røykeaktig smak. Denne soppen vokser i varme land som Mexico, og ville kanskje blitt sett på som en skade på avlingen i de fleste andre land. Et pluss er dog at det inneholder en del vitaminer!

Oppdag Mexico med KILROY!

8. Gjæret, tørket hai, Island

Okei, det første du trenger er en hai. Sløy den, legg den i en grop og dekk den med sand og steiner. La den ligge i 2-3 måneder, før du kutter den opp og lar den tørke i enda flere måneder. I Island kaller de denne delikatessen "hakarl". Dette kommer av at haikjøttet er giftig, og kan gi deg samme effekten som å ha drukket alkohol, dersom ikke giften drives ut.

På tide å planlegge din neste drømmereise?

9. Tentakler, Sør-Korea

Sannakji lages ved at de kutter en blekksprut i flere deler og serverer det rått. Dette er mye omdiskutert, men det er fortsatt en ganske vanlig sør-koreansk rett. Blekkspruten blir servert mens den fortsatt spreller, og dersom du ikke tygger ordentlig kan koppene på tentaklene sette seg fast i halsen din og kvele deg til døde. Dette er dødsårsaken til omtrent seks koreanere i året.

Klar for rundreise i Asia?

10. Marsvin, Peru

Det høres kanskje rart ut å spise marsvin, men i Peru har dette vært vanlig i over 5000 år! De kaller det cuy, og serverer det enten stekt eller fritert. Smaken er lik kylling- eller andekjøtt og er faktisk noe av det sunneste kjøttet du kan få i deg.

Opplev verden med KILROY!
alt

Design din egen reiserute

Deisgn din egen reiserute med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...