{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Hvorfor soloreiser er bra for deg (og sjelen din)

Travel Festival Solo Traveller

Gjør deg klar til å reise alene!

Travel Festival har nå gått inn i historiebøkene og takket være alle dere ble dette en kjempesuksess. Over 10.000 av dere registrerte dere for en eller flere episoder, og det var utrolig gøy for oss å komme i kontakt med dere alle etter denne perioden uten reising. Vi beklager til de av dere som nå sitter inne med høy reisefeber!

En av episodene som hadde flest påmeldte var Benedikt Benediktsson’s episode om soloreiser, og hvorfor det er bra for sjelen din å reise alene. 40% av alle som deltok på denne reisepraten, gleder seg til sin første soloreise noensinne. Så til alle dere, og til alle dere andre som vurderer denne nye reisetrenden – her er et lite sammendrag av det som ble sagt i episoden!

Kom og snakk med oss om dine reiseplaner!

travel-planning-using-smartphone-abroad-cover
Se episoden igjen?
Vil du høre alt dette fra eksperten på soloreiser, Benedikt Benediktsson? Det er mulig! Følg lenken, registrer deg og du vil få tilgang akkurat når det passer deg.
Klikk her for å se episoden

La oss oppsummere

Det er mange grunner til hvorfor du bør reise alene minst en gang i livet ditt. Benedikt forteller deg om noen av dem. Her er en liten oversikt:

 • Friheten

Først og fremst betyr det å reise alene å ha den ultimate friheten til å gjøre akkurat det du vil (selvfølgelig innenfor lovens grenser). Hvem har vel ikke hatt en krangel med sin reisepartner fordi dere har forskjellige meninger om små og store beslutninger på reisen deres? Å reise alene betyr at du kan gjøre nøyaktig det du føler du, enten du vil planlegge alt på forhånd eller loffe rundt og ta spontane avgjørelser underveis.

 • Personlig vekst

«Å finne seg selv» er en klisje vi alle har hørt, men hvordan kan du faktisk gjøre det? Benedikt vil omformulere utsagnet fra «å finne deg selv» til «å oppdage din uavhengighet» - fordi det er det du faktisk gjør. Mestringsfølelsen av å ha gjennomført en soloreise, og tanken på at klarte det helt alene er en uslåelig kombinasjon. Du vil oppdage hvordan du oppfører deg og reagerer i uforutsigbare situasjoner i utlandet, og selvtilliten din vil definitivt få et løft!

 • Soloreise er ALLTID et eventyr

Uansett hva du gjør på en soloreise, vil det føles eventyrlig. Du går ut av komfortsonen din, reiser til et sted du sannsynligvis aldri har vært før, møter nye mennesker som du vil få uforglemmelige minner sammen med og så mye mer. Ting som aldri ville skjedd innenfor de samme rammene av hjemmet ditt, skjer nemlig daglig når du bestemmer deg for å reise alene.

Betyr det at alt er rosenrødt når du reiser alene? Nei, vi skal ikke lyve, følgende ting kan også skje også når du reiser alene:

 • Du kan føle deg ensom til tider når du ikke finner likesinnede backpackere på en stund
 • Noen ting, for eksempel aktiviteter eller hotellrom, kan være dyrere for de som reiser alene
 • Du må ofte si farvel. Å møte nye mennesker er hyggelig, men å si farvel til de nye vennene dine ender ofte opp i et tårevått farvel.

Å reise alene er bra for deg (og sjelen din)

Vi snakket om personlig vekst, og her er noen spesifikke eksempler på hvordan soloreiser kan forandre deg som person.

 • Ta kontakt med forskjellige nasjonaliteter: Å møte mennesker fra forskjellige deler av verden vil gi deg en innføring i nye tankesett, måter å tenke på livet på og du vil garantert lære mye om andre kulturer. Det vil også gjøre at du tenker mer på stedet du kaller hjem, og hvordan livet er der sammenlignet med livet til dine medreisende.
 • Reflekter over deg selv: Når du reiser alene, finner du virkelig svar på spørsmål som «Hva liker jeg egentlig å gjøre?», «Hvilken type mennesker liker jeg å henge med?» og «I hvilke situasjoner føler jeg meg virkelig lykkelig?». Svarene på disse spørsmålene vil du mest sannsynlig være bevisst på selv når du kommer hjem, og du vil være mer reflektert!
 • Sosiale ferdigheter: Som soloreisende vil folk være mye mer tilbøyelige til å snakke med deg. Å reise alene er den perfekte måten å teste eller forbedre dine samtaleferdigheter hvis du er naturlig sjenert.

planning-map-pins-usa-cover
Trenger du hjelp med planleggingen?
Hos KILROY er vi ikke bare erfarne reisende, men også erfarne reiseplanleggere. Trenger du hjelp med planleggingen av din kommende soloreise? Ta en titt på planleggingsdelen og finn alt du trenger, fra hvor du skal dra og når, til hva du skal ha med deg og hvor.
Reiseguide

Tips til deg skal reise alene for første gang

Første gang du reiser alene? Du er sikkert litt nervøs og har massevis av spørsmål og bekymringer. Benedikt ga massevis av tips for førstegangs-reisende i episoden. Her er noen av de viktigste:

 • Forberedelse er nøkkelen til suksess: Hvis du reiser alene for første gang, gjør du lurt i å forberede turen til en viss grad. Få en ide om hvilke steder du vil besøke og sjekk om du lett kan komme dit med tog eller buss. Gjør litt research på steder eller områder du kanskje bør unngå, og sørg for at flyet ditt lander om dagen og ikke midt på natten.
 • Sov på et backpacker-hostell: Ikke like luksuriøst, men hvis du reiser alene, er det viktig å holde seg til et budsjett. Hosteller er billige, men enda viktigere, de er et knytepunkt for andre backpackere. Mange mennesker sover på hostell av denne grunnen; å møte andre mennesker. Vil du helst ikke bruke for mye tid alene? I fellesarealene på hosteller kommer du til å bli med på en drikkelek i løpet av kort tid om du vil – og vipps så har du nye venner!
 • Ikke planlegg turen til punkt og prikke: Ha gjerne noen forhåndsplanlagte aktiviteter booket på forhånd, men sørg for å ha flere dager uten program på planen også - slik at du har en fleksibel timeplan og at du har tid til å gjøre noe impulsivt med menneskene du nettopp har møtt!
 • Ikke lagre alt av reiseplaner kun på telefonen din: Man vet aldri når uhellet oppstår, og du bør derfor være forberedt på et liv uten mobilen. Sørg for at du har noen planer eller ideer skrevet ned eller skrevet ut, slik at du ikke blir helt fortapt hvis telefonen din skulle bli ødelagt, mistet eller stjelt. 

Er det trygt å reise alene?

Dette må være et av de mest stilte spørsmålene, men det kommer an på ganske mye. Noen steder, byer og land er farligere enn andre. God research er nøkkelen til å svare på spørsmålet. Du kan alltid sjekke nettsteder om utenrikssaker fra Regjeringen for å sjekke reiserådene for en bestemt region.

Viktigst av alt, ikke sett deg inn i potensielt farlige situasjoner fordi du ikke er klar over omgivelsene dine. Husk at folk flest er snille, det er kun noen få råtne epler som vil prøve å dra nytte av deg som turist, så prøv å lytte til råd og ikke vær redd for å spørre om noe til de lokale. De vet aller best hvor man eventuelt ikke bør oppholde seg på kveldstid.

Er det trygt å reise alene for kvinner?

Dessverre må kvinner alltid være litt ekstra forsiktige når de reiser alene. Heldigvis er reiseverdenen klar over det, og mange tiltak er tatt for å få kvinner til å føle seg komfortable mens de reiser alene.

 • ”Women only” Facebook-grupper: Det er massevis av grupper på nett som gir tips til kvinner som reiser alene. De gir deg råd om hvor du skal dra, hvilke steder du skal unngå og mye, mye mer.
 • Hostell med sovesaler kun for kvinner: Vil du ikke sove blant alt testosteron (eller snorking)? Mange hosteller har sovesaler som er reservert kun for kvinner.
 • Reis på organiserte gruppeturer og unngå å ende opp et øde sted alene.
 • Vær forsiktig om natten eller når du drar på date eller klubb. Det er synd at vi fortsatt må skrive dette i det 21. århundre, men det er dessverre slik det er. Ha alltid et nummer på hurtigvalg på telefonen til noen som vil hjelpe deg raskt (lokale nødnummer og ambassaden).
 • Forbered deg! Vi sa det før, men sjekk hvor hostellet ditt ligger, sjekk reisetider og hvordan du skal komme dit – så er vi sikker på at det går bra!

Backpack Patches Flags
Hvor bør du reise?
Ovenfor listet vi opp noen av de beste destinasjonene for deg som skal reise alene, men du står selvfølgelig fritt til å dra hvor du vil! Leter du etter inspirasjon? Følg lenken nedenfor og drøm deg bort!
Reiseforslag

Hvor skal jeg reise alene?

Det ultimate spørsmålet: Hvilke land er de mest ideelle for å reise alene? Benedikt listet opp noen av de beste destinasjonene for deg som skal reise alene:

 • Australia og New Zealand: Populære land for alle backpackere og definitivt for solo-reisende. Mange unge reiser dit, så du vil definitivt møte likesinnede.
 • Balkan: Perfekt for førstegangs-reisende, da det er nært våre europeiske hjem, men likevel byr på mange nye opplevelser - også ideell hvis du vil se mange land på kort tid! Balkan er også veldig populært blant backpackere og solo-reisende fordi du kan reise dit med et lavt budsjett.
 • Island: Benedikts hjemland er et av de tryggeste i verden og perfekt for en vakker reise alene.
 • Costa Rica: Perlen i Mellom-Amerika er en favoritt blant backpackere og eventyrere. Det er så mye å gjøre her, og med et motto som Pura Vida kan det bare ikke gå galt.
 • Peru: En annen populær destinasjon blant backpackere. Landet tilpasser seg for å imøtekomme backpackere overalt. I tillegg, hvem vil vel ikke se Machu Picchu?

 

Spørsmål!

Selvfølgelig var det noen spørsmål etter denne økten. Entusiasmen deres kom tydelig frem gjennom chatten under øktene og i spørsmålene deres. Her er noen av de mest populære spørsmålene som ble stilt:

Hvordan overbeviser du foreldrene dine om å reise på ditt første soloeventyr?

- Overveld dem med planleggingen din! Vis dem at du har alt helt klart og at du ikke bare gjør dette på impuls. Bevis ovenfor dem at du er moden nok til å gjennomføre et slikt fantastisk eventyr på egenhånd. Det er også en god ide å ta dem med til KILROY-kontoret når du vil planlegge reisen. På denne måten vet de på forhånd hva du holder på med, og vil dermed bli betrygget. Selvfølgelig trenger du ikke fortelle dem nøyaktig hva du gjør på hele reisen.

Jeg vil dra på min første soloreise, anbefaler du å bare prøve en måned eller ha en fleksibel billett? + Anbefaler du å forhåndsplanlegge hele turen eller bare vinge den?

- Dette kommer helt an på personligheten din. Er du en planlegger eller liker du å ta spontane avgjørelser? Fleksible billetter er også en god ide hvis du vil ha tid til overs og ikke reiser på en stram timeplan.

Hvordan kommuniserer du når du ikke snakker språket?

- Hvis du har telefonen med deg og du har et lokalt sim-kort, kan du stole på at oversettelsesapper gjør susen. Hvis ikke, bruk hendene, gestikulering, ansiktsuttrykk og smil!

Hvordan planlegger du alt mens du reiser? Bruker du data på internettcafeer, tar du med deg den bærbare datamaskinen din eller bruker du kun telefonen?

- Benedikt planlegger store aktiviteter som organiserte turer og leie av campervan før avreise. Hosteller og mindre planer kan lages noen dager i forveien under reisen. Til dette kan det være bra å bruke telefonen, da det er en kompakt enhet for å samle alle reservasjonsdokumentene dine. Ikke ta med din egen bærbare datamaskin, det er vanligvis bare enda en ting å bekymre seg for, pluss at den gjør sekken tyngre.

Hvordan får du kontakt med andre reisende?

- Start på forhånd med å slå opp noen nettplattformer der folk møtes for å diskutere sine kommende reiser. Facebook er en god kanal for dette, men det er også dedikerte nettsteder for dette formålet. Neste; hosteller. Å bo på et hostell er en fin måte å komme i kontakt med andre som reiser alene.

Er soloreiser kombinert med Interrail en god idé?

- Mest sannsynlig. En god idé til og med. Ikke nøl, bare prøv det.

 

 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...