{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Hvorfor Solo Travel er bra for deg (og sjela)

jente på solo reise i asia

Gjør deg klar for din Solo Trip!

Å reise alene er for mange fremdeles et skummelt konsept. Fordelene med å reise på egenhånd er imidlertid mange. Du lager dine egne planer, spiser hva du vil, blir lenger eller drar før, snakker med mennesker du liker osv.

Men det finnes enda flere fordeler. Å reise på egen hånd kan også ha en positiv innvirkning på deg som person. Du vokser, lærer mer om deg selv og kommer hjem som en lykkeligere person. Er du nysgjerrig på hvordan du kan oppnå alt dette? Benedikt Benediktsson er en erfaren solo traveller og har mange svar og enda flere forslag. Du finner dem her!

Snakk med oss om solo travel

travel-planning-using-smartphone-abroad-cover
Se på nytt?
Vil du høre alt fra Benedikt direkte? Det er fullt mulig! Følg lenken, registrer deg, så kan du se hele videoen på forespørsel.
Se hele videoen her!

De største fordelene ved å reise alene

Det er mange grunner til hvorfor du bør reise alene minst en gang i livet ditt. Benedikt forteller deg om noen av dem. Her er en liten oversikt:

 • Friheten

Først og fremst betyr det å reise alene å ha den ultimate friheten til å gjøre akkurat det du vil (selvfølgelig innenfor lovens grenser). Hvem har vel ikke hatt kranglet med travel buddien sin fordi dere hadde forskjellige meninger om små og store beslutninger på reisen deres? Å reise alene betyr at du kan gjøre nøyaktig det du føler du, enten du vil planlegge alt på forhånd eller loffe rundt og ta spontane avgjørelser underveis.

 • Personlig vekst

«Å finne seg selv» er jo kanskje litt klisjè, men hvordan klarer man faktisk å gjøre det? Benedikt mener at man ikke bør si «å finne deg selv» men heller si «å oppdage din uavhengighet» - fordi det er det du faktisk gjør. Mestringsfølelsen du får etter å ha gjennomført en reise alene og tanken på at klarte det helt selv er en uslåelig kombinasjon. Du får oppleve hvordan du oppfører deg og reagerer i uforutsigbare situasjoner i utlandet og det gjør at selvtilliten din får et løft!

 • Solo travel er ALLTID et eventyr

Uansett hva du velger å gjøre på din solo reise så kan vi garantere at det kommer til å føles spennende. Du kommer deg ut av komfortsonen din, reiser til et sted du sannsynligvis aldri har vært før, møter nye mennesker som du vil få uforglemmelige minner sammen med i tillegg til en haug med andre gode ting. Ting som aldri ville skjedd om du var hjemme, skjer nemlig daglig når du bestemmer deg for å reise alene.

Betyr det at alt er rosenrødt når du reiser alene? Nei, absolutt ikke. Det er mange ting som kan skje når du reiser alene som ikke nødvendigvis er positive:

 • Du kan føle deg ensom til tider når du ikke finner likesinnede backpackere på en stund.
 • Noen ganger kan det være dyrere med aktiviteter eller hotellrom fordi du er alene.
 • Du må ofte si farvel til folk du har truffet. Å møte nye mennesker er vanvittig hyggelig, men å si farvel til de nye vennene dine ender ofte opp med noen tårer i øyekroken. 

Å reise alene er bra for deg (og sjelen din)

 • Ta kontakt med forskjellige nasjonaliteter: Å møte mennesker fra forskjellige deler av verden kan få deg til å se litt annerledes på livet og du lærer garantert mye om nye andre kulturer. Det kan også hende at du tenker mer på livet ditt hjemme og hvordan du lever til vanlig kontra de du reiser sammen med.
 • Reflekter over deg selv: Det er når du reiser alene at du faktisk får svar på spørsmål som «Hva liker jeg egentlig å gjøre?», «Hvilken type mennesker liker jeg å henge med?» og «I hvilke situasjoner føler jeg meg skikkelig lykkelig?». Du kommer mest sannsynlig til å returnere hjem en smule mer reflektert enn da du dro og det er jo ikke feil å være mer bevist på hvem man egentlig er? 

  Vi nevnte personlig vekst og da er det på sin plass at vi har noen spesifikke eksempler på hvordan solo travel kan forandre deg som person.

 • Sosiale ferdigheter: Som en solo traveler vil folk være mye mer tilbøyelige til å snakke med deg. Når du reiser alene, får du virkelig testet samtaleferdighetene dine! Er du litt sjenert til vanlig, så er dette den perfekte måten å komme ut av skallet ditt på.

planning-map-pins-usa-cover
Vil du ha hjelp med planleggingen?
Vi i KILROY er ikke bare erfarne reisende, men vi har også lang erfaring med å planlegge episke reiser. Vil du ha litt hjelp med å planlegge din neste reise alene? Sjekk ut vår reiseguide og få svar på alt du lurer på, når du bør reise og hva du bør ta med deg (eller send oss en e-post!).
Reiseguide

Tips til deg skal reise alene for første gang

Første gang du reiser alene? Du er sikkert litt nervøs og har massevis av spørsmål og bekymringer. Benedikt ga massevis av tips til førstegangsreisende på Travel Festival. Her er noen av de viktigste:

 • Forberedelser, forberedelser, forberedelser: Hvis du reiser alene for første gang, bør du planlegge deler av turen din i hvert fall. Få oversikt over hvilke steder du vil besøke og sjekk om du lett kan komme dit med tog eller buss. Gjør litt research på steder eller områder du kanskje bør unngå og sørg for at flyet ditt lander pådagen og ikke midt på natten.

 • Sov på et hostel: Det er ikke super luksuriøst, men når du reiser alene er det viktig å holde seg til et budsjett. Hosteller er billige, men de er også et knutepunkt for andre backpackere. Det er mange som sover på hostel kun for å møte andre mennesker. Er du redd for å bli sittende mye alene? I fellesarealene på hosteller er detalltid en eller annen drikkelek på gang og vipps så har du skafeft deg noen nye venner!

 • Ikke planlegg turen til punkt og prikke: Ha gjerne noen aktiviteter booket på forhånd, men sørg for å ha flere dager uten noe planlagt - slik at du kan gjøre noe impulsivt med de menneskene du nettopp har møtt!

 • Ikke lagre alt på telefonen din: Man vet aldri når uhellet oppstår og derfor bør du være forberedt på et liv uten mobilen. Sørg for at du har noen av reiseplanene dine skrevet ned eller skrevet ut, slik at du ikke blir helt fortapt hvis telefonen din skulle bli ødelagt, mistet eller stjålet.

Er det trygt å reise alene?

Dette er kanskje et av de mest stilte spørsmålene om solo travel, men det kan være litt vanskelig å svare på. her er det flere ting som spiller inn. Noen steder, byer og land er farligere enn andre. God research er nøkkelen til å svare på akkurat det spørsmålet. Derfor bør du alltid sjekke nettet for utenrikssaker fra området eller sjekke regjeringens reiseråd for en bestemt region.

Men det vitkigste av alt er å ikke sette deg selv i potensielt farlige situasjoner fordi du ikke er klar over omgivelsene dine. Husk at folk flest er snille og at det det er kun noen få råtne egg som vil prøve å utnytte deg som turist, Lytt til rådene du får underveis og ikke vær redd for å spørre de lokale. De vet aller best hvor man eventuelt ikke bør oppholde seg på kveldstid.

Er det trygt å solo travel som kvinne?

Dessverre må kvinner alltid være litt ekstra forsiktige når de reiser alene. Heldigvis er reiseverdenen klar over det og det er mange tiltak på plass for å få kvinner til å føle seg tryggere når de reiser alene.

 • ”Women only” Facebook-grupper: Det er massevis av grupper på nett som gir tips til kvinner som reiser alene. De gir deg råd om hvor du skal dra, hvilke steder du skal unngå og mye, mye mer.
 • Hostell med sovesaler kun for kvinner: Vil du ikke sove blant all testosteronen (eller snorkingen)? Mange hosteller har sovesaler som er reservert kun for kvinner.
 • Reis på organiserte gruppeturer og unngå å ende opp på et øde sted helt alene.
 • Vær forsiktig om natten eller når du drar på date eller på byen. Det er utrolig kjipt at vi i det hele tatt må skrive det i det 21. århundre, men det er dessverre slik det er. Ha alltid et nødnummer på på hurtigtasten til noen som kan hjelpe deg raskt (lokale nødnummer og ambassaden).
 • Forbered deg! Vi har sagt det før, men gjør lit research, sjekk hvor hostellet ditt ligger, sjekk reisetider og hvordan du skal komme dit – så er vi sikre på at det kommer til å gå bra!

Backpack Patches Flags
Where to go?
We gave some top destinations for solo travellers but you are of course free to go wherever you want! Looking for inspiration? Follow the link below and dream away!
Find travel inspiration

Hvor bør jeg reise som solo traveler?

Hvor skal jeg reise alene?

Det ultimate spørsmålet: Hvilke land er de mest ideelle for solo travel? Benedikt listet opp noen av de beste destinasjonene for deg som skal reise alene:

 • Australia og New Zealand: Populære land for alle backpackere og definitivt for solo-reisende. Mange unge reiser dit, så du vil definitivt møte andre likesinnede.
 • Balkan: Perfekt for førstegangsreisende, da det er nært våre europeiske hjem, men likevel byr på mange nye opplevelser - også ideelt hvis du vil se mange land på kort tid! Balkan er også veldig populært blant backpackere og soloreisende fordi du kan reise dit på et lite budsjett.
 • Island: Benedikts hjemland er et av de tryggeste i verden og perfekt for solo travel.
 • Costa Rica: Perlen i Mellom-Amerika er en favoritt blant backpackere og eventyrere. Det er så mye å gjøre her og med mottoet "Pura Vida" kan det bare ikke gå galt.
 • Peru: En annen populær destinasjon blant backpackere. Landet tilpasser seg for å imøtekomme backpackere overalt. I tillegg, hvem er det som ikke har lyst til å se Machu Picchu?
Girl In Hammock On A Beach

Questions!

Before we decided to let Benedikt off the hook, we came up with some more questions that are asked frequently by our KILROY travellers: 

How do you convice your parents to go on your first solo adventure?

- Overwhelm them with your planning! Show them you have everything completely figured out and that you are not just acting on a whim. Prove to them that you are mature enough to undertake such an awesome adventure. Also a good idea is to take them with you to the KILROY office when you want to plan your trip. This way they know in advance what you are up to. Of course you don't have to tell them exactly what you did when you eventually arrived.

I want to do my first solo Travel, should you recommend to just try for a month or have an open ticket? + Do you recommend pre-planning your whole trip or just wing it? 

This completely depends on your personality. Are you a planner or do you like to take spontaneous action? Open tickets are also a good idea if you have time to spare and are not travelling on a tight schedule. 

How do you communicate when you don't speak the language? 

- If you have your phone with you and you have a local sim-card you could rely on translation apps to do the trick. If not, use your hands, gestures, facial expressions and smile. 

How do you plan everything while travelling? Do you use hostel computers, bring your laptop, use your phone? 

Benedikt plans big activities, such as tours, campers or camps ahead before departure. Hostels and smaller plans can be made a few days in advance during your trip. For this it could be good to use your phone as it is a compact device to gather all your reservation documents. Don't take your own laptop, it's usually just another thing to worry about plus it makes your backpack heavier. 

How do you connect with other travellers

Start in advance by looking up some online platforms where people get together to discuss their upcoming travels. Facebook is a great medium for this but there are also dedicated websites for this purpose. Next, hostels. Staying in a hostel is a great way to get in touch with others who travel alone. 

Is solo travel combined with Interrail a good idea? 

Most definitely. A great idea even. Don't hesitate, just go for it. 

 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...