{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

10 fantastiske steder å feire nyttår

new-year-celebration-cover

Hva med å feire nyttår i utlandet?

Mange drømmer om å rømme fra den stressende nyttårsfeiringen hjemme og heller feire nyttårsaften i utlandet. Hva er vel bedre enn å gå inn i det nye året på et nytt og spennende sted? Her finner du 10 fantastiske steder du kan feire nyttår!

1. New York, USA

Kanskje et opplagt valg, men man kommer ikke utenom New York når tema er nyttårsfeiring. Å se ‘the ball drop’ på Times Square ved midnatt, etterfulgt av et forrykende fyrverkeri og konfetti herfra til evigheten, er noe alle burde få sjekket av på sin bucket-liste. Ja, det er kaotisk og krever mye venting og tålmodighet, men når nedtellingen begynner og ballen faller vil alt være verdt det!

2. Valparaíso, Chile

Nyttårsfeiringen i Valparaíso, tett på Santiago, i Chile er en av de største og mest populære i hele Sør-Amerika. Hit flokker nesten 1 million mennesker hvert år for å se det spektakulære fyrverkeriet som blir sendt opp fra 17 forskjellige steder langs havnen og som varer i 20 minutter! Etter fyrverkeriet er det tid for fest og dans som varer helt til solen står opp. Tips! For å være sikker på at det nye året bringer lykke følg de lokale tradisjonene: spis 12 druer ved midnatt, ha på gult undertøy og putt en 1000 peso-seddel i skoen!

3. Bangkok, Thailand

Bangkok er eksotisk i seg selv, men når det nye året skal feires løftes baren ytterligere to hakk. På årets siste dag forvandles byen til en stor fargerik gatefest. Høydepunktet for festlighetene foregår ved Central World Square. Her kan du se et imponerende lysshow og fyrverkeri mens verdenskjente artister spiller konserter. Det settes også opp store skjermer som viser nyttårsfeiringer fra alle verdens hjørner – en god mulighet til å finne ut hvor du skal legge feiringen til året etter!

4. Edinburgh, Skottland

Om ikke best i verden, så i hvert fall best i Europa. Edinburghs Hogmanay-festival er i særklasse når det kommer til nyttårsfeiring! Hogmanay varer i 3 dager, og du skal lete lenge for å finne samme type entusiasme som du finner her. Feiringen starter 30 desember med fakkeltog gjennom byen som avsluttes med fyrverkeri. Selve nyttårsaften er det duket for en massiv gatefest langs Princess Street med utallige konserter og underholdning. Ved midnatt skytes intet mindre enn 4,5 tonn med fyrverkeri opp over Edinburgh Castle, mens Skottene synger ‘Auld Lang Syne’ for full hals. Sånt blir det god stemning av!

5. Las Vegas, USA

Hvis det nye året står for nye muligheter, så kan du like så gjerne gå ‘all in’ den siste dagen i året i syndenes by, Las Vegas! På nyttårsaften braker det løs i det som er en av verdens party-hovedsteder når Las Vegas Strip blir stengt for trafikk og omgjort til et eneste stort festområde. Etter å ha sett det overdådige fyrverkeriet ved midnatt kan du prøve lykken i et av kasinoene – med litt flaks kan du kanskje starte det nye året litt rikere enn du avsluttet det forrige!

6. Cape Town, Sør-Afrika

Nyttårsfeiringen som arrangeres ved Victoria & Albert Waterfront i Cape Town er en av de beste i hele Sør-Afrika, hvor du kan forvente et hav av farger, livlig musikk og en festlig karneval-stemning. På tross av dette er nyttårsfeiringen i Cape Town kanskje aller best på grunn av det som følger i dagene etter nyttår. Første nyttårsdag samles nemlig lokalbefolkningen seg langs strendene i Cape Town for å fortsette feiringen med deilig piknik og dans, mens 2. januar er holdt av til Cape Town Minstrel Carnival – en parade med 10.000 mennesker som synger og danser seg gjennom byens gater.

Berlin, Tyskland

Silvester, som nyttår kalles på tysk, går ikke upåaktet hen i den tyske hovedstaden. Berlin er kjent for å være en fest-by, og nyttårsaften er intet unntak. Hvert år samles over en milion mennesker fra hele verden seg langs 'the party mile' - strekningen fra Brandenburg Tor til Siegesseule. Her snakker vi 2 km fylt med partytelt, lys-show, konserter og god stemning. Og selvfølgelig, flerfoldige boder med øl, glühwein og currywürst. 

8. Hong Kong, Kina

Ingen kan pyroteknikk bedre enn kineserne, så hvis du vil oppleve fyrverkeri du ikke har sett maken til anbefaler vi at du tester nyttårsfeiringen i Hong Kong. Hvert år legger pyroteknikerne seg i selen for å overgå fjorårets show, og selv om man aldri vet hva som kommer så er det sikkert at det blir spektakulært. I fjor var det blant annet forskjellige "smileys" som pyntet opp kveldshimmelen over Hong Kong. I tillegg kan en nyttårsfeiring i Hong Kong være en god erstatter for New York, da de har en replika av den berømte "ballen" som slippes ved midnatt. 

9. Rio de Janeiro, Brasil

Karnevalets og folkefestens hovedstad! Det sier seg selv at en nyttårsfeiring i Rio de Janeiro ikke kan bli noe annet enn episk. Hvert år samles over 2 millioner mennesker seg på Copagabana stranden til det som muligens er verdens største og villeste nyttårsfest! Finn fram samba-rytmen og gjør deg klar til å riste løs! Hvis du vil blande deg inn med de lokale, sørg for å være kledd i hvitt - i følge brasiliansk overtro bringer det hell og lykke for det neste året.

10. Sydney, Australia

Vær en av de første til å ønske det nye året velkommen. Sydney ligger 10 timer foran Norge, og er kjent for å være storbyen som "åpner showet". I tillegg står Sydney for det største og kanskje mest berømte fyrverkeriet i verden. Fyrverkeriet som skytes opp over Operahuset og Sydney Harbour Bridge er legendarisk og burde oppleves. Feiringen ved Sydneys havnefront inkluderer også en aborginsk røykseremoni, akrobatikk-flyvning og en båtparade med et imponerende lysshow. 

Drømmer du om å feire det nye året i utlandet? 

Snakk med en reisespesialist

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...