{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

10 imponerende togreiser i utlandet

train-asia-sri-lanka-nine-arches-bridge-scenic-view

Utforsk verden med tog - dra på en av disse fantastiske togreisene!

Det finnes mange måter å komme seg fra A til B på, og du har flere spennende valgmuligheter. Men en togreise topper nok listen når det kommer til hvor mye du får sett av landet du reiser gjennom! Dessuten er en togreise så mye mer enn bare en transportmetode; det er et et reiseeventyr i seg selv som lar deg få oppleve fantastisk landskap, møte interessante mennesker og skape nye vennskap. Miljøvennlig er det også! Så len deg tilbake, vend blikket ut av vinduet og gjør deg klar for en uforglemmelig togreise!

Nysgjerrig på togreiser? Skriv til oss!

#1 Transsibirske jernbane (Russland)

Dette er kongen av alle jernbaner. Det er et faktum. Med sine 9 258 km lange togskinner er den Transsibirske jernbanen verdens lengste. En reise fra start til slutt kan ta alt i fra 7 til 21 dager (avhengig av hvordan du velger å reise og hvor på veien du velger å stoppe). Den transsibirske jernbanen tar deg fra Moskva i Russland og hele veien til Vladivostok. Hvis du vil oppleve Mongolia i tillegg kan du hoppe på den Transmongolske jernbanelinjen, som er tilsluttet den Transsibirske jernnbane, og som også har endeholdeplass i Beijing. På en sånn her tur reiser du gjennom to av verdens aller største stormakter, og får oppleve steder og natur som vil både imponere og fascinere!

Utsikt från Transsibiriska järnvägen | KILROY

#2 Rocky Mountains (Canada)

Med toget som går gjennom Rocky Mountains i Canada reiser du gjennom et av de flotteste fjellandskapene i hele Nord-Amerika. Toget er det eneste transportmiddelet som lar deg få oppleve Rocky Mountains på denne måten, og turen byr på snødekte fjelltopper, ville bjørner og enorme dype skoger.

#3 Indian Pacific (Australia)

En av verdens vakreste togreiser finner du mellom Perth og Sydney i Australia. Under reiser kan du eksempelvis stoppe i Adelaide og derifra reise rett ut i Australias spennende Outback. Togreisen i sin helhet tar 3 dager og du kommer blant annet til å passere flotte Blue Mountains, i tillegg til en rekke andre severdigheter på veien.

data-udi="umb://media/ad5295b77ef045048b09969b4cc971ab"

#4 Orientekspressen (London - Istanbul) 

Orientekspressen kan kategoriseres som en av de mest ekslusive togreisene i verden. Togstrekket ble åpnet allerede i 1883 for å transportere reisende fra Paris, gjennom Alpene, med sluttdestinasjon enten i Budapest i Ungarn eller Bucuresti i Romania. I dag går Orientekspressen fra London til Istanbul med jevnlige stopp ved populære destinasjoner langs veien. Forutenom å være en veldig romantisk togreise, tar orientekspressen deg med tilbake i tid da kupeene er innredet som på 1930-tallet.

#5 Darjeeling Himalayan Railway (New Jalpaiguri - Darjeeling)

Darjeeling Himalayan Railway, ofte bare kalt DHR eller The Darjeeling toy train, transporterer deg 80 km langs snirklete togspor fra østlige Himalaya til de vakre grønnkledde landskapene i Darjeeling. Denne togreisen er en av de mest berømte togreisene i India. Jernbanen stod klar i 1881 og ble på den tiden hovedsaklig benyttet av britiske turister som ferierte i Darjeeling. Siden 1999 har jernbanen vært på UNESCOs verdensarvliste. I løpet av togreisen vil du blant annet ha panoramautsikt til Mount Kanchenjunga og vakre Darjeeling, og du vil i tillegg kjøre over 5 store og 500 mindre broer i løpet av turen.

Gröndskande landskap längs Sonada Road i Derjeeling i Indien.

#6 Togreise til Machu Picchu (Peru)

For deg som ikke er så keen på å gå inkastien hele veien til Machu Picchu, finnes det faktisk et godt alternativ; et tog som tar deg hele veien opp. For majoriteten av backpackeres og tilreisende er det å gå Inkastien et av høydepunktene under en reise til Peru, men det er ingenting i veien med å komme seg opp til Machu Picchu på en litt mindre tradisjonell måte. Du vil blant annet spare deg for flere gnagsår og du vil få en fantastisk utsikt over den storslagne naturen. 

Utsikt över Machu Picchu i Peru | KILROY

#7 Bullet Train (Japan)

Å reise med Japans Bullet Train er en opplevelse utenom det vanlige, og langt i fra det vi er vant med av togtransport i Norge. Her følges tidskjema på sekundet, forsinkelser er uhørt, og du transporteres lange distanser på null tid. Alt mens du samtidig får oppleve utrolig vakkert landskap langs ruten. Ved å skaffe deg et Japan Rail Pass kan du enkelt reise rundt i hele Japan og besøke høydepunkter som Osaka, Kyoto og Tokyo.

Shinkansen med ett Japan Rail Pass förbi Mount Fuji.

#8 Bernina Express (Sveits - Italia)

Bernina Express går fra Chur i Sveits til Tirano i Italia, og frakter deg langs en rute som tillhører UNESCOs verdensarvliste. Jernbanelinjen er over 100 år gammel og strekker seg 122 km. Under reisen passerer du Alpene, og fra togkupeen kan du nyte panoramautsikt over grønne sletter og dype daler. Toget tar deg forbi historiske festninger, den flotte isbreen Vadret da Morteratsch og sildrende bekker og elver med vann fra fjelltoppene.

#9 Himalaya Express (Beijing - Lhansa)

Denne imponerende togreisen tar deg til verdens "tak", fra Beijing i Kina til Lhansa i Tibet. Under en av etappene på strekningen gjennom fjellpasset Tanggula Shankou i Kina er du hele 5 000 meter over havet. Til sammenligning kan vi fortelle at verdens høyeste fjell Mount Everest er 8 848 meter over havet. Denne togreisen tar deg altså bokstavelig talt til nye høyder og er den høyeste av sitt slag i verden. Nettopp av den grunn har toget alltid med ekstra surstoff og en lege ombord tilfelle noen av passasjerene blir rammet av høydesyke. Needless to say, utsikten fra Himalaya Express er helt unik og uslåelig.

#10 Silkeveien med tog (Istanbul - Beijing)

Følg den myteomspunnede Silkeveien med tog, som siden urtiden har blitt brukt som handelsrute mellom Asia og Europa. Reisen starter i gullglittrende og sanddekte mellomøsten og tar deg med gjennom de sjeldent besøkte landene i Sentral-Asia, og forbi det Kaspiske hav. Denne togreisen er perfekt for deg som søker det eksotiske og litt utenom det vanlige.

Vy över ett grönskande Aksu River i Kazakhstan.

Vil du reise langs verdens jernbaner?

Ja, sier du? Bra besluttning! Les mer om våre togreiser her, eller skriv til oss så kan vi guide deg gjennom de forskjellige alternativene som finnes der ute.

Få gratis reiserådgivning

alt

Design din egen reiserute

Deisgn din egen reiserute med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...