{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

De beste stedene i Asia for fantastisk dyreliv

Hjort ved en grusvei i Kaziranga nasjonalpark med en safarijeep nærmer seg

Øye til øye med naturlige skatter i Asia

Du tenker kanskje hovedsakelig på Afrika for safari og dyreliv, men visste du at Asia har like mye å tilby? Ikke bare de skattestjelende apene, men alt fra løver, tigre, elefanter og bjørner - pluss noen svært sjeldne dyr du ikke finner andre steder. I dette innlegget gir vi deg en liste over nasjonalparker du ikke kan hoppe over under din neste tur østover!

volunteering-asia-thailand-elephant-mom-and-baby-cover
Frivillig arbeid med dyr - mer enn bare et pent bilde
Vil du engasjere deg med dyr i stedet for å bare se på fra en safaribil? Det forstår vi godt, og har den perfekte løsningen! Fra å ta vare på elefanter til å jobbe med orangutanger, vi har prosjekter som passer de aller fleste. Ta en titt!
Frivillig Arbeid - Dyrevern

Yala National Park - Sri Lanka

Siden Sri Lanka er en ganske liten øy, forventer du kanskje ikke mye her med tanke på dyreliv, men da tar du mektig feil! Med verdens høyeste leopardtetthet er dette det beste stedet å se disse majestetiske dyrene i deres naturlige habitat. Det er selvfølgelig aldri en garanti, men spenningen ligger i eventyret. I løpet av din tid her vil du også møte elefanter, dovendyr, sjakaler, krokodiller og sjukt mange forskjellige fugler som hornfugl.

Elephant Rock in Yala National Park, Sri Lanka

Kaziranga National Park - India

Helt nordøst i India, inneklemt mellom Bangladesh, Kina og Myanmar, finner du denne fantastiske strekningen med våtmarker, gressletter og skoger fulle av flora og fauna å utforske. På flomslettene til Brahmaputra-elven samler det seg mange dyr som elefanter og bøfler, og hvis du er heldig vil du kunne se de indiske enhornede neshornene, og til og med Ganges-elvens delfiner .

Rhino at a lake in Kaziranga National Park in India

Gunung Leuser National Park - Sumatra, Indonesia

Også kjent som ''Bukit Lawang'' (navnet på landsbyen i utkanten av denne enorme regnskogen): i denne nasjonalparken er det veldig enkelt å få øye på orangutanger i deres naturlige habitat. Sumatra er faktisk ett av bare to steder i verden hvor du kan se dem i ville ute i naturen, det andre er på den halvt malaysiske og halvt indonesiske øya Borneo. I Gunung Leuser er det mange andre primater, som den søte Thomas-bladapen, masse elefanter og til og med en og annen sumatra tiger. Likevel er disse bedårende orangutangene det absolutte høydepunktet!

Orangutan hanging in a tree on Sumatra, Indonesia

Taman Negara National Park - Malaysia

Glem den hypermoderne hovedstaden Kuala Lumpur: hvis du elsker dyr vil Taman Negara nasjonalpark være ditt høydepunkt i Malaysia. Du må velge en guidet tur (privat eller gruppe), da dette er nødvendig for å komme inn i den indre delen av jungelen hvor de mest interessante dyrene lever. Hvis du kun besøker den selvstyrte delen rundt det såkalte Wildlife HQ vil du sannsynligvis bli skuffet, så vi anbefaler virkelig å bestille en av de indre jungelpakkene med overnatting inkludert. Du vil sove i skjul plassert på strategiske steder, noe som gjør det mulig å oppdage dyreliv om kvelden og natten når regnskogen virkelig våkner til liv. Forvent dyr som tigre, elefanter, neshorn, bøfler, leoparder og indiske bisoner.

Taman Negara national park in Malaysia in the fog

Kanha National Park - India

Grunnen til at India er på denne listen to ganger, er fordi landet er så massivt at dyrelivet er veldig annerledes i denne sentrale delen av India sammenlignet med det nordøstlige vi snakket om tidligere. I Kanha nasjonalpark er det en betydelig bestand av både indiske leoparder og bengalske tigre. De store kattene kan være vanskelige å finne, men i tillegg kan du se dovendyr, barasingha-hjort og indiske villhunder. Fun fact: barneromanen og Disney-klassikeren ''Jungelboka'' var delvis basert på akkurat denne jungelen! Vil du følge i Mowglis fotspor?

Tiger crossing a dirt road in Kanha National Park in India

Cardamom mountains - Cambodia

Bare delvis en beskyttet nasjonalpark, men definitivt et område verdt å besøke er Kardemommefjellene nord i Kambodsja. Dette er ikke noen kjipe, steinete fjelltopper, men i stedet en av den mest tette og frodige regnskogene du noen gang vil få oppleve. All den jungelen er sammenflettet med store og små elver, så det er det perfekte stedet for en båtsafari for å prøve å se dyrelivet fra elven. Kardemommefjellene er fylt med asiatiske elefanter, svartbjørner, malaysiske solbjørner, leoparder, tigre og mye mer.

Tatai river in the Cardamom mountains in Cambodia

Ba Be National Park - Vietnam

Vietnam består av utrolig mange vakre steder, og Ba Be nasjonalpark, et noe mindre kjent område, er høyt på lista over steder man bør besøke! Helt nord i landet, tilgjengelig fra Hanoi, finner du frodig natur slik man forventer seg av Sørøst-Asia, men uten folkemengdene. Parken har masse grotter, innsjøer, skoger og fossefall. Dyrelivet er også utrolig flott! På bildet nedenfor kan du se asiatiske svartbjørner, men her finner du også civetter, forskjellige arter av langur-aper og de bemerkelsesverdige pangolinene som ser ut som de kommer rett ut av ''Fantastic Beasts And Where To Find Them''. Dette stedet bør absolutt stå på listen din!

Two Asiatic black bears having a fight in Ba Be National Park, Vietnam

Vi tar deg dit!

Vi håper du fant det du lette etter her, for med så mange forskjellige land, økosystemer og dyr er vi sikre på at vi har inkludert noe for enhver smak! Enten du vil ha en fin safariopplevelse som i Yala nasjonalpark eller noe mindre vanlig og ''røft'' som Kardemommefjellene, hjelper vi deg å komme dit. Ønsker du å lage en helt skreddersydd reiserute gjennom Asia, ta kontakt med oss så skal vi gjøre reisedrømmene dine til virkelighet!

TA KONTAKT!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...