{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

5 gode grunner til å studere i USA

new-york-times-square-cover

Drømmer du om å oppleve den ultimate livsstilen som student i USA? Kunne du tenke deg å studere i New York, California eller kanskje på Hawaii?

USA har i mange år vært et av de mest populære studielandene for nordmenn. USA kan friste med et stort utvalg av anerkjente læresteder, spennende studentbyer og ikke minst den unike amerikanske college atmosfæren mange bare har sett på film.

Her er 5 gode grunner til hvorfor det er fantastisk å være student USA:

1. Studiemuligheter

Anerkjente læresteder
USA er det landet i verden med flest universiteter på ranking listene over de 100 beste universitetene i verden. I Times Higher Education World University Rankings 2014/2015 var nesten halvparten av topp 100 universitetene amerikanske. På den nyeste kåringen til QS World University Rankings var hele 29 amerikanske universiteter representert blant de 100 beste lærestedene.

Study Abroad, bachelor eller master
Det har lenge vært populært å ta ett eller to semester av studiet sitt i USA, såkalt Study Abroad. Gjennom delstudier får man muligheten til å oppleve den fantastiske livsstilen som student i USA i en periode.

Mange velger å ta hele sin bachelor eller mastergrad i USA. I USA tar det vanligvis 4 år å fullføre en bachelorgrad, og det første året kan sammenlignes med 3. året på videregående skole i Norge, da fagene man tar ofte er generelle. Vi samarbeider med flere læresteder hvor det er mulig å få opptak som «sophomore student» eller andreårsstudent til en bachelorgrad. Dette gjelder for Hawaii Pacific University og Berkeley College.

Dersom man ønsker å ta en mastergrad i USA vil dette vanligvis ta mellom 1 og 2 år. Valgmulighetene er mange, spesielt innen retninger som business, IT og media. 

2. Studiehverdagen i USA

Har du sett amerikanske college filmer og tenkt ‘er det virkelig sånn det er å studere i USA?’ Selv om noe kanskje blir overdrevet på film er det vanlig med både cheerleaders, amerikansk fotball, tema fester og alle slags sosiale klubber og sports teams i USA.

Mange nordmenn som har studert i USA forteller at det er noe helt unikt med å være en del av et amerikansk universitet. Det er en egen ‘school spirit’ hver gang fotballlaget eller basketballlaget skal spille mot en rivaliserende skole, studentene går med gensere og capser som viser hva som er ‘deres skole’, og man føler at man er en del av et eget lite samfunn på campus.

Som student i USA vil du ha muligheten til å involvere deg i ulike sosiale klubber, for eksempel relatert til kultur, sport eller religion. Ved å delta vil du raskt få mange nye venner, også på tvers av hva man studerer. Studietiden handler ikke kun om å sitte på lesesalen – minnene du skaper som student vil være med deg resten av livet, og det er de nye opplevelsene, vennene og erfaringene man ofte husker. Dette er noe ikke alle er så heldige å få oppleve – så benytt muligheten når du har den!

3. Akademiske stipender og sports scholarships

Akademiske stipender
I USA er det vanlig å betale skolepenger for høyere utdanning, og derfor velger mange studenter å søke på ulike stipender, eller scholarships, for å finansiere sitt studie. Norske studenter har også muligheten til å søke på slike stipender, og kan dermed få dekket alt fra deler av skolepengene, til alle utgifter relatert til studiet (skolepenger, bolig, mat, skolebøker og transport). Akademiske stipender er tilgjengelige for studenter med spesielt gode resultater, mens sportsstipender er for studenter som har utmerket seg innen sin idrett.

Lånekassen
De fleste benytter seg av Lånekassen for å finansiere studiene i utlandet. Lånekassen gir støtte til de fleste studiene på lærestedene KILROY representerer i USA, med noen få unntak. Lånekassen gir stipend og lån til skolepenger, reise til og fra Norge, og en basisstøtte som kan brukes til bolig, transport, skolebøker, mat og lignende. I noen tilfeller vil det være nødvendig å finansiere en del av utgiftene selv, ettersom støtten fra Lånekassen ikke alltid strekker til for hele studieoppholdet.

4. Opplev USA i studietiden

Drømmen om en annerledes studiehverdag enn den man kjenner til i Norge, er kanskje en av hovedgrunnene til at mange begynner å se på muligheten til å studere i utlandet. I USA kan man velge å studere i storbyer som New York eller Los Angeles, i rolige omgivelser i Santa Barbara, eller på et av verdens vakreste steder – Hawaii. Studier i utlandet er en gyllen mulighet til å bli kjent med en annen kultur og oppleve et annet land, og dette er noe man burde utnytte som student i USA.

Bruk helger og ferier til å utforske alt det fantastiske USA har å by på. Hva med en road trip fra kyst til kyst i sommerferien, en helgetur til Las Vegas, eller en svipptur over grensen fra California til Mexico?

5. Språkkunnskaper

En av de største fordelene med å studere i USA er at det vil forbedre engelskkunnskapene dine enormt mye. I tillegg til at alle forelesninger, skolemateriell og oppgaveskriving vil være på engelsk, vil du lære å mestre språket i ulike sosiale settinger. Når du senere skal søke på jobber i Norge eller i utlandet, vil arbeidsgivere sette stor pris på at du har sterke språkkunnskaper.

I en verden som stadig blir mer globalisert er det ofte forventet av man behersker to eller flere språk, og et studieopphold i USA på CVen vil vise at du er både selvstending og språkkyndig.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...