{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Studer i USA

Opplev Times Square i New York med sine blinkende lys og yrende gateliv
To jenter som skuer ut over et pariserhjul

Studere i USA

USA er landet for de eventyrlystne, enten du tenker på studier eller ferie, så finnes det noe for alle. Høyere utdanning i USA representerer kvalitet og mangfold, og Amerikanske læresteder tilbyr studier innen alle fagfelt. Universitetsmiljøene i USA er også veldig multikulturelle. Cirka en halv million studenter fra hele verden velger hvert år å dra til USA for å studere. 

Spør oss om studier i USA

Eventyrlystne mennesker fra hele verden har i flere hundre år søkt til USA med håp og drømmer i bagasjen. USA er Hollywood, McDonald's og populærkultur - og mye mer. Amerikanske læresteder holder en veldig høy standard. Enten du ønsker deg til et lite, oversiktlig college med god oppfølging eller vil studere ved en storby som New York, så finner du det i USA. Du kan velge mellom landsby, storby, strand eller alpinløyper. Drømmer du om å studere i USA, kan vi hjelpe deg med å finne det perfekte universitetet for deg, og hjelpe deg med søknadsprosessen.

Hvor kan jeg studere i USA?

Vi har samarbeid med universiteter og læresteder i følgende stater (og byer) i USA:

Hva kan jeg studere i USA?

  • Diploma
  • Study Abroad (ett semester eller to)
  • Bachelorgrad
  • Mastergrad
  • PhD

Studentlivet i USA

USA har det meste, og du vil oppleve en omvendt jantelov, større valgfrihet og flere muligheter enn noe annet sted i verden. USA er uten tvil en fantastisk destinasjon. I storbyene blir du møtt av den spesielle og unike amerikanske atmosfæren, og de vakre omgivelsene utendørs har utallige aktiviteter og muligheter for de energiske. Det er faktisk ingen andre land som kan skilte med et slikt mangfold og en så flott natur som USA; vakre kystlinjer, endeløse strender, prærier, snøkledde alpinfjell, fuktige sumpområder og tørre ørkener. I USA kan du få absolutt alt - du tar selv valget!

Utdanningssystemet i USA

Utdanning i USA er delt inn i undergraduate (bachelorgrad) og graduate (mastergrad og doktorgrad). Oppbyggingen av en bachelorgrad er basert på filosofi om at alle studenter skal få et bredt og så likt som mulig utdanningsgrunnlag i form av såkalte general education-fag. Så og si uansett hvilket fag (major) man studerer, må man gjennom en rekke fag innen matematikk, språk, samfunnsfag, naturvitenskap og historie.

Bachelorgrader i USA er på 4 år, hvor det første året kalles "freshman year" og det andre året "sophomore year". KILROY samarbeider med læresteder der du kan få 2. årsstatus (sophomore) basert på dine resultater fra videregående skole. Dette betyr ikke at du slipper alle general education-fag, men dette avhenger av hvilke fag og karakterer du har fra videregående, i tillegg til hvilken major du søker. Det kan altså likevel ta opptil 4 år å fullføre en bachelorgrad, selv om du får opptak til sophomore year.

Du kan også begynne din utdanning på et community college. Her kan du ta en 2-årig grad (associate degree) og deretter fortsette på et universitet for å fullføre en bachelorgrad. Et community college har ofte lavere skolepenger enn universitetene. Dersom du skal søke transfer til et universitet for å få en bachelorgrad, må du jobbe svært målrettet og kommunisere med din academic advisor på ditt community college helt fra starten av. Majoriteten av fagene på en associate degree er general education-fag. Vær oppmerksom på at det kan ta lenger tid enn to år å fullføre en associate degree.

Det aller fleste studenter må ta plasseringstester i engelsk og matte ved studiestart. Resultatet fra testene vil avgjøre hvilket nivå du kan ta fagene på videre. Hvis du scorer lavt på testene kan det føre til at du må ta ekstra fag. Det koster ekstra penger, men med bekreftelse fra skolen kan du søke ekstra støtte fra Lånekassen for differansen.

Det vanligste er å ta 12 studiepoeng (credits) per semester og det er dette som inngår i skolepengene. Hvis du ønsker å fullføre graden innenfor normert tid må du derimot ta 15 studiepoeng per semester. Du kan enten søke om dette på forhånd, eller velge ekstra fag ved studiestart. Det koster mer for hvert ekstra fag du tar. Om du allerede har fått innvilget støtte til 12 studiepoeng, men ønsker å ta ekstra fag, må du søke om ekstra støtte for disse. Du må få bekreftelse fra skolen på antall studiepoeng du tar, samt hvor mye du betaler i skolepenger, og dermed søke om støtte for differansen.

Man kan også søke om å ta enkeltfag – study abroad, men hvis du ikke allerede er i gang med en utdanning i Norge, vil ikke Lånekassen støtte fag på førsteårsnivå. Derfor anbefaler vi at du har min. ett års høyere utdanning før du søker på dette.

OBS! NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) godkjenner fortsatt ikke første året i USA som høyere utdanning. Det vil si at hvis man starter på en bachelor eller associate Degree og avslutter etter ett år, vil man ikke kunne søke om innpassing i en norsk grad.

Akademisk kalender

Skoleåret er delt opp i 2 semestre på 15 - 16 uker, eller 3 semestre på 10 - 11 uker. Hovedinntaket er i august/september, men det kan også være inntak i januar og april. Søknadsfrister varierer og læresteder har rullerende opptak, som i prinsippet betyr at det ikke vil eksistere noen søknadsfrister. Av hensyn til alt det praktiske som skal ordnes i forbindelse med et utenlandsopphold anbefaler vi likevel at du søker minst 3-4 måneder i forveien.

Fakta om USA

Folketall: ca. 327 millioner
Hovedstad: Washington DC
Største byer: New York, Los Angeles, Chicago, San Francisco, Miami
Språk: Engelsk er hovedspråk. Største minoritetsspråk er spansk og ulike asiatiske språk
Valuta: Amerikanske dollar (USD)
Tidssone: -6 til -11 (-12 ved sommertid i Norge mellom Hawaii-Oslo)

Vil du vite mer om studier i USA?

Fant du ikke det du lette etter, eller har du spørsmål om studier i USA? Book et møte med oss! Våre studieveiledere har lang erfaring med å sende norske studenter til utlandet og kan svare på alt du lurer på. Vi hjelper deg å håndtere søknad og annet nødvendig papirarbeid, samt å orientere deg rundt finansiering av studiene gjennom Lånekassen og andre stipender. Vi gjør deg også helt klar til avreise med flybiletter og rådgivning rundt forsikring og bolig. 

Book gratis studieveiledning

USA

Inspirasjon

Se flere studenthistorier

Hvorfor KILROY?

Gratis veiledning
Vi svarer på alle spørsmål du måtte ha om å studere i utlandet. Vår hjelp er helt gratis og det finnes ingen dumme spørsmål!
1-1
Du får din personlige studieveileder. Sammen skreddersyr vi din utdanning i utlandet basert på dine drømmer, ønsker og muligheter samt vår erfaring.
Vi guider deg fra A-Å
Vi hjelper deg med det du lurer på om studieretninger, finansiering, bo, stipend, visum og alt imellom.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...