{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

5 gode destinasjoner for deg som reiser alene

oahu-hawaii-road-walking-man

Perfekte destinasjoner til din solo-reise!

Det å reise alene kan umiddelbart virke skremmende for noen, men det er faktisk flere fordeler ved å ikke ha en reisepartner med; Du lærer deg selv å kjenne på en helt annen måte, du bestemmer selv tempoet på reisen, og du kan planlegge turen akkurat som du selv vil uten å måtte ta hensyn til noen andre sine ønsker. 

Fra du går ombord på flyet er du på egen hånd og det kan kanskje få beina til å skjelve litt, men frykt ikke! Som solo backpacker vil du komme til å møte massevis av spennende mennesker på f.eks hosteller, på busser, på stranden, på barer - ja, you name it! Og du vil hurtig oppdage at det faktisk er ganske mange backpackere der ute som reiser alene og som er lette å komme i kontakt med. 

Her får du våre beste tips til destinasjoner for deg som skal reise alene. Felles for de alle er at det er destinasjoner som byr på mange spennende opplevelser og som også er populære blant backpackere. Så i tillegg til fantastiske opplevelser kan vi også garantere deg gode muligheter for å møte nye venner!

1. Sørøst-Asia - Thailand, Kambodsja, Laos & Vietnam

Sydøstasien | Thailand, Cambodia, Laos, Vietnam | KILROY

Sørøst-Asia er et helt perfekt sted å starte hvis du skal backpacke alene. Befolkningen er utrolig søte og gjestfrie, i tillegg til at du vil møte på massevis av andre backpackere som du kan henge sammen med på de vakre strendene, de feststemte barene eller på sightseeing. Sammenlignet med Norge (og mange andre steder i verden for øvrig), er ThailandMalaysiaLaos og Vietnam alle billige destinasjoner å reise i, så du trenger heller ikke ha en sprengfull lommebok for å dra hit.

2. Besøk landet Down Under - Australia

Oceanien | Australien | KILROY

Australia er også et supert sted å dra til hvis du skal reise alene. Opplev den tilbakelente atmosfæren i landet som også er kjent for å være et paradis for backpackere. Hvis du kan å surfe, eller har lyst å lære det, har du et glimrende utgangspunkt for å gjøre nettopp det i Australia. 

Hvis du tenker å reise rundt i Australia er det en god ide å kjøpe et Greyhound busspass, hvor du igjen kommer til å ha gode muligheter til å bli kjent med andre backpackere. Du kan også velge å bruke noe av din reise på å arbeide og tjene litt penger - en såkalt working holiday. Vi kan hjelpe deg med et working holiday-visum og en ankomstpakke i Australia. Så er du klar til et spennende solo-eventyr i Australia bestående av en rundreise og working holiday!

3. Fantastiske opplevelser venter i Sør-Afrika

Afrika | Sydafrika | KILROY

Kanskje er du litt overrasker over å se Sør-Afrika på denne listen, men Sør-Afrika er både lett å reise rundt i og byr på mange spennende opplevelser. Landet føles vestlig på mange måter, og majoriteten av befolkningen snakker engelsk. Sør-Afrika er perfekt hvis du er på jakt etter flott natur- og dyreopplevelser, men også avslapning. En god ide er å dra på safari i en av de store nasjonalparkene, som f.eks Krügerparken. Frister det mer å bruke kroppen og komme i form kan et opphold på vår fitness camp i Cape Town også være en kul opplevelse!

Hvis du har mer lyst til å få den lokale kulturen inn under huden kan du  også overveie å bidra på et av de lokale frivillighetsprosjektene som KILROY samarbeider med i dette fantastiske landet.

4. Roadtrip i California eller resten av USA

USA | Californien rute 66 | KILROY

Vi har to tips til deg hvis du skal reise alene i California: Ta med deg et åpent sinn og overnatt på hostels. På hotels vil du møte både lokale og reisende fra hele verden, og hvis det er noe amerikanerne er gode til så er det small-talk og å være gjestfrie. Du kan derfor være sikker på at du alltid har noen å snakke med hvis du vil ha selskap. 

USA er utrolig lett å reise rundt i, og du kan komme til de aller fleste steder uten store problemer. Det kan derimot være langt mellom de forskjellige destinasjonene, men hvis du tar fly er alt innenfor rekkevidde. Hvis du derimot vil oppleve den ultimate frihet anbefaler vi deg å dra på road trip. Du kan se noen av våre ruteforslag i USA her, eller så kan vi planlegge drømmeruten din sammen!

5. New Zealand

Oceanien | New Zealand Surf | KILROY

New Zealand er et stort land, men har dog en befolkning på kun 4,4 millioner mennesker. Med andre ord, det er godt med plass og natur å reise rundt i på New Zealand, og uansett hvor i landet du befinner deg har du aldri mer enn 2,5 kjøring til kysten. Du vet det sikkert allerede, at New Zealand er stedet hvor store deler av Ringenes Herre-filmene ble spilt inn, og grunnen er enkel: landet er vanvittig vakkert!

En god måte å møte nye mennesker på i New Zealand er å kjøpe et busspass og bli med på en rundreise sammen med andre backpackere. Selv om du reiser alene vil du hurtig oppdage av gjengen på bussen fort går fra å være en gruppe fremmede til å bli en sammensveiset gjeng!

Reis trygt og sikkert når du reiser alene

Når man reiser alene er man naturligvis litt mer sårbar enn hvis man reiser flere sammen. Utenriksdepartementet kan alltid gi deg svar på om destinasjonen du ønsker å reise til er trygg eller ikke. Utover det skal du alltid bruke sunn fornuft når du er på reisefot, og vi anbefaler at du legger en god plan for reisen din før du tar avsted. Så kan du eventuelt endre planene underveis dersom du ombestemmer deg.

Hvis du vil ha en myk start på reisen kan vi ordne med en ankomstpakke til deg. Da behøver du ikke å stresse med å finne overnatting de første nettene eller finne transport fra flyplassen. Alt er tatt hånd om på forhånd av oss!

Book gratis reiseveiledning

alt

Design din egen reiserute

Deisgn din egen reiserute med tre enkle steg:

  1. Velg destinasjoner du drømmer om å oppleve 
  2. Angi budsjett og hva du er interessert i
  3. En av våre reisespesialister tar kontakt med deg

Hvordan fungerer det? 
Når du sender oss en henvendelse der du har angitt dine ønsker om reisemål og budsjett, vil en av våre reisespesialister lete etter de beste billettene og mulighetene, og deretter ta kontakt med deg.

Lag din egen reise

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...