{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Van life: de beste tipsene og destinasjonene

roadtrip-resting-girl-feet-cover

Er du klar for livet på veien?

Et spørsmål som mange reisende stiller seg, er: hvordan får jeg full frihet når jeg reiser? Hvordan reise «off the beaten track» og finne de mest avsidesliggende og uoppdagede stedene rundt om i verden. Vi mener at en av de beste måtene å reise ut i det ukjente på, er bak rattet på en campervan. Turen kan vare så lenge veiene du kjører på varer; for evig! Du velger hvor du drar, hvor du sover, hva du gjør. I en campervan har du full frihet til å gjøre akkurat det du ønsker. Klar til å dra? Sjekk ut våre ultimate tips og destinasjoner!

Campervan On Road
Van life: Webinar fra Travel festival
Michael, vår nederlandske reisespesialist er en erfaren campervan entusiast. På vår Travel Festival for noen uker siden snakket vi med Michael om hans opplevelser og høydepunkter på road trips. Vil du se hele episoden med Michael? Sjekk ut linken nedenfor.
Watch the sessions here!

Hvorfor vi mener du bør prøve campervan livet!

Fortsatt ikke overbevist om at campervan livet er noe for deg? Da kan vi jo starte med noen innside tips til hvorfor det å reise med en campervan er en veldig god ide:

 • Den ultimate friheten: Planer? Hvilke planer? Du skaper dine egne. Du kan lage deg en reiserute, men når du kommer deg ut på veien så vil du fort bli fristet til å ta flere avstikkere og sjekke ut skjulte perler underveis. Og hvorfor skulle du ikke gjort det?  Du har alt du trenger i bilen, selv om du tar en lang avstikker eller en kort, så har du ingenting å bekymre deg for. Du kjører også rundt med sengen din bak deg, så du kan overnatte akkurat der det passer deg!
 • Billigere i det lange løp: Prisen på en campervan kan virke dyrt i starten, men når du begynner å regne på det så vil du faktisk ende opp med å spare penger i lengden. Ingen hoteller, ingen offentlig transport, du trenger ikke å spise ute hver kveld (du har jo kjøkkenet med deg) og du sparer ganske mye tid – som kanskje er noe av det viktigste når du er ute og reiser.
 • Verden for dine føtter (eller hjul): Når du begynner å skjønne at du faktisk kan reise akkurat hvor du vil med en campervan, så vil det fort bli vanskelig å tenke seg at man skal reise på noen annen måte. Alle små bakveier kan utforskes, hver eneste nasjonalpark er tilgjengelig og du trenger ikke å gå glipp av en eneste solnedgang eller soloppgang. Det finnes kanskje ikke noen bedre måte å komme tett på og utforske steder, enn med en campervan.

   

Før du drar....

Klar til å dra? Supert! Men ikke begynn pakkingen helt enda. Gå igjennom denne sjekklisten og se om du har alt du trenger for å starte planleggingen av din campervan tur.

 • Internasjonalt førerkort: Sjekk på nettet om du trenger et internasjonalt førerkort på de destinasjonene du har lyst til å besøke og husk å søke om det i god tid dersom du ikke har et i dag.
 • Lag noen “grove” planer: Det er den ultimate friheten, men du trenger fortsatt å planlegge noen ting. Slik som hvor du skal reise, hvilke deler (f.eks. Canada er vakkert, men også gigantisk), hvor mange uker vil du være borte og trenger bil.
 • Kredittkort: Uansett hvor du har reser, så trenger du et kredittkort for å kunne leie en campervan.
 • Visum: Trenger du visum for å besøke landet? Husk å søke i god tid!
 • Pakk lett: Du tror kanskje at du kan pakke med deg alt mulig, fordi du skal slenge det inn i bilen. Men husk at det er en seng, et kjøkken og et lite bad i denne bilen også. Så du har ikke all verdens plass til alle sakene dine.
 • Bestill i forveien: Campervans er litt som flybilletter, jo lengre du venter med å bestille, jo dyrere blir de. Bestill bilen 6-10 måneder i forveien hvis du vil ha den beste prisen.
 • Undersøk de lokale lovene og reglene: Det lønner seg alltid å gjøre litt research før du drar. Kjører de på høyre eller venstre side av veien? Kan du free-campe? Trenger du et internasjonalt førerkort eller kanksje et visum?
 • Sjekk hva forsikringen din dekker: Normalt sett når du bestiller en campervan så betaler du automatisk for forsikring også. Dobbeltsjekk dette. Husk også at forsikringen din dekker ingenting om du kjører i beruset tilstand.

Forskjellige typer campervans

Når du tenker på en bobil/campervan så tenker du kanskje på de gigantiske lastebilene på hjul som du ser i amerikanske filmer. Heldigvis, så kommer campervans i alle mulige størrelser og fasonger. Uansett budsjett eller kjøreerfaring så finnes det en bil for deg: 

 • Basis: Ikke spesielt mye større enn en stasjonsvogn. Kjøp en madrass og kast den baki så har du ett sted å sove. Du kan spise, lage mat og gjøre alt annet på utsiden av bilen

 • Midt imellom: Det mest populære valget. Et lite kjøkken med kjøleskap og et sted å sove. Noen ganger er det også et lite bad. Dette gjør at du kan reise komfortabelt, uten å bekymre deg for hvor du kan parkere.

 • Full pakke: Ikke fullt så vanlig i Europa eller Australia, men veldig vanlig om du reiser til Canada eller USA. Der ser du de gigantiske bilene som har flere rom, fullt utstyrt kjøkken og bad. De Kanadiske og Amerikanske veiene er ideelle for denne typen bil/buss, fordi veiene er generelt brede og nesten endeløse.

Campervan destinasjon: New Zealand

Den mest populære destinasjonen for å leie campervan har alltid vært New Zealand. Strendene, fjellene, dalene og de lokale … Det å kjøre gjennom landskapet her, er en helt unik opplevelse.  Det eneste som er negativt er at det er altfor mye å se og gjøre her! Uansett hvor mange uker du velger å bli, så finnes det alltid noe vakkert som du kanskje går glipp av.

New Zealand består av to hoved øyer. Vurderer du å leie en campervan på New Zealand, bør du ha mellom 3-5 uker på å reise rundt. Hvis ikke så har du rett og slett ikke nok tid til å besøke begge øyene, og tro oss det er absolutt verdt å se begge øyene. Både nord- og Sørøya har helt unike opplevelser og natur.

Camper tips på New Zealand:

 • Department of Conservation: Dette departementet opprettet campingplasser rundt om i landet, som er helt gratis å overnatte på. Omgitt av vakker natur, får du virkelig nyte camping livet på disse stedene.

 • Last ned CamperMate app. Denne appen gi deg de beste rutene og viser deg alle tilgjengelige campingplasser. Den fungerer også som en GPS og kommer sannsynligvis til å bli din beste venn på reisen.

 • Ferger: Fergene mellom øyene er ganske dyre. Sørg for å kun måtte ta fergen en vei og lever bilen der du skal fly fra.

Du bør definitivt stoppe her: 

 • Hot Water Beach: Navnet sier kanskje seg selv? Ta en spade, grav et hull i sanden og så fylles hullet med varmt vann i løpet av kort tid. Det er en ganske unik opplevelse. 
 • Hobbiton: Hobbit landsbyen fra Ringenes Here er den mest besøkte attraksjonen på New Zealand, men ikke la deg skremme av det! Det er et must å besøke Hobbiton når du er her, spesielt om du er fan av Tolkien Triologien 
 • Rotorua: dampende varme bassenger, geysirer og gjørmebad. Du finner alt i vakre Rotorua som ligger i et geotermisk område med mye aktivitet. Du bør også besøke den sjarmerende byen selv om svovellukten kan være ganske dominerende.
 • Abel Tasman nasjonalpark: Parker bilen din og dra på en fottur de neste 3-5 dagene. Du får fantastisk utsikt og går igjennom vakker natur. Er du ikke kjempe fan av gåturer, så kan du jo hoppe i en kajakk og gli nedover elvene.
 • Milford Sound: For mange så er dette kanskje et av de vakreste stedene på jord. På regnfulle dager (som er 75% av tiden) får du se tusenvis av store og små fossefall. På solfrike dager ser du de majestetiske fjellene rundt. Uansett hva slags vær du havner i, så garanterer vi en fin opplevelse.

Campervan destinasjon: Australia

Australia er en annen destinasjon som er ekstremt populær blant turister. Her møter du garantert mange andre som har har lagt sin elsk på campervan livet. Australias størrelse gjør det til et perfekt sted å reise på road trip, men du må derfor også gjøre noen valg. Østkysten er den mest populære, men det er selvfølgelig også der du møter på flest mennesker. Vestkysten er også vakker, men har kanksje ikke like mange høydepunkter. Det positive her er at du møter på færre turister. Uansett hvilken side av Australia du velger, trenger du mellom 3-5 uker på å reise rundt - hvis du ikke vil stresse og skynde deg overalt.

Camper tips i Australia:

 • Department of Conservation: På samme måte som i New Zealand, har dette departementet opprettet gratis campingplasser rundt omkring. Husk at det ikke er fasiliteter på disse campingplassene, så hvis du vil ta deg en dusj bør du dra til en campingplass hvor du betaler for å overnatte.
 • Last ned CamperMate appen: Denne appen gi deg de beste rutene og viser deg alle tilgjengelige campingplasser. Den fungerer også som en GPS og kommer sannsynligvis til å bli din beste venn på reisen.
 • Sjekk ut denne road trip'en som tar deg gjennom hele østkysten av Australia.

Du bør stoppe innom disse stedene:

Uansett om du velger å dra øst eller vest, så følger du kystlinjen. Holder du deg langs kysten så vil du få med deg flere høydepunkter underveis.

Campervan destinasjon: Canada

Canada er enormt! Alt er større her. Større innsjøer, større fjell, større veier, tettere skoger, mer dyreliv. Er du fan av naturopplevelser bør du reise til Canada. Fordi landet er så enormt, anbefales det å reise rundt med campervan. Veiene er også designet for det. Du vil se mange gigantiske campervans eller til og med busser kjørende på disse veiene.

De fleste velger å utforske vestsiden av Canada, fordi du får flere høydepunkter her og også de beste veiene. Ulempen med at de fleste velger vestsiden er at kan bli ganske travelt der, fordi det ikke er så mange veier å velge imellom og fordi alle vil se de samme høydepunktene. Men selv når veiene er fulle, bør en campervan road trip i Canada få plass på bucketlisten din.

Camper tips i Canada:

 • Canada har en kort høysesong på grunn av været. I juli og august er været perfekt, men dette er noe alle vet, så derfor kan det fort bli mange mennesker på ett sted.  Du må bestille campingplasser noen måneder i forveien. Juni er faktisk den perfekte tiden å reise. Været er ok og høysesongen starter ikke før 21. juni, slik at du kan komme deg ut før hordene av mennesker kommer.

 • Kjøp et nasjonalparkkort: Det er billigere å kjøpe ett kort enn å betale inngangspenger for hver park. Disse passene er gyldige i ett år, så du kan faktisk finne mange som fremdeles er gyldige på eBay. Når du er ferdig med å reise rundt så kan du også selge ditt pass på eBay.

 • Gasbuddy-app: Med denne appen kan du finne den nærmeste bensinstasjonen og sammenligne bensinpriser.

 • Det er kan være morsomt å leie en gigantisk bobil, men det kan ta litt tid å bli vant til før du blir komfortabel! Ikke prøv å parkere disse gigantene alene. Du trenger definitivt en som kan hjelpe deg med å navigere.

Vi har allerede satt sammen noen episke campervan road trips i Canada, den ene tar deg øst, den andre vest.

Definitely stop here: 

 • Vancouver: Dette er en av de største byene i verden! Det ville nesten vært kriminelt å ikke tilbringe noen dager i denne fantastiske byen.
 • Emerald Lake: er en annen veldig populær turistattraksjon, og med god grunn. Emerald Lake ligger i Yoho nasjonalpark (som er et høydepunkt i seg selv). Du kan gå rundt den, hoppe i en kajakk eller dykke – men husk at det er ganske kaldt.
 • Veien fra Banff til Jasper: Denne kjøreturen på 300 km kommer til å ta pusten fra deg. Det er en av de vakreste veiene i verden og uansett hvor overfylt det blir, er det absolutt verdt å kjøre denne ruten.

 

Campervan destinasjon: USA

En road trip i USA krever litt ekstra planlegging fordi det er så mange typer turer du kan ta: storbytur, nasjonalparker og kultur ... Kombinasjoner er selvfølgelig også mulig! Spesielt hvis du drar til vestkysten hvor du finner mange høydepunkter i ett område. USA er et annet gigantisk land, så det kan være greit å huske på at alle disse høydepunktene kan være ganske langt fra hverandre. Husk dette når du planlegger turen og sørg for å ta minst 5 uker på en campervan road trip i USA.

Camper tips i USA:

 • Kjøp et nasjonalparkkort: Det er billigere å kjøpe ett kort enn å betale inngangspenger for hver park. Disse passene er gyldige i ett år, så du kan faktisk finne mange som fremdeles er gyldige på eBay. Når du er ferdig med å reise rundt så kan du også selge ditt pass på eBay.
 • Gasbuddy-app: Med denne appen kan du finne den nærmeste bensinstasjonen og sammenligne bensinpriser.. 
 • Det å kjøre en stor campervan i storbyer er ikke spesielt gøy. Finn deg et hostel eller motel på utsiden av byen om du ønsker å tilbringe litt tid i storbyene.
 • Freedom Camping er tilgjengelig, men det er dessverre ikke så utbredt som i Canada og New Zealand. Du bør sjekke ut lovene og reglene for området du skal overnatte i. 
 • Du kan legeg ut på en fantastisk road trip overalt i USA. Vi har satt sammen to forslag; en fra midtvesten eller cowboy country og en som tar deg gjennom sørstatene.

Du bør ta turen innom disse stedene:

 • Nasjonalparker: Ikke gå glipp av Yellowstone og Yosemite. Dette er to av de mest populære og vakreste parkene i vest. 
 • Las Vegas: Etter noen uker i en campervan lengter du sannsynligvis etter litt luksus. Hvis du er ute etter et fancy feriested å slappe av i, er Vegas stedet å være. Sin City er ideelt for et besøk hvis du kommer fra Monument Valley eller Grand Canyon.
 • Highway 101: Denne vakre ruten går langs hele vestkysten og tar deg gjennom byer som Seattle, Los Angeles, San Francisco og San Diego. Mens du kjører, har du hele tiden en vakker utsikt over havet. Du får også noen flotte solnedganger inkludert!
 • Route 66: Sannsynligvis den mest kjente motorveien i USA som tar deg fra Chicago til Santa Monica i LA. Dette er en ideell rute for de som vil se mer av det amerikanske innlandet.

Campervan destinasjoner i Europa: Balkan

Så langt har vi fått det til å se ut som om du må reise til den andre siden av jorden for å få en fantastisk campervan opplevelse. Men det er faktisk ikke tilfellet! Mange glemmer at det fortsatt er en ganske stor del av det europeiske kontinentet som fremdeles er relativt ukjent: Balkan. Hvis du er ute etter en fantastisk road trip litt nærmere der du bor, bør du definitivt sjekke ut disse landene.

Slovenia er et land laget for road trips og kalles ofte for Europas New Zealand. 54% av landet er dekket av skog og er et av de grønneste landene i Europa. Derfra kan du dra videre til Kroatia, som er mer populært blant turister (mye på grunn av Game of Thrones) eller så kan du reise sørover til Bosnia, Montenegro eller Albania. Du kan reise gjennom alle disse landene på bare noen få uker, så hvis du ikke vil reise altfor langt hjemmefra, men fortsatt få episke opplevelser, da bør du definitivt vurdere en road trip på Balkan.

Tips til en road trip på Balkan: 

 

Klar for en episk road trip?

Nå har vi gitt deg ganske mye informasjon på en gang. Vi forstår at dette kan virke overveldende, men vi er her for å hjelpe deg. Vi kan hjelpe deg med å planlegge hele turen din fra A til Å og gi deg tips om steder du absolutt bør besøke. Viktigst av alt, vi kan leie den perfekte bilen og sørge for at du bare må hente den når du lander. Snakk med oss ​​hvis du vil ha en bekymringsfri road trip!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...