{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

5 greske øyer du sannsynligvis ikke har hørt om enda

de greske øyene

Du kommer til å få lyst til å besøke disse greske øyene i sommer

Et av de mest eksotiske reisemålene som ikke er så langt hjemmefra, er Hellas. Sjarmerende hvite landsbyer, fantastiske strender og den greske maten er noe av det som gjør Hellas så populært. Men vi forstår det godt når du sier at du ikke vil dra til et feriested med all-inclusive eller på en båttur der du risikerer å møte på en av vennene til moren din. Hellas har over 6000 øyer, så hvorfor gå for de mest åpenbare? Vi har oppdaget noen av de vakreste greske øyene, som fremdeles ikke er kjent for masseturismen. Ta en titt selv og begynn å planlegg sommerferien til Hellas.

Øyhopping
Er øyhopping i Hellas noe du drømmer om? Med et fergepass kan du besøke alle favorittøyene dine.
Sjekk ut øyhopping i Hellas

1. Milos, Kykladene

Milos er den mest vestlige øya på Kykladene. Den er formet som en hestesko som resulterer i en kystlinje på 120 kilometer! Det er en vulkansk øy med rik jord og mange mineraler, og det er derfor turisme ikke er hovedaktiviteten på øya. Du kan fremdeles finne noen aktive miner på øya der de utvinner noen av mineralene. Milos kalles også for “The Island of Colors”, på grunn av de lyse fargene på havet og de hvite, rosa og røde steinene.

Lurer du på hva du skal gjøre på denne øya? Med sine 70 strender kan du reise til en ny (eller flere!) strender hver eneste dag av ferien din. Når du er ferdig med å ligge på stranden, kan du besøke et av de interessante museene på Milos, nyte et godt gresk måltid på en av restaurantene, eller du kan delta på en av kulturfestivalene om sommeren (se etter reklameplakater i de lokale butikkene).

Hvordan komme seg dit: Ta fergen fra Pireus, Kreta eller andre Kykladiske øyer.

Milos

2. Karpathos, Dodekanesene

Gresk historie, kultur og natur er kjennetegn for denne øya i den Dodekanesiske øygruppen. Denne fjellrike øya har mange fine landsbyer hvor du kan få en smak av den greske kulturen og maten. Prøv den lokale retten «Makarounes», en pastarett ofte servert med stekt løk eller den lokale fisken «Skaros». Karpathos har allerede begynt å bli en populær øy for noen turister og reisebyråer, så du bør komme deg dit før ennå flere turister får øynene opp for denne øya.

Det er flere steder i Karpathos å bo mens du utforsker øya, som Karpathos by (også kalt Pigadia), Amopi, Arkassa og Lefkos. Hvis du har lyst til å bruke dagene dine på å utforske, er det mye å gjøre på denne øya. Du kan legge ut på en fottur til hemmelige huler og kirker, eller besøke landsbyen Olympos som er på UNESCO-listen – her bruker de lokale fremdeles tradisjonelle klær. Apello-stranden er til og med en prisbelønt strand på øya. Vil du ha stranden helt for deg selv? Gå til den sørlige delen av øya og besøk Afiartis en Diakofit-stranden.

Hvordan komme seg dit: Ta fly eller fergen fra Kreta, Rhodos eller Kassos.

Karpathos

Travel hack
Vil du virkelig ha øya helt for deg selv? Reis i lavsesong. I månedene mai, september og oktober kan du fortsatt nyte det varme klimaet, og du vil helt sikkert kunne finne noen forlatte strender.

3. Amorgos, Kykladene

Amorgos er ikke den typiske kykladiske øya, men har ganske bratte steiner og fjell. Dette gjør øya perfekt for fotturer. Det er 7 turer på øya som byr på vakker utsikt og natur underveis. Panagia Chozoviotissa-klosteret, også kalt trinnklosteret, er definitivt verdt et besøk.

Byen Chora er et flott sted å bo når du vil utforske Amorgos. Spaser gjennom de små gatene og nyt den livlige byen om kvelden. Andre steder å vurdere er Aegiali og Katapola. Disse byene har begge en havn og er kjent for sine mange fine restauranter og butikker.

Hvordan komme seg dit: Ta en ferge fra Pireaus, Naxos eller de andre Kykladiske øyene.

Amorgos

4. Lipsi, Dodekanesene

“Go slow” er mottoet til øya Lipsi. Ingen har det travelt, og du kan se de lokale nyter solfylte dager med en kaffe i havnen og starter gjerne kvelden med et glass ouzo. Innen noen få dager blir du godt kjent med øya og dens vennlige lokalbefolkning. Lipsi er det eneste bebodde sentrum på øya, og det er her du finner alle butikker, restauranter og barer.

Nyt enkeltheten i hverdagen på øya mens du bor på et av de små hotellene. Den beste måten å utforske Lipsi på er å gå. En fottur til kirken Kimisi tis Theotokou eller tempelet Ano Kimisi anbefales. Det er mange vakre strender på øya, men to som absolutt er verdt et besøk er Platys Gialos og Tiganakia-stranden. Nyt den hvite sanden mellom tærne og det krystallklare vannet i rolige omgivelser. Et alternativ er å gå over til den andre siden av øya og besøke en av de isolerte strendene som er omgitt av fantastisk natur. Du kan også smake på lokale viner i vingården Lipsi som åpnet i 2013.

Hvordan komme seg dit: Ta fergen fra Kos eller Samos. Ta en titt på rutetabellen på fergepasset ditt for å se flere alternativer.

Lipsi

5. Alonissos, Sporadene

Når du drar på øyhopping rundt Sporadene, vil du ikke gå glipp av denne øya! Dette er naturdestinasjonen til de greske øyene. Den har et av de beste dykkestedene i Hellas, og du vil kunne se delfiner, sel og sjeldne fugler mens du er på øya. Et fint sted å dykke er ved Steni Vala-bukten, eller du få veiledning av dyktige instruktører på «Marine Park».

Den gamle hovedstaden på denne øya har blitt et historisk monument etter jordskjelvet som rammet øya i 1965 og er absolutt verdt et besøk. Agios Dimitrios og Chrysi Milia er to vakre strender på øya, perfekt for en avslappet ettermiddag. Hvis du har litt fritid, må du besøke øyene Gioura og Psathoura. På Gioura kan du finne en spesiell type ville geiter og en hule med stalaktitter og stalagmitter. I nærheten av øya Psathoura vil du få sjansen til å oppdage dyret som kalles for Middelhavsmunkeselen.

Hvordan komme seg dit: Ta fergen fra Volos, Skiathos eller Skopelos. Ta en titt på rutetabellen på fergepasset ditt for å se flere alternativer.

alonissos

Med fergepasset kan du reise mellom et stort utvalg av de greske øyene, inkludert de som er beskrevet ovenfor! La oss hjelpe deg med å velge den kuleste ruten.

Start planleggingen av reisen

Vennligst fyll ut alle detaljer

Oops! Her gikk det noe galt ... Prøv igjen!

Lukk
Kontakt
Skriv til oss

Vet du akkurat hvor du vil reise eller synes du det er vanskelig å velge? Send oss dine tanker og spørsmål, så setter vi sammen et tilbud for deg. Legg gjerne igjen telefonnummeret ditt, så ringer vi deg for en kort prat. Da vil det være enda enklere for oss å hjelpe deg med å sette sammen den perfekte reiseruten etter dine ønsker og budsjett. Hvis dere er flere som reiser sammen anbefaler vi at dere sender en felles henvendelse.

Dette feltet må fylles ut
Dette feltet må fylles ut

Hei,

Takk for at du tar kontakt med oss!

Hva skjer nå? Først så kommer du til å motta en e-post med den informasjonen du sendte oss. Deretter vil en av våre reisespesialister se igjennom henvendelsen din og komme tilbake til deg så fort det lar seg gjøre!

Vi prøver alltid å ringe deg dersom du har lagt inn telefonnummeret ditt i skjemaet. Får du et anrop fra 2310 23XX, så er det altså ikke en innpåsliten telefonselger som ringer, bare en av våre reiseglade reisespesialister ...

Psst! Sjekk Søppelpost/Spamfilter dersom du savner svar fra oss. Det hender dessverre at vi havner der …

KILROY

Du vil snart motta en epostbekreftelse som sendes til {{email}}

Book et møte

Book et møte over telefon, via video eller i butikk og få gode tips og hjelp til reiseplanleggingen. Du kan booke et møte med oss når som helst, så velg en tid som passer best for deg. Vi gleder oss til å snakke om dine reiseplaner!

  • {{ officeOption }}
Dette feltet må fylles ut

Takk for du vil ha et møte med oss!

Hva skjer nå? Først så kommer du til å motta en e-post med den informasjonen du sendte oss. Deretter vil en av våre reisespesialister se igjennom henvendelsen din og komme tilbake til deg så fort det lar seg gjøre! Det kan være greit å vite at dette kun er en forespørsel og at møtet ikke er bekreftet før du får svar fra en av våre reisespesialister. 

Vi prøver alltid å ringe deg dersom du har lagt inn telefonnummeret ditt i skjemaet. Får du et anrop fra 2310 23XX, så er det altså ikke en innpåsliten telefonselger som ringer, bare en av våre reiseglade reisespesialister ...

Mens du venter på svar fra oss, så kan du jo sjekke ut litt reiseinspirasjon.

Psst! Sjekk Søppelpost/Spamfilter dersom du savner svar fra oss. Det hender dessverre at vi havner der …

KILROY

 

Du vil snart motta en epostbekreftelse som sendes til {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...