{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Refusjon av pakkereise

planning-terminal-man-headphones-cover

Det er en ekstraordinær situasjon vi befinner oss i. Virkningene av koronaviruset verden rundt er uten sidestykke og har påvirket oss alle. Enten hjemme eller på reise. Vi vet at mange av våre kunder har vært tvunget til å avbryte eller avbestille sin drømmereise, for å være hjemme hvor man føler seg tryggest. Med verden snudd på hodet så er vi, som selskap bevisst på vårt ansvar og det rammeverket som vi jobber under (Pakkereiseloven*). På bakgrunn av dette vil vi gjerne informere deg om det lovmessige og de økonomiske rettighetene som gjelder for din reise, avhengig av din situasjon.

Når vil jeg motta pengene mine? 

Vi har forståelse for at det er mange spørsmål som melder seg nå vedrørende avbestilling, refusjon, gavekort og vouchere. Våre kollegaer jobber med en stor mengde henvendelser. Dette arbeidet vil dessverre ta lang tid grunnet kapasitet og kompleksitet som denne situasjonen medfører. Derfor må du regne med flere måneders behandlingstid fra du sender inn din henvendelse til refusjonsoppgjøret er klart og du deretter mottar dine penger. På grunn av denne ekstraordinære situasjonen vil det altså være mer enn 14 dagers behandlingstid (slik Pakkereiseloven dikterer). Vi beklager dette; men denne utsettelsen er basert på råd fra myndighetene som har sett hvilken situasjon reiselivsnæringen er i per dags dato.

I de tilfeller der det ikke foreligger en sluttdato på reiserådet (reiserådet skal revurderes) forholder vi oss til avreiser innenfor de neste 14 dager ad gangen etter juridisk rådgivning og gjengs håndtering i bransjen. Da reiserådet kan endre seg og reisen kan la seg gjennomføre, er det slik vi må håndtere dette per i dag.

Vi er en agent for flere partnerne og leverandører verden over og har avtaler og forpliktelser ovenfor disse. COVID-19 har påvirket hele reiselivsbransjen og verdikjeden og vi jobber sammen for å finne de mest effektive løsningene i samarbeid med våre partnere. Merk at dersom du kun har kjøpt en flyreise så forholder vi oss til flyselskapenes eventuelle refusjonsmuligheter- og frister som for tiden er svært lange. Husk også at om du har bestilt kun fly på våre hjemmesider med kredittkort, så kan du rette kravet ditt til kredittkortselskapet dersom det gjelder en kansellert flyavgang.

* Lov om pakkereiser og reisegaranti mv. (pakkereiseloven)
Pakkereiseloven
**Se Utenriksdepartementets reiseråd på Regjeringens hjemmeside. Her finner du gyldigheten og den til enhver tid gjeldende perioden for reiserådene
UDs reiseråd

Nedenfor finner du informasjon om det lovmessige og de økonomiske rettighetene som gjelder for din reise, avhengig av din situasjon:


Norsk Utenriksdepartement har utstedt reiseråd som gjelder for din destinasjon
**

Du har ifølge Pakkereiseloven rett til å få full refusjon dersom avreisen din fra Norge er/var før siste dato i reiserådet og du bestilte og bekreftet din reise før reiserådet ble utstedt. Pakkereiseloven gjelder kun for avbestilling av reiser innenfor de neste 14 dager ad gangen, etter juridisk rådgivning og gjengs håndtering i bransjen.


Dersom reiseoperatøren gjør endringer i reiseplanene

Under den samme loven har du rett på delvis refusjon av reisen dersom det er elementer som er endret, avbrutt eller kansellert av oss eller noen av våre leverandører enten i forkant av eller etter avreise hjemmefra.


Dersom du, gitt omstendighetene, bestemmer deg for å endre på reiseplanene

I de tilfeller hvor du selv aktivt endrer på reiseplanene etter avreise hjemmefra skal du, under disse omstendigheter, henvende deg til forsikringsselskapet ditt. Der vil du få informasjon og rådgivning vedrørende dekning av kostnader relatert til ny hjemreisebillett og/eller dekning av ubrukte elementer på den opprinnelige reiseplanen din.


Dersom du vil avbestille fremtidige reiseplaner (med avreise etter siste dato i reiserådet)

Dersom du ønsker å avbestille dine fremtidige reiseplaner med avreise hjemmefra etter siste dato i reiserådet fra UD har du ikke krav på refusjon, ifølge gjeldende lov (Pakkereiseloven*). Men du kan eventuelt være dekket av ditt forsikringsselskap.

 

Hjemsendelse

UD har per dags dato ikke igangsatt noen evakuering, men ettersom noen returreiser kan være vanskelige å gjennomføre har myndighetene i noen tilfeller arrangert tiltak i forbindelse med hjemreise og hjemsendelse. Vær oppmerksom på at hvis du ikke ønsker å bruke reisealternativene som KILROY tilbyr i den utstrekning det er mulig, kan du selv (på egen kostnad) søke om retur via myndighetenes eventuelle tiltak for hjemreise og hjemsendelse. Vennligst kontakt UD for mer informasjon.


Kjøpt bare flybillett

Dersom du kun har kjøpt flybillett gjelder ikke Pakkereiseloven og du skal henvende deg til forsikringsselskapet for eventuell dekning av det du eventuelt ikke får refundert fra flyselskapet via KILROY (vi er en agent for flyselskapene). Dersom du er uenig med hva flyselskapet tilbyr i forbindelse med refusjon, så skal du henvende deg til flyklagenemda. Det er dessverre lengre håndteringstid på refusjoner enn normalt, på grunn av antallet avbestillinger som flyselskapene håndterer. Refusjoner har derfor en behandlingstid på flere måneder. Merk at selv i tilfeller hvor flybilletten du har avbestilt er refunderbar, kan likevel ikke vi som formidler av reisen refundere deg før vi har mottatt pengene fra flyselskapet. Dessverre er det mange flyselskap som for tiden har lang behandlingstid, og du må derfor regne med at det kan ta flere måneder før du mottar pengene. Les mer om dette her.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...