{{ section.name }} Support

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Support
Søk etter destinasjoner, aktiviteter, opplevelsesreiser, reiseforslag, etc...

Vi fant {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Finner du fortsatt ikke det du leter etter?

Ta kontakt med oss, så får du hjelp av en av våre reisespesialister.

Verdens beste dykkesteder - våre topp 10

En dykker over et korallrev med masse fargerike fisker

Oppdag verdens beste dykkesteder

For mange av oss så er det en spennende tanke å skulle titte under havoverflaten, spesielt for de av oss som har sett Oppdrag Nemo som liten. Men om du aldri hopper i det og begynner å dykke så får du heller aldri oppleve alle de fantastiske skapningene og landskapene som finnes der nede. Det er sant at du kan dykke nesten hvor som helst i et land som har kystlinje, men det du får se kan variere veldig. Bli med oss på en tur til våre topp ti dykkesteder - noen av de er mer kjente enn andre!

diving-padi-learning-to-dive-cover
Forskjellen mellom å fridykke og dykke
Har du vurdert å prøve dykking for første gang, men er litt usikker på om du skal dykke eller fridykke? Det er greit å snakke litt om forskjellene og fortelle litt om hvilken form for dykking som passer best for nybegynnere. I utgangspunktet så handler det om pusten. Mens du dykker, bærer du en tank med oksygen på ryggen som gjør at du kan puste som normalt. Fridykkere derimot trener seg opp til å holde pusten i lengre perioder under vann mens de utforsker dypet. Den nåværende rekorden er på over 9 minutter, kan du tro det?! Med det i bakhodet så tenker du kanskje at det er lettere for en nybegynner å prøve ut dykking først, å venne seg til å være under vann uten å måtte fokusere på å holde pusten. Men det er ikke nødvendigvis sant, for med dykking har du utstyret ditt å forholde deg til i tillegg til ganske mange sikkerhetsprosedyrer. Men som fridykker fokuserer du mer på hvordan du faktisk føler deg under vann og din egen komfort og grenser. Fridykkingen bygges opp gradvis ved å utvide komfortsonen din i tillegg til at du jobber med å føle deg trygg under vann. Uansett hvilken måte du velger, så er vi sikre på at det blir intet mindre enn helt fantastisk!
Lær mer om dykking

Galapagosøyene i Ecuador

Å besøke Galápagosøyene er allerede en drøm for mange av oss, men å dykke der er en helt uvirkelig opplevelse. Det blir ikke billig, men til gjengeld så får du en dykkeopplevelsen for livet. I vannet rundt Galápagos finner du veldig mange skapninger som du ikke får se andre steder, som den berømte haviguanen, men også ekstremt sjeldne arter som ørnestråler og hammerhai. I tillegg så er det massevis av andre fisker og sjøpattedyr som kommer til å omgi deg mens du dykker og som garantert sørger for at dykket ditt blir noe helt spesielt.

Eagle Rays and other fish swimming in the seas of the Galapagos Islands

The Great Barrier Reef i Cairns, Australia

Et av verdens mest kjente korallrev, The Great Barrier Reef er selvfølgelig på listen vår når det kommer til dykking. Litt utenfor kysten av Cairns finner du det beste utgangspunktet for dykket ditt. Her treffer du på havskilpadder, haier, rokker og mye mer avhengig av når på året du er her. Men uansett når du velger å dykke så er det alltid mye å se her.

Honourable mention: Heron Island, Australia

Selv om de fleste velger det mest innlysende valget i Australia, så må vi jo komme med et litt annerledes alternativ også! Heron Island er nettopp det... Selv om det teknisk sett er en del av Great Barrier Reef, så ligger det ganske avsidesliggende til med massevis av vakre korallrev, havskilpadder og mye marint liv. Det er lettest å komme seg hit fra Gladstone, litt nord for Brisbane. 

Colourful fish and coral in the Great Barrier Reef in Australia

Cocos Island i Costa Rica

Denne er for våghalsene der ute. Cocos Island er en perle, men en perle du må reise ganske langt for å nå. Nesten 550 kilometer utenfor kysten av Costa Rica finner du et av de mest spennende dykkene du kan gjøre, punktum. Hele øya er en nasjonalpark som kun kan besøkes fra Puntarenas på fastlandet. Hovedattraksjonen her er å dykke med store grupper haier, som hvalhaier og hammerhaier men det er selvfølgelig også mange andre store fisker i dette området.

Om du vil ha noe litt mindre ekstremt og med litt færre haier så anbefaler vi at du tar et dykkekurs i Manuel Antonio som er mye bedre egnet for nybegynnere. Sjekk det ut her!

Striped fish in the oceans of Costa Rica

Dauin i Fillippinene

Vi driver kanskje å gjentar oss selv, men på Fillippinene finnes det et hav av dykkesteder. Å skulle nevne alle sammen tar rett og slett for lang tid, så vi holder oss til et av høydepunktene, Dauin. Revene her er i god form og du får oppleve masse liv uten å måtte dykke for langt ut fra kysten. Du kan faktisk gå rett fra stranden og svømme ut til korallrevene. Dette betyr jo også at det ikke er sterke understrømmer, så det passer for de fleste nivåer av dykkere. Men ikke forvent å se de virkelig store fiskene her, på Dauin handler det om makro-liv og korallrev. Har du lyst til å se større fisk og skilpadder bør du sjekke ut dykking i Moalboal.

På Filippinene har du også muligheten til å jobbe som frivillig på et marint bevaringsprosjekt, om du er PADI Advanced Certified. På prosjektet får du lære deg dykketeknikker som trengs for å drive med forskning, men du får også være med på å rydde korallrevene. Om du vil bidra positivt til miljøet og økosystemet, så er dette en fin måte å gjøre reisen din enda litt mer meningsfull.

Scuba diver with a sea turtle in the ocean in in the Philippines

Playa del Carmen i Mexico

Et annet fint alternativ for nybegynnere er Playa del Carmen. Velg mellom fundiving eller et komplett Open Water Course - begge er mulig. På et dykk her kommer du tett på barrakuda, rokker og papegøyefisk. Fra Playa del Carmen, kan du også oppleve et annerledes type dykk: cenote-dykking! En cenote er et synkehull i naturlig kalkstein som avslører en underjordisk ''innsjø'' med vann. De kan være veldig dype og dykking i en er noe du må prøve ut når du besøker denne regionen i Mexico.

Vil du prøve noe litt mer avsidesliggende? Prøv Baja California Sur! Denne meksikanske regionen er et bra valg for landbasert dykking, der du ser blåhval, sjøløver og hvalhaier. Californiabukta ble for lenge siden beskrevet som ''jordas akvarium'' av den oppdagelsesreisende Jacques Cousteau, og vi kan si oss enige med han!

Scuba diving at Cabo Pulmo in Baja California Sur in Mexico

Hawaii

Dette er jo allerede et lite stykke øyparadis, og de har også mange dykkesteder å velge mellom. I februar og mars kan du se knølhvaler, men drar du på vestsiden av Maui er det gode forhold året rundt. Ved foten av de vestlige maui-fjellene finner du fantastiske skjær med mye koraller og forskjellige typer fisk. I nærheten er det en rensestasjon for djevelrokker, der djevelrokker venter på at leppefisk skal bli kvitt alger og andre småplanter som vokser på ryggene deres. Det er en skikkelig fin opplevelse. Vil du ha noe annerledes? Vurder å dra på et djevelrokke-nattdykk, da kan vi garantere deg et litt annerledes perspektiv på livet under vann på Hawaii!

Pod Dolphins swimming in the ocean near Hawaii

Giliøyene i Indonesia

Som en øy nasjon er Indonesia et naturlig trekkplaster for dykkere. Det er rett og slett mye å se, fra Bali til Lombok og Komodo-øyene. Selv om det er superfine destinasjoner, så har du egentlig ikke dykket i Indonesia før du har vært på Giliøyene. Dykkesteder er spredt rundt på øyene, sånn som Halik (mange fargerike koraller, fisk og skilpadder) og Manta Point (djevelrokker og blekksprut) som er passer bra for dykkere på alle ferdighetsnivåer. Trenger du en litt større utfordring? Dra ut til Simon's hvor du får dykke til 30 meters dyp for å finne blant annet skorpionfisk, bladfisk og løvefisk.

 

En skjult perle: Er du ute etter å ta dykking litt seriøst og både tiden og budsjettet ditt tillater det, er Raja Ampat-øyene utenfor kysten fra Vest-Papua verdt et besøk! Det er litt avsidesliggende, men det regnes som et av de beste dykkestedene på jorden. Korallrev som du aldri har sett før, massevis av fargesterke fisker og fantastiske omgivelser. Cape Kri bør være på listen din hvis du har lyst å dykke i denne regionen. For noen år siden ble det registrert flest fiskearter av forskere på et enkelt dykk i havet, og det satte Raja Ampat på kartet. Den beste av alt? Dette stedet passer for alle ferdighetsnivåer.

Lionfish spotted while diving in Indonesia

The Poor Knights Islands i New Zealand

Det høres ut som tittelen på en tragedie, men dette dykkestedet i New Zealand gir dykkere store gleder. Poor Knights Islands er en gruppe vulkanske øyer like utenfor kysten på nordøya på New Zealand. De er kjent for eksepsjonell dykking og blir ofte vurdert som et av de beste stedene i verden. Øyenes klare vann, marine liv og bemerkelsesverdige undersjøiske fjellformasjoner gjør dem til et dykkemål utenom det vanlige. På et dykk her flyter du blant mange delfiner, papegøyefisk, rokker og haier.

Dolphin in the ocean in New Zealand

Fiji

Fiji er fargerikt over bakken, men enda mer fargerikt når du dykker ned i det knallblå vannet i Sør-Stillehavet. Her finner du garantert Nemo, med mye klovnefisk, men også sjøhester, skilpadder og mange flere. Fiji er også kjent for haidykking, med så mange som 9 sett i ett enkelt dykk!

Hvis du virkelig vil ta et dypdykk i det marine livet her, så kan du delta på en to-ukers marin bevaringsekspedisjon. Blir du med på dette, får du lære deg ferdigheter i korallrevsforskning samtidig som du utfører marine bevaringsundersøkelser under vann, i tillegg til mange andre aktiviteter selvfølgelig.

Manta Ray with lot's of colourful little fish in the ocean surrounding Fiji

Alle de karibiske øyene

Vi avslutter denne listen med litt juks, fordi det er jo ikke ett reisemål ... Å navngi alle øyene i Karibien, blir rett og slett for mange. Men fordi noen av våre favorittdykk finnes her, så kunne vi ikke droppe denne regionen heller!

Her er en liten oppsummering av dykkesteder du bør vurdere om du skal til denne delen av verden:

  • 1000 steps på Bonaire
  • Tiger Beach på Bahamas
  • Bloody Bay Marine Park på Caymanøyene
  • Bayahibe i Den Dominikanske republikk

Dette er på ingen måte en komplett liste, så tenkt heller på den som ''best of the Caribbean''. Snakk gjerne med våre reisespesialister når du skal planlegge din neste dykkerferie!

Scuba divers swimming among sharks in the Bahamas

"The great big blue" venter på deg

Fant du en favoritt i listen ovenfor? Vi skjønner godt om det er vanskelig å velge! Noen av disse stedene er lettere å komme til enn andre og du kan selvfølgelig legge til andre ting enn dykking om du skal reise til et av disse vakre stedene. Snakk med en av våre reisespesialister! De hjelper deg gjerne med å planlegge ditt livs reise og deler mer enn gjerne sine tips og triks med deg.

Snakk med oss!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oops - Siden du prøver å nå er ikke tilgjengelig eller har blitt flyttet. Vi håper du finner det du leter etter her i stedet...